Агентам

Тенерифе: весна за планом!

Тенерифе – чудовий острів, де панує вічна і прекрасна весна. Мандрівники зазвичай поглядають у бік Канарських островів лише влітку, але ми готові розказати, чому саме зараз тут можна провести одні з найкращих днів у житті. Join UP! навіть розклад цих ідеальних днів для вас приготував.

І так, ми можемо планувати заздалегідь. Адже величезна перевага Тенерифе – у кліматі без неприємних сюрпризів. Усе просто – цілий рік тут панує м’яке тепло з ледь помітними коливаннями температури. Чому ж туди варто навідатися саме зараз? Погоди все такі ж чудові, а ціни традиційно падають до рекордних річних позначок. Усе ще не переконали? Розклад дня, сповнений пригод та задоволень, не залишить місця для ваших сумнівів.

Подорож до Тенерифе з Join UP! це:

Ми літаємо на Тенерифе двічі на тиждень на комфортних крилах SkyUp.

Київ – Тенерифе: щовівторка та щоп’ятниці

А щоб з першого ж дня розміститися з комфортом, зупиніть свій вибір на одному з готелів за нашою рекомендацією:

  • Hovima Santa Marta
  • Hovima La Pinta
  • Gara Suites, Lagos de Fanabe
  • Iberostar Sabila 5*

Середня осінньо-зимова температура повітря для південно-східного Тенерифе: 21-23°C.
Температура води восени та взимку на Плая-де-лас-Амерікас коливається у межах 19-23°C.

РАНОК

Розпакувавши валізу та вдягнувши зручне легке вбрання, вирушайте смакувати традиційним місцевим сніданком.

Радимо до сніданку:

  • Козячий сир. На Канарських островах за рік з’їдають більше сиру, ніж на решті іспанської території. Тож будьте певні, що місцеві сирні майстри мають чим вас порадувати. Традиційно козячий або овечий сир подається зі свіжим хлібом.
  • Гофіо. Ще одна смачна складова ідеального сніданку. Ця страва була успадкована ще від гуанчів, перших жителів Тенерифе. Складається із підсмаженого зернового борошна різних сортів. Традиційно подається до сніданку у поєднанні з молоком. Також існують варіації в ескальдоне, з рибним бульйоном, і з медом та мигдалем у якості десерту.

Ранкові TO DO

Привітати сонце з найвищої точки Іспанії. Приєднайтеся до захопливого підйому на активний вулкан Тейде. До речі, він третій за величиною у світі. Можна тільки уявити, який неймовірний краєвид відкривається з його вершини. Або ж просто вирушити туди та побачити усе на власні очі.

Упіймати хвилю. Досвідчені серфінгісти знають, що тому, хто рано прокидається, таланить на високі хвилі. А Тенерифе, як відомо – справжній рай для серфінгу. До речі, саме осінь і зима вважаються найбільш сприятливими сезонами для водних активностей у цих краях. Новачкам радимо відвідати будь-який пляжний спот у Плая-де-лас-Америкас.

Познайомитися з величними створіннями. Спостереження за китами – одна з популярних розваг на Тенерифе. Знайомство з цими морськими мешканцями запам’ятається вам надовго. Південно-східне узбережжя Тенерифе нещодавно оголосили першим об’єктом китової спадщини. Наразі тут оселилися перші 200 осіб, а протягом року до них приєднаються й інші представники сімейства. Також через цей район пролягає маршрут міграції китоподібних.

ДЕНЬ

Цілий день попереду! І, повірте, на Тенерифе вам буде чим його зайняти. Сонце тут дуже лагідне, тож можна сміливо планувати довгі оглядові тури навіть на пікові години.

TO DO на день:

Погуляти вулицями стародавнього міста. Дослідіть Ла-Лагуну – древню столицю Тенерифе з її невеличкими будиночками у колоніальному стилі та затишними двориками, прикрашеними вічнозеленими рослинами. Це гостинне місце не захочеться залишати, тож на нього й увесь день витратити не шкода.

Покупатися на пляжі з чорним піском. Один з найкрасивіших «чорних» пляжів Тенерифе – Плайя-де-ла-Арена – здається диким та відірваним від міської метушні, незважаючи на його популярність. Вулканічні пляжі – хороша зміна декорацій після стандартних золотих пісків. А ще вони чудово виглядають на знімках!

Відвідати найкращий водний парк у світі. Саме так, судячи з рейтингу відомого ресурсу Tripadvisor, можна назвати Siam Park на Тенерифе. Сюди можна дістатися на одному з безкоштовних автобусів, що постійно курсують від міста Порто-де-ла-Круз.

Радимо пообідати:

  • Канарське рагу. Традиційний мікс тушкованих овочів та соковитого мяса.
  • Сардини. Не відмовляйте собі у задоволенні спробувати сардини, які є своєрідною гастрономічною візитівкою цієї місцевості. Вони смакують як свіжими, так і приготованими на грилі у одному з прибережних ресторанів.

ВЕЧІР

Вечір на Тенерифе – це час для неспішних розслаблених прогулянок, а також нового експіріенсу у незабутній атмосфері.

Вечірні TO DO

Дослідити шопінг-моли. Завдяки вільній економічній зоні, ціни на Тенерифе значно нижчі, ніж на решті території Іспанії. Крім того, можна дуже вдало придбати одяг відомих брендів на сезонних сейлах – з початку липня до кінця серпня і з 7 січня до 6 березня. Тут можна знайти безліч магазинів та бутиків відомих брендів. Також слід відвідати торгівельні центри Plaza del Duque або Калле дель Кастильйо у Санта Крус. Тим, хто хоче забрати із собою шматочок острова на згадку, радимо придивитися до предметів гончарства або вручну розшитих виробів у якості сувенірів.

Радимо на вечерю:

Для тих, кому ідея середньовічного перекусу здається надто екстремальною, все ще залишається багато пропозицій канарських смаколиків.

  • Кролик у соусі сальморехо. Традиційна канарська печеня. Соковите м’ясо кролика, замариноване у білому вині та оливковій олії, гармонійно доповнене пікантним соусом.
  • Канарське вино. Келих канарського вина точно стане окрасою вашого вечора. Виноградну лоуз тут вирощують у віддалених міста на здебільшого вулканічному грунті. Це надає особливий смак місцевим напоям, які завоювали популярність у Європі ще на початку 16 століття.

НІЧ

Виспатися, до речі, можна і вдома. А от на Тенерифе варто все ж скористатися усіма можливостями. До того ж, цей острів ніколи не спить, тож нічне життя доволі різноманітне.

Нічні TO DO

Насолодитися нічною панорамою. Чудова погода у будь-яку пору року дає можливість відпочивати на одній з безлічі відкритих терас під зорями Тенерифе навіть уночі, коли атмосфера стає особливо романтичною.

Випробувати удачу. На острові розташовані три розкішні казино Las Américas (перший поверх готелю Gran Tinerfe), Santa Cruz (у готелі Mencey) та Puerto de la Cruz (у басейновому комплексі Lago Martianez). В кожному з них можна спробувати свої сили у блекджеку, покері чи американській рулетці.

Зануритися у нічне життя. Багаточисленні місцеві клуби щоночі представляють для своїх гостей оригінальні шоу, присвячені різним музичним напрямкам. Чому б не приєднатися до одного з них? Наприклад, у закладах Hard Rock Café Tenerife, Monkey Beach Club, Blanco Bar або Papagayo Beach Club.

Сплануйте незабутню мандрівку до Тенерифе разом з улюбленим Join UP!