Агентам

Шрі-Ланка: довгоочікуване повернення

Поки весь світ дивувався поверненню «Матриці» на великі екрани, спостерігав за «новим старим» романом Джей Ло та Бена Афлека та слухав першу за 5 років пісню Адель, ми з не меншим трепетом чекали на камбек іншої зірки – екзотичної Шрі-Ланки. І впевнені, що ця новина викличе не менший фурор, ніж світські хроніки. Готові? Улюблений напрямок знову приймає українців!

І ми вже підготували все, щоб ця поїздка виправдала очікування.

Шрі-Ланка з Join UP! це:

  • Чартерні рейси на крилах SkyUp стартують вже з 28.12, також пропонуємо перельоти разом з Qarar Airlines, Turkis Airlines.
  • Зручна польотна програма з вильотами щочетверга та щонеділі на 10 та 11 ночей.
  • Насичена екскурсійна програма для подорожей різної тривалості.
  • Великий вибір готелів для мандрівників із сертифікатом про повну вакцинацію та без нього.

УМОВИ В’ЇЗДУ

Відвідати країну можуть як вакциновані, так і невакциновані мандрівники. Влада країни розробила новий протокол, де описані деталі доступного відпочинку для мандрівників, залежно від наявності або відсутності у них довідки про повну вакцинацію.

Докладніше читайте тут

ДЕ ПОБУВАЄМО?

На острові на нас зачекалося так багато дивовижних та незвіданих місць, що ми навіть не знали, що вибрати! Проте все ж склали топ локацій, обов’язкових для відвідування.

Форт Галле
Величезний форт Галле входить до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У сучасному вигляді фортеця була побудована голландцями у далекому 17 столітті. Багато років вона слугувала торговими воротами Шрі-Ланки – саме біля містечка Галле швартувалися великі кораблі, які йшли до Азії з Європи. Сьогодні територія форту вважається Старим кварталом Галле. Тут можна провести цілий день, неспішно прогулюючись, роздивляючись старовинну архітектуру, відвідуючи місцеві музеї, церкви та антикварні крамнички.

Національний парк Яла
Відчуйте себе сміливим дослідником у далеких незвіданих краях, відкрийте сезон фотополювання на диких тварин та екзотичні рослини. Дайте вихід драйвовим емоціям під час незабутнього сафарі на джипах. Тут можна зустріти буйволів, макак, мусангів, величних цейлонських слонів та прекрасних ягуарів.

Печерний храм Дамбулла
Чудове місце, щоб відчути дух ланкійського життя, найбільший на острові печерний храм. Це велична яскрава буддійська святиня, зведена на вкритій густим зеленим лісом гірській вершині. Всередині можна побачити величезну колекцію статуеток Будди, деякі з них були створені більше 2 тисяч років тому! Родзинка цього місця – особлива атмосфера, спокій та гармонія, що немов вдихаються разом із гірським повітрям.

ДЕ ОСЕЛИМОСЯ?

Flexible bio-bubble
Категорія готелів для невакцинованих або частково вакцинованих мандрівників, розташованих у різних куточках острова. На території таких готелів пропонується величезне розмаїття послуг та розваг, якими можуть користуватися гості. До них, зокрема, належать:

Готелі для вакцинованих
Мандрівники, які пройшли повну вакцинацію, можуть зупинятися у готелях цієї категорії, вільно пересуватися островом, користуватися екскурсійними пропозиціями та комбінованими програмами.

ЩО СКУШТУЄМО?

Ланкійська кухня це смачнюча екзотика у чистому вигляді. Кисло-солодкі соуси, запашні прянощі, місцеві овочі та соковите м’ясо – тут кожен знайде страву собі до смаку. Ось наш особистий топ того, що варто скуштувати на острові:

Каррі. На Шрі-Ланці каррі – усьому голова. Скуштуйте його у тому вигляді, який вам найбільше імпонує – у поєднанні з овочами, куркою або рибою, з чилі або кисло-солодким соусом – супер-гострим, як полюбляють місцеві, або з легкими пікантними нотками.
Котту. Популярна вулична їжа Шрі-Ланки. Складається з дрібно нашаткованого ланкійського хліба та овочів, може також подаватися з яйцем, м’ясом або сиром.
Хопперс. У цього млинця особливе місце у списку культових острівних страв, його смак не схожий ні на що інше. Тісто виготовляється з кокосового молока та місцевого пальмового вина, а на вже готовий млинець викладається яєчня та тушковані овочі.
Пітту. І на десерт виберіть місцеве тістечко – пітту. До його складу входить свіжа кокосова м’якоть, рисова мука та кокосова стружка. Подається з теплим кокосовим молоком.
Цейлонський чай. Справжній злочин – побувати на Шрі-Ланці і не скуштувати місцевий чай (чорний або імбирний), який є трейдмаркою цього регіону.

Що привеземо на згадку

Чай. Скуштували самі? Порадуйте близьких.
Маски з дерева Кадуру. Розмальовані вручну вони, за повір’ям, здатні захистити родину від злих духів.
Ефірні масла. Їхній вибір тут просто величезний, а якість – на висоті.
Спеції. Суміш для каррі, ланкійський перець, ваніль або лемонграс для екзотичного акценту у ваших нових стравах.
Червоний ром Calypso. Фірмовий міцний напій Шрі-Ланки.

Альона
Барчук
керівник напрямку Шрі-Ланка:

Для нас у Join UP! Шрі-Ланка – по-особливому рідне місце, адже колись ми одними з перших відкрили її для українців. І всі ці роки ми спостерігали за тим, як цей екзотичний куточок розширює готельну базу та список розваг, стає ще більш дружнім та зрозумілим для мандрівників.

«Сьогодні тут стільки цікавого, що не злічити! Тому ми з нетерпінням чекали, коли знову зможемо сюди полетіти. І нарешті це сталося. Ласкаво просимо до прекрасного острова, який не втомлюється нас дивувати!»

Уже визначили для себе, де хочете побувати та що скуштувати? Тоді беремо курс на екзотичну Шрі-Ланку разом із Join UP!