Агентам

Новий світ: білосніжні пляжі Шрі-Ланки

Заплющити очі і опинитися у неймовірному новому світі! Утопія – скажете ви. Правильно підібраний тур – відповімо ми у Join UP!

Бо ось же він – цілісінький новий світ з небаченої краси панорамами, м’яким дрібним пісочком та неймовірно лагідним океаном. Це чудова Шрі-Ланка, яка від нас – на відстані одного комфортного перельоту. Здається, саме час навідатися та переконатися в її винятковості особисто.

Мандрівки до Шрі-Ланки із Join UP! – це суцільна радість:

  • Радість перельотів на улюблених крилах SkyUP (чартерні рейси з вильотами щочетверга та щонеділі) і додаткові можливості вильотів разом з Qatar Airlines і Turkish Airlines.
  • Радість відкриттів з нашими насиченими екскурсійними програмами. Найцікавіші місця, новий досвід і неперевершені враження.
  • Радість подарунків. Даруємо 10% знижки на комбіновані екскурсійні програми від Join UP!***.
  • Радість комфорту в чудових готелях з нашої величезної бази. Деякі з них уже підготували для вас особливі пропозиції***:
Готель Пропозиція
Cinnamon Bentota Beach 5* (Бентота) Безкоштовне підвищення категорії номера до Luxury Beach Access View Room, безкоштовне розміщення однієї дитини і ваучер на $100 на екскурсії
Araliya Beach Resort & Spa Unawatuna 5* (Унаватуна) 5% знижки на проживання + екскурсія містом Галле у подарунок
Cinnamon Bey 5* (Берувела) Знижка на розміщення за системою All – 40%, на HB – 20% + ваучер на $100 на екскурсії*
Anantara Peace Haven Tangalle Resort 5* DELUXE (Тангалле) Знижка 35 % на проживання, безкоштовне підвищення до HB для категорії Premier Ocean View Room
Tangerine Beach 4* (Калутара) Екскурсія містом Коломбо у подарунок**

ПЛЯЖНИЙ ВІДПОЧИНОК

Ну, звичайно ж, Шрі-Ланка – це насамперед пляжі. Зізнаємося, вибрати лише один із них буде дуже непросто – вам гарантовано захочеться побачити якомога більше. Тож за можливості не відмовляйте собі у невеличкому турі узбережжям. А ми розповімо про власний пляжний топ, щоб вам було легше орієнтуватися в цьому чудовому розмаїтті, і назвемо кілька вагомих причин закохатися в ланкійське узбережжя:

  • Масштаби. Вони вражають – берегова лінія протяжна. На одному лише півдні острова пляжі простягаються на 273 кілометри, тож місця тут вистачає всім.
  • Краса, яка привертає погляди. Пісок тут незмінно дрібний, світлий та приємний на дотик, а природа прекрасна та різноманітна. Тут вам і високі кокосові пальми, і неприступні скелі, і зеленаві острівці.

А ось і наш топ ланкійських пляжів:
Найпопулярніші

На острові є ціла низка найпопулярніших пляжів, які давно завоювали своє місце у серцях мандрівників. Йдеться про багатолюдні курорти з розвиненою інфраструктурою і відповідальним ставленням до чистоти узбережжя. Наприклад:

Бентота. Віддалений від метушні великих міст та автомобільних доріг, цей пляж приємно дивує своєю чистотою та розвиненою інфраструктурою. Це довга піщана коса з прекрасними краєвидами та зручними місцями для купання. Проте на цьому пляжі зазвичай небагатолюдно. Тут можна у розслабленій атмосфері насолодитися купанням та сонячними ваннами. Якщо буде бажання – пригоститися тропічним коктейлем в одному з найближчих барів, або дозволити собі сеанс масажу в затишному SPA-салоні, який ви також легко знайдете неподалік.
Берувела. Неподалік від Бентоти розташований ще один популярний пляж, Берувела. Він є окрасою та однією з принад однойменного курортного містечка. Неподалік можна знайти безліч закладів – від невеличких пляжних барів, до великих кафе з відкритими терасами. Зауважте, що частина місцевого узбережжя відгороджена від великої води рифами, тож тут можна сміливо купатися навіть з дітьми.

Водні активності

Для непосидючого типу відпочивальників, яким кортить стати на дошку або впіймати парусом вітер, ледь вони побачать океан, Шрі-Ланка пропонує море можливостей. Серфінг, сноркелінг, кайтинг – що б ви не вибрали, вам припадуть до вподоби ланкійські високі хвилі та гарний вітер. Наприклад:

Хіккадува. Чудовий спот для активного відпочинку з друзями, зокрема для прихильників серфінгу. Цей пляж славиться високими хвилями та безліччю розважальних закладів. Тут же є і серфінг-школа, де вправні інструктори з легкістю поставлять вас на дошку, а також пункт оренди водних мотоциклів. У численних барах, розташованих вздовж узбережжя, вас порадують келихом прохолодного напою і ритмічною музикою.

Підводний світ

Ну, і любителям дайвінгу тут, звісно, буде на що подивитися. Мальовничі рифи неподалік узбережжя, багата фауна, безліч допитливих тропічних рибок – усе це можна добре розгледіти у прозорих водах океану. Відвідайте:

Міріссу. Одне з тихих місць для прихильників повного пляжного релаксу. У мальовничій лагуні Мірісси вам ніхто не завадить почитати цікаву книжку, послухати спів пташок або плескіт хвиль. Купання тут – також суцільне задоволення, у такій тихій місцині навіть черепахи залюбки відпочивають. І вони, до речі, не єдині морські мешканці, з якими ви тут можете зустрітися – до Мірісси припливають човни з охочими поспостерігати за китами. Крапелька удачі – і ви також застанете цих величних створінь. За красу та різноманіття підводного світу Міріссу полюбили і фани занурень з аквалангом. Неподалік розташований великий сертифікований дайвінг-центр, де навчають новачків та досвідчених пірнальників.
Унаватуна. Тим, хто надає перевагу неспішному дослідженню підводного світку з маскою та трубкою, радимо завітати до Унаватуни. Завдяки великому рифовому бар’єру тут майже не буває високих хвиль. Вода прозора і дозволяє у найменших дрібницях роздивитися мешканців океанських глибин. Кращого місця для снорклінгу годі й шукати.

Можливість усамітнитися

Незважаючи на те, що Шрі-Ланка – популярний у мандрівників курорт, все ж тут є ще вдосталь незалюднених, проте неймовірно мальовничих пляжів. За бажання ви завжди зможете знайти затишний і схований від сторонніх очей шматочок узбережжя, як от:

Гоямбокка. Хочеться ще більш «дикого» досвіду? Вирушайте на невеличкий віддалений пляж Гоямбокка. З одного боку він оточений густими пальмовими хащами, а з іншого – невеличкими скелястими утвореннями. Течія тут достатньо бурхлива, але вода з боку хвилеріза надзвичайно прозора. На березі вам залюбки складуть компанію дружні варани або бурундуки.
Ахунгалла. Ще один віддалений від метушні пляж з майже рожевим піском і прозорою водою. Великий плюс у тому, що тут є безліч лагун, до яких можна доплисти на човнах з місцевими, щоб спокійно поплавати на самоті, не боячись надто високих хвиль.

Залишилося прихопити крем для засмаги і забронювати незабутній тур до Шрі-Ланки разом із Join UP!.

* Можливість отримати за 1 грн ваучер, що у гривневому еквіваленті дорівнює 100 доларам США за офіційним курсом НБУ на момент використання ваучера (споживання послуги)
** Під подарунком мається на увазі можливість отримати послугу за 1 грн
*** Пропозиція діє на момент публікації