Агентам

На старт, увага, Єгипет!

Ну хто з нас не сумував за подорожами до Єгипту? За цим неймовірно красивим Червоним морем, яке вибрали своїм домом сотні яскравих рибок. За пустелею, магія та секрети якої притягують як магніт. За таємницями стародавньої та такої могутньої цивілізації. За місцевими стравами. За теплими вечорами на пляжі – з кальяном та холодним вином. За неймовірними світанками – тими особливими, коли, тільки прокинувшись, ти вже біжиш до моря та пірнаєш у нього з головою. О, Єгипет! Ця розлука була страшенно довгою, але тільки перевірила наші почуття на відстані і зробила їх ще міцнішими. Отже, готуємось до нової зустрічі прямо зараз!

Важливі деталі

Звісно, ми знаємо, що зараз ви плануєте подорожі максимально ретельно, тож ми підготували для вас всю необхідну інформацію.

Також рекомендуємо переглянути відео на цю тему:

Анастасія
Андрейченко
керівник напрямку Єгипет

За цей період ми, звісно, дуже скучили за відпочинком в Єгипті.

«Тим паче що Єгипет завжди приваблював нас дивовижними речами та історіями. Ось, наприклад, мої топ-причини відпочивати саме тут:

1 Червоне море – одне з найчистіших у світі. У нього не впадає жодна річка, тому воно дуже чисте, а ще – біля берегів немає великих виробництв, фабрик і заводів. Ну і звісно – такого розмаїття та кількості коралів і рибок більше немає ніде!
2 Теплий клімат, який сприяє комфортному пляжному відпочинку цілий рік.
3 Комплекс Пірамід Гізи – одне з 7 чудес світу.
4 Ріка Ніл. Біля берегів річки Ніл збереглося безліч пам’яток, що насправді вражають: храм цариці Хатшепсут, Карнакський і Луксорський храми, Абу-Сімбел, храм острова Філе, Ком-Омбо… тільки ці місця чого вартують!
5 Східний колорит. Про нього можна розповідати довго, але краще поринути в атмосферу та насолоджуватись.
6 Розвинена туристична інфраструктура (великі готелі, на території яких є все необхідне).

ПІДБІР ТУРУ

Ну і, звісно, хочу зазначити, що Єгипет дуже добре підготувався до прийому гостей – щоб кожен відчував себе захищено та максимально комфортно. Тож насолоджуйтесь!»

Nota Bene

Що скільки коштує?

Таксі – залежить від відстані (від 10-20 $), в Хургаді працює мобільний додаток UBER
Кава – від 2-3 $
Кальян – від 3-5 $
Прогулянка пустелею на квадроциклі –  від 25 $
Прогулянка на яхті – від 25 $

Більше Єгипту!

Усі ми в період, коли мандрувати не було змоги, влаштовували собі маленькі подорожі онлайн та більше читали про країни, які нас цікавлять. Власне, це стало хорошою звичкою, адже можна так багато дізнатись нового про історію та культуру, розробити для себе нові маршрути та зробити планування подорожі ще солодшим та приємнішим.

Тож нагадаємо місця Єгипту, про які ми вже писали, і якими прямо зараз можна прогулятись, не відходячи від ноутбуку, та додати їх до свого списку:

Must Visit

Катакомби Ком-еш-Шукафа. Історичний археологічний комплекс, розташований в Александрії. Побудовані наприкінці І століття н.е., вони є найвідомішими римськими похованнями в Єгипті.
Гробниця фараона Рамзеса VI. Ледь не єдиною пам’яткою царя, яку він встиг завершити, є його гробниця у Долині царів.
Бені-Хасан – скельний некрополь епохи Стародавнього і Середнього царства в Єгипті, розташований на східному березі Нілу поруч із стародавнім містом Менат-Хуфу.
Червоний монастир – монастир Коптської православної церкви, один з найвідоміших християнських монастирів в Єгипті.
Мечеть-медресе султана Баркука – це релігійний комплекс в історичному ісламському середньовічному районі Каїра.
Синагога Бен-Езра – одна з найдавніших синагог старого Каїра.
Гробниця Мересанх ІІІ – цариці стародавнього Єгипту.

Почитати

  • Хочете більше дізнатись про ну зовсім нетуристичний Єгипет? Що за лаштунками – розповідає у своїй книзі «Єгипет: харам, халяль» польський репортажист Пьотр Ібрагім Кальвас.
  • Або ж повернемось до класики та перечитаємо «Смерть на Нілі» – один з найвідоміших і значних романів Агати Крісті. Починається роман з того, що відомий детектив Еркюль Пуаро проводить відпустку в Єгипті.
  • Для тих, хто хоче ще більше закохатись в атмосферу Єгипту – книга «Королева пустелі» Джорджини Говелл, де автор роповідає історії неймовірної жінки-мандрівниці Гертруди Белл.

Так, Єгипет – невичерпний. І ми зробимо все, щоб ви щоразу відкривали його для себе заново.