Агентам

Ukraine is…

Ану, зізнавайтесь – скільки разів за останній час, передивляючись фото з подорожей рідною країною в соціальних мережах, ви захоплено казали: «Це в Україні? Нічого собі!»

А скільки разів, побачивши неймовірної краси місце, одразу вирішували вже у ці вихідні відправитись туди та гуглили на карті, що ще є поруч? Упевнені, що багато. І також упевнені, що одним з джерел постійного натхнення на подорожі Україною для вас стала спільнота Ukraine is, де її засновники щодня розповідають про різні місця нашої країни.

Ми поспілкувались з авторами проекту Марією та Олегом, щоб розказати вам більше про спільноту та місця, які неодмінно варто відвідати в Україні.

Ukraine is
Спільнота про
подорожі Україною

@ukraine_is_

Як все починалось

Ідея проекту Ukraine is виникла після переглядання стрічки в мережі Instagram, де часто можна було побачити закордонні профілі, які показували красоти різних країн. Ми подумали, а чому б і нам не створити такий профіль. У нас була мета – продемонструвати тисячам українців і не тільки українців, наскільки наша Батьківщина чудова та багата на цікаві місця. На сторінці ми розповідаємо про дуже різні місця України та викладаємо роботи багатьох фотографів. Тоді ми й подумати не могли, що наш профіль стане настільки популярним.

Про подорожі

Ми любимо подорожувати і робимо це кожного разу, щойно випадає нагода, оскільки ми обоє працюємо. Ідеальна подорож для нас – це гори та море. Зрештою, неважливо де та як, головне, щоб разом. Ми мріємо відвідати всі куточки України, аби відкрити її для себе та наших читачів.

Must Visit від Ukraine is

Озеро Синевир Тунель кохання на Рівненщині
Будинок рибалки у с. Старий Солотвин на Житомирщині Заказник Станіславський на Херсонщині
Віадук у Ворохті Олешківські піски
Рожеве озеро у с. Григорівка на Херсонщині Актівський каньйон на Миколаївщині
Бакота Асканія-Нова

На кого варто підписатись?

У нас у профілі можна знайти роботи дуже багатьох талановитих фотографів, які обожнюють Україну та хочуть показати всю її красу.

Радимо підписатись і надихатись:

та багато інших, чиї роботи ви можете переглянути у нашому профілі.

Про авторів проекту

 

Марія
23 роки

Я вже здобула дві вищі освіти за напрямами право та психологія. У мене є чимало занять, які мене захоплюють.

Проте, усе швидко набридає, і я постійно шукаю щось таке, до чого я з плином часу не втрачу захвату. А ось якраз ця справа супроводжувала мене ще з дитинства, але я ніколи не надавала цьому значення. Мені завжди до душі була фотографія. Гарна… Не така, як у всіх. Коли я йшла гуляти з друзями, то вони завжди просили мене зробити їм фото. Це ніколи мені не набридало. Я з радістю тримала в руках фотоапарат і не помічала, як спливав час. Коли я була ще у 7 класі, до мене в гості приїхала подруга, у якої був мобільний з камерою (на той час у мене такого не було). Звісно, та камера була такої якості, що годі й підібрати слова, аби її описати, але для мене це було щось неймовірне. Скільки ж я тоді наробила гарних фото. З того все і почалось.

Я робила фотосесії для однокласників, одногрупників та співробітників. Згодом я почала фотографувати природу, і мені це вдавалося. У своїх фантазіях я вимальовувала, яке б фото хотіла зробити, та чекала моменту, щоб втілити це в реальність. Одного разу, пам‘ятаю, я годину простояла, чекаючи на той самий трамвай, який намалювала у своїх фантазіях, і ви собі уявити не можете, в якій ейфорії я була потім, коли переглядала це фото. Так я зрозуміла, що любов до фотографії – це щось особливе.

У цей період якраз почала стрімко розвиватися мережа Instagram – соціальна мережа, де можна знайти багато красивих фото. Це стало стимулом для того, щоб не зупинятись. Я часто переглядала закордонні профілі з гарними краєвидами і теж захотіла створити такий. Згодом ця ідея так само швидко зникла, як і з’явилась. Пройшли роки і про свою маленьку мрію я забула. Але я зустріла хлопця, Олега, який любив фото так само сильно, як і я. Якось увечері він сказав: «Я б хотів мати свій профіль про Україну, де б міг розмістити багато гарних фото». І вже зранку ми взялися до роботи. Було важко. Багато чого ми не знали. Але час минав, у нас народжувалися нові ідеї, які ми втілювали в реальність. Так і з’явилась на світ спільнота Ukraine is. Ми й подумати не могли, що вона стане настільки популярною. Кожна публікація для нас – це дещо більше ніж просто фото. Ми дуже любимо те, що робимо, і щасливі від того, що це подобається тисячам людей.

 

Олег
29 років

Я лікар, але це не заважає мені любити таке мистецтво, як фотографія.

І хоча з дитинства у мене не було крутих фотокамер та обладнання, мені ця справа завжди була до душі. Під час навчання в університеті я полюбив робити знімки на мобільний телефон, це непогано мені вдавалося, принаймні так стверджували друзі та близькі, і з часом мені хотілося придбати все новіший і новіший телефон, щоб робити неймовірні знімки. Приємно було чути здивування: «І ти робиш це на звичайний телефон?» Час минав, фото завантажувалися на комп’ютери, а згодом втрачалися, і я про них забував. Проте з настанням епохи Інстаграму, та ери смартфонів з класними камерами, мої світлини могли бачити все більше і більше людей, було приємно читати коментарі та стежити за вподобаннями. І деякий час тому, під час вечері з дівчиною, мені на думку спала ідея, а чому б не створити профіль, у якому містилися б неймовірні світлини з усіх куточків України. Подорожуємо ми не так часто як хотілося б, але ж можна завантажувати світлини людей, які часто цим займаються. Так і виникла ідея створити найкращий профіль, у якому буде зібрана вся краса нашої країни – Ukraine is. Минав час, довелося багато працювати, спілкуватися з різними людьми та справлятися з конкуренцією, яка змушувала нас виконувати цю роботу з подвійним бажанням та ентузіазмом, і ось нарешті ми зрозуміли – це воно! Це те, що справді приносить задоволення, і це стало нашою улюбленою справою. Так, ми обоє працюємо, проте не забуваємо про наших підписників та щодня ділимось з ними новою інформацією. Навіть не помітили, як кількість читачів перевищила 100 тисяч. На майбутнє у нас купа планів та нових ідей, що пов’язані із профілем. І велика мрія – 1 мільйон читачів. Сподіваємося, найближчим часом ми досягнемо мети.

Якщо раптом так сталось, що ви ще не долучились до Ukraine is, то виправляйтесь і створюйте свій Must Visit List для мандрівок Україною. А ми в Join UP! допоможемо вам втілити мрії про подорожі в реальність.