Агентам

Стамбул: місто тюльпанів

Ви помічали, як сильно у Стамбулі люблять квіти? Вони тут абсолютно скрізь і в усьому! У парках, скверах та на підвіконнях будиночків, в горщиках та вазочках.

А ще – на різнобарвних нарядах жінок: красивий квітковий візерунок можна побачити і на шаликах, і на спідницях та сукнях. А скільки квітів можна впізнати в архітектурі! Навіть форма мечетей та веж чимось нагадує бутони, а що вже говорити про орнаменти на плитці та, наприклад, килимах. У посуді також можна побачити любов місцевого населення до квітів – чого тільки вартує склянка-тюльпан для чаю? Що ж, ми поділяємо це захоплення і щиро вважаємо, що чим більше квітів – тим краще.

Саме тому з таким натхненням розповідаємо вам про, певно, одну з найкрасивіших подій цієї весни – Фестиваль тюльпанів у Стамбулі!

І почнеться він вже зовсім скоро! Тож, якщо ви давно хотіли до Стамбула, але весь час чомусь відкладали візит до цього міста, то ось вам знак, що час для мандрівки точно настав, адже дати проведення фестивалю – з 01.04 до 30.04.2021.

Одразу напишемо вам і про місце, де на вас чекатимуть мільйони тюльпанів: Emirgan Park. Можете прямо зараз позначити цю точку на карті, щоб легше було планувати маршрут своїх прогулянок Стамбулом. А ще не забудьте завітати до парку Гюльхане, що поруч з Топкапи.

За весь фестивальний період у стамбульських парках висаджується понад 3 мільйони цибулин тюльпанів близько сотні сортів. І цей процес ми б вже віднесли до справжнього виду мистецтва, адже так підібрати кольори та візерунки – це вже неабияка майстерність, і ви не забувайте, з якого тендітного та незвичного матеріалу роблять ці килими!

Євген
Романчук
керівник напрямку
Туреччина:

Стамбул – це те місто, яке вміє підкорити в будь-який день року, за будь-якої погоди, але відвідати його в період цвітіння квітів і саме у час фестивалю – це ну дуже хороша ідея, адже місто немов сповнюється якоюсь особливою магією!

«Передати не можу, як вражають ці композиції з тюльпанів – сотні сортів, кольорів та відтінків! А майстерність людей, що створюють усі ці квіткові килими – це взагалі окрема тема! Раджу побачити на власні очі, і обіцяю – це буде незабутньо!»

Ну і щоб ви прямо зараз запланували подорож до цього міста квітів, нагадаємо вам, що Стамбул з Join UP! це:

  • Літаємо на крилах SkyUp, а це означає, що ваша комфортна та красива подорож почнеться ще в літаку.
  • Ми подбали про те, щоб під час мандрівки ви отримали максимум вражень та часу на відпочинок: виліт до Стамбула з Києва – о 10:10 ранку, і це дійсно найкращий час!
  • Літаємо з регіонів!
    • Стамбул – Одеса: у понеділок та вівторок
    • Стамбул – Львів: у понеділок, середу та п’ятницю
  • Ми підготували для вас великий вибір готелів на будь-який смак. До речі, багато з них – у Фатіху, тобто в пішій доступності від Султанахмету.
  • Любите насичений відпочинок? Тоді вибирайте екскурсії, які відкриють вам усю багатогранність та колорит цього міста.

Насолоджуйтесь весняним і заквітчаним Стамбулом разом з Join UP!

*Інформація актуальна на момент публікації. Програму та події в рамках фестивалю уточнюйте на офіційному сайті муніципалітету