Агентам

Туніс від інсайдерів: любов на все життя. Частина 1

Щоб шалено закохатись у країну, інколи потрібно всього лише кілька годин. Але щоб це почуття переросло у любов на все життя – з країною треба зростись, дослідити кожен її куточок, відчути і пройнятися її темпом, характером, звичками.

Саме тому ми так любимо розпитувати про країни людей, які не просто поїхали в нові місця, а живуть там вже кілька років. І сьогодні про свій Туніс розповідає людина, що не просто провела тут вже багато часу, а ще й працює у сфері туризму.

Ірина
Букадіда
керівник напрямку Туніс
в групі компаній Carthage Group,
приймаючої сторони Join UP!

ТУНІС ДЛЯ ВІДПОЧИНКУ І ЖИТТЯ

Уся справа в тому, що в Тунісі знайде собі заняття кожен, і це не реклама, і не перебільшення. Докази? Прошу… Прекрасні пляжі та ласкаве море, центр таласотерапії для тих, хто хоче зайнятися своїм здоров’ям, величезний вибір екскурсій для любителів історії, архітектури та пам’яток різних епох, гольф-поля для спортсменів, фестивалі на будь-який смак. Якщо хтось думає, що в Тунісі з його піщаними пляжами немає місця любителям дайвінгу та снорклінгу – поспішаємо переконати в протилежному. На півночі, біля берегів Табарки, є цікавий риф, де можна знайти навіть рідкісні червоні корали і, звичайно, працюють школи дайвінгу. У Тунісі знайдеться заняття і для любителів «тихого полювання» – грибників. Не вірите? Приїжджайте до нас у листопаді та переконайтеся самі!

УЛЮБЛЕНІ ПЛЯЖІ МІСЦЕВИХ ЖИТЕЛІВ

Що стосується пляжів, то місцеві мешканці віддають перевагу узбережжю Махдії та Хаммамета. Крім того, популярні передмістя столиці (Гаммарт, Сіді-бу-Саїд), Табарка і Тозер.

MUST VISIT

Перше, що спадає на думку переважній більшості людей, коли йдеться про Туніс – це Карфаген. Безперечно, Карфаген – своєрідна візитна картка країни. Утім, нарівні з прекрасним Сіді-бу-Саїдом і нарівні з величним музеєм Бардо… До речі, давайте поговоримо про останній!

Одна з найстаріших газет Італії «Corriere della Sera» («Вечірній кур’єр») склала перелік найкрасивіших музеїв у світі. До цього списку потрапили такі престижні музеї, як музей Боде в Берліні, Британський музей в Лондоні, Археологічний музей Стамбула, Археологічний музей Неаполя. У цьому списку знайшлося місце і для музею Бардо в Тунісі – він посів шосте місце. Музей Бардо зберігає найбільшу у світі колекцію мозаїк римського та візантійського періоду, а також величезну колекцію римських статуй – 50 залів і галерей!

До поїздки до Тунісу туристи здебільшого не підозрюють про існування музею Бардо, а після знайомства з ним вважають, що це одна з головних і обов’язкова для відвідування пам’ятка країни!

ТУНІС НА СМАК

Обов’язково скуштуйте кускус, він вам точно сподобається! Бріки, можна з різними начинками – запевняю, захочете потім готувати їх вдома. Незвичайні туніські солодощі не схожі ні на які інші! Звичайно ж, фініки і загалом різноманітні фрукти. Для любителів гостренького – харісса. Якщо не зловживати, це просто чудова приправа практично до всього (крім десертів, зрозуміло).

Та, власне, навіщо описувати, якщо по-перше – ви можете скуштувати все це в Тунісі вже зовсім скоро, а по-друге, ми приготували для вас рецепт кускусу, який, до речі, ЮНЕСКО додала до списку об’єктів нематеріальної світової спадщини, та майстер-клас з приготування бріків.

СМАЧНИЙ ШОПІНГ

«До вивозу з Тунісу» обов’язковими є: фініки, чудове туніське вино, не менш чудова туніська олія, туніські солодощі (один раз ваші друзі скуштують – замовлятимуть потім в «промислових масштабах»), халва; для любителів – тунець (консервований).

І ще окремо про вина. Туніс може для вас і не асоціюється зі смачним вином, але це тільки поки ви його не скуштували.

Радимо вам вина, які отримували купу світових нагород:

  • «Domaine Shadrapa Cabernet Sauvignon Merlot»
  • «Domaine Shadrapa Blanc Chardonnay Coteaux de la Medjerda»
  • «Phénicia Rouge Cabernet Sauvignon Merlot»
  • «Phénicia Rosé»
  • «Phénicia Blanc Coteaux de la Medjerda»

Про решту цікавинок з Тунісу – зовсім скоро у нашій наступній новині, а прямо зараз нагадаємо, що Туніс з Join UP! це:

  • Зручна та широка польотна програма на крилах SkyUp. Літаємо:
    • Київ – Джерба. Вильоти у понеділок і п’ятницю. Готуємося стартувати 21 травня.
    • Київ – Монастір. Вильоти щочетверга починаючи з 13 травня. А з кінця травня плануємо збільшити частоту до трьох разів на тиждень: у вівторок, четвер і неділю.
    • Харків – Монастір. Вильоти щонеділі з 30 травня.
  • Подорожуєте з Мінська? Тоді у нас для вас чудові новини. Літаємо Мінськ – Енфіда з Belavia з 29 травня двічі на тиждень: у середу та суботу.
  • Як ви вже помітили з польотної програми – на цей сезон ми підготували для вас круту новинку – Джербу!
  • Великий вибір курортів. Єдина проблема, яка на вас чекає при плануванні подорожі до Тунісу – який же курорт вибрати: Джербу, Сус, Хаммамет, Махдію чи Монастір?
  • Овва, скільки готелів!
Материк Джерба

Cosmos Tergui Club 3*

Club Novostar Sol Azur Beach Congres 4*

Novostar Vincci Marillia 4*

Vincci Nozha Beach 4*

One Resort Aqua Park & SPA 4*

Novostar Premium Bel Azur Thalasso & Bungalows 4*

LTI Les Orangers Garden Villas & Bungalows 5*

Dar El Manara Djerba Hotel & Aparts 3*

Novostar Iris Hotel & Thalasso 4*

Smy Hari Club Beach Resort 4*

Vincci Safira Palms 4*

Welcome Meridiana Resort & Thalasso 4*

Fiesta Beach 4*

Royal Garden Palace 5*

  • А екскурсійна програма яка! Подорожі до пустелі, заходи в амфітеатрі Ель-Джеми, руїни Карфагена та ще сотні цікавезних місць, які точно не залишать вас байдужими.

Закохуйтесь у цю країну та насолоджуйтесь відпочином разом з Join UP!