Агентам

Коста-Дорада: повернення улюбленого курорту

На карті ще так багато незвіданих міст, де хочеться поставити прапорець, а відпустки замало, щоб задовольнити всі свої туристичні амбіції. Аж кортить на цей час клонувати себе та відправити кожну копію з окремою місією.

Одна буде допитливим мандрівником, який досліджує старовинні фортеці, інша загубиться у пишному саду або густому лісі, ще одна відчує смак пригод та адреналінових розваг, ну а остання проведе день без турбот на віддаленому пляжі. Ех, мрії-мрії…

А що, як ми скажемо вам, що у світі існує місце, яке об’єднує в собі всі ці види відпочинку? Чудова Коста-Дорада, яка допоможе заповнити усі чек-бокси за одну поїздку. Уже цікаво? Ловіть подробиці про цей край, що вражає своєю багатогранністю!

А ми вже, звісно, приготували все для вашої комфортної мандрівки.

Коста-Дорада з Join UP! це:

  • Зручна польотна програма на крилах SkyUp.
  • Київ – Барселона – щодня, окрім четверга та неділі.
  • Великий вибір готелів:

КРАЙ ЗОЛОТИХ ПЛЯЖІВ

Пляжі Коста-Доради красиві та доглянуті, незалежно від того, чи розташовані вони на міській території, чи розкинулися у віддалених диких закутках. Навіть на найпопулярніших з них немає натовпів та галасу, тож вони сподобаються тим, хто вже хоче злитися воєдино з морем, сонцем та шезлонгом.

Кала-Фонда (Вайкікі)
Мальовничому пляжу Кала-Фонда не дарма дали другу назву – Вайкікі. Це місце точно випромінює гавайські вібрації. Він оточений неприступною скелею та густими лісами, що зберегли свою первісну красу. Відоме видання TimeOut Barcelona навіть включило його до списку десяти найкращих пляжів Каталонії.
Плайя-де-ла-Пінеда
Великий чистий пляж, розташований у місті Ла-Пінеда. Сюди сміливо можна відправитися відпочивати та купатися усією сім’єю, адже вхід до моря мілководний, з приємним піщаним дном. Якщо пройти далі, то можна натрапити на кам’яну косу, де із задоволенням проводять час місцеві рибалки.
Ллевант
Найбільший пляж курорту Салоу – Ллевант – займає значну частину узбережжя, протяжністю 1 200 метрів. Це справжня окраса міста, тож влада докладає багато зусиль, щоб відпочивальники із задоволенням сюди поверталися. На пляжі завжди чистий пісок та прозора вода, пологий вхід у море, розмаїття спортивних активностей та пляжних розваг, вдосталь шезлонгів та парасольок, а рятувальники завжди напоготові.

КРАЙ НЕЗАБУТНІХ РОЗВАГ

Над тутешніми морями височіють не лише неприступні скелі, а й атракціони, від яких перехоплює подих. А після неспішного пляжного релаксу місцеві вечори продовжуються запальними танцями та гучними вечірками.

PortAventura
Якщо б поважні експерти з гіду Мішлен оцінювали й парки розваг також, то PortAventura напевне отримав би максимальні три зірки. Адже багато мандрівників обирають Коста-Дораду як відпусткову дестінейшн саме заради цього величезного комплексу з атракціонами для дорослих і дітей. Це один з найбільших та найпопулярніших подібних парків у світі та найбільший у Південній Європі. Парк, де буквально здійснюються мрії. Тут же розташований і Caribe Aquatic Park, величезний аквапарк з карколомними гірками та крутими басейнами на будь-який вік та смак.
Ferrari Land
Ferrari Land вважається окремим парком, проте фактично він розмістився на території все того ж PortAventura. Це достатньо новий комплекс атракціонів, який відкрився лише в 2017 році. Як стає зрозумілим із назви, його основна тема – легендарний бренд розкішних авто. Усі атракціони на території виконані у фірмовій червоно-жовтій гаммі та гарантують такий самий прилив адреналіну, як і під час надшвидкісної поїздки на дорогому суперкарі.

КРАЙ ПРИРОДНИХ БАГАТСТВ

Краса та різноманітність флори Коста-Доради радує око та вражає уяву. Можна виділити цілий день на прогулянку лише одним з місцевих парків і, повірте, цей день буде сповненим незабутніми емоціями.

Ботанічний сад Кап-Роч
Кап-Роч – це неймовірної краси замок, що з одного боку омивається блакитним морем, а з іншого – оточений дивовижними скульптурами та обширною парковою зоною. У цьому місці, спостерігаючи за хвилями із затишного садового кутка, нерідко знаходять натхнення художники та поети. Також щороку з липня до серпня саме тут проводиться знаменитий музичний фестиваль Cap Roig Festival.
Парк Сама
Ще для одного музичного фестивалю, камбрільського, місцем проведення був обраний Парк Сама, де відвідувачі можуть помилуватися привезеними з усіх усюд екзотичними квітами сотень різних видів, а також іншими постійними мешканцями – пістрявими птахами, які вільно пересуваються територією. Тут можна знайти чудовий куточок для того, щоб почитати улюблену книгу або весело провести час з дитиною, наприклад, відслідковуючи маршрути місцевих павичів.
Міський парк Салоу
Міський парк – це гордість мешканців курортного міста Салоу. І, одного разу тут побувавши, можна їх зрозуміти. Величезна зелена територія з лавками, містками та альтанками. На території парку ви зможете побачити навіть водоспад, який є окрасою цього місця і чи не головною туристичною принадою.

КРАЙ ВЕЛИЧНОЇ СПАДЩИНИ

Коста-Дорада така багата на історичні цікавинки та видатні місця, що вам не вистачить терпіння передивлятися увесь їхній довгий список. Щиро радимо відвідати її, аби побачити все на власні очі, тут вам точно ніколи не буде нудно. А поки запам’ятайте кілька міст регіону, які припадуть до душі любителям історії та музейним ентузіастам.

Санта-Текла
Вже з 15 до 24 вересня, на вулицях старовинного містечка Санта-Текла буде проходити традиційний фестиваль. Чудова нагода стати частиною веселого дійства, дізнатися більше про історію та звичаї регіону, а також познайомитися з привітними містянами.
Таррагона
У місті Таррагона однойменної провінції розташована одна з найінстаграмніших місцевих локацій – так званий акведук Диявола. Споруда, зведена ще за часів древніх римлян, вражає своєю величчю та красою. Будь-хто з відвідувачів може сьогодні пройтися вузьким жолобом над прірвою, що раніше був пристосований для постачання води. І це далеко не єдиний «римський слід» у Таррагоні – також тут добре збереглися старовинний амфітеатр та залишки форту, що нині звуть Римською стіною.
Реус
Саме в Реусі провів значну частину життя видатний іспанський архітектор Антоніо Гауді. На його честь його ж власними учнями був створений центр, в якому можна не тільки дізнатися про усі роботи митця та історію їхнього створення, а й побачити його особисті речі, збережені до наших часів.

Тож пакуйте до валізи і зручні кросівки для довгих оглядових екскурсій, і великий капелюх для сонячних днів на пляжі, і фотоапарат для найкращих знімків з відпустки у Коста-Дораду разом із Join UP!