Агентам

Коста-Брава знову готова зустрічати гостей

Скучили за неймовірним «диким берегом» Коста-Брава? Вже так хочете знову зустрітись, що пакуєте валізи? Що ж, скоро все буде!

А зараз для вас  інтерв’ю з мером Льорет-де-Мар, Жауме Дулсатом.

Жауме
Дулсат
мер Льорет-де-Мар

Нова дійсність

Планування поїздки в Каталонію, на узбережжя Коста-Брава та в Піренеї Жирони – це захоплива пригода для мандрівників, які хочуть познайомитися з прекрасним регіоном, що вже грамотно підготувався до нової дійсності, головна мета якої – турбота і безпека гостей. Тож нова дійсність – це неповторні враження від привітності та теплоти цього краю та забезпечення всіх заходів для відчуття безпеки.

З липня цього року Коста-Брава зможе знову приймати гостей з інших країн і з нетерпінням чекає на зустріч з туристами з України. У туристичній індустрії Іспанії вже впроваджують заходи безпеки в сфері пересування, санітарії та гігієни, встановлені Європейським Союзом та Іспанською державою, щоб забезпечити спокій туристів під час відпочинку. Місця проживання туристів, ресторани, пляжі, культурно-розважальні центри, туристичні гіди, транспорт, торгові центри та магазини виконують галузеві правила, затверджені державними органами. Ці правила викладені в документі, що складається з одинадцяти протоколів, схвалених Іспанським інститутом якості туризму (ICTE), які регулюють туристичну діяльність в країні.

Регіон неоднорідний і складається як з прибережних, так і з внутрішніх районів з якісною туристичною пропозицією, адаптованою до нової реальності. У місцях розміщення туристів змінюється тип менеджменту, розширюються і посилюються санітарно-гігієнічні та дезінфекційні заходи, адаптуються послуги громадського харчування та застосовуються спеціальні правила до громадських просторів.

Наведемо приклад відомого курортного міста Льорет-де-Мар, розташованого на півдні Коста-Брава, за 80 кілометрів від аеропорту Барселони і за 30 кілометрів від аеропорту Жирони.

У цьому інтерв’ю Жауме Дулсат, мер міста Льорет-де-Мар, розповість нам про те, які спеціальні заходи для профілактики COVID-19 вживаються тут в рамках підготовки до літнього сезону.

Як місто пережило санітарну кризу, викликану COVID-19?

Пандемія COVID-19 привела до глобальної санітарної кризи. Це викликало у нас занепокоєння і водночас послужило приводом для роздумів. Льорет-де-Мар – місто, де індустрія туризму відіграє ключову роль, тож ця криза зміцнила нашу впевненість у тому, що ми повинні приділяти якомога більше уваги прийому наших гостей, взаємодії з ними і створенню всіх умов для безпечного відпочинку в нашому місті. Льорет-де-Мар вже давно відкритий світу, це космополітичне місто, де живуть люди понад 100 національностей, і надзвичайна санітарна ситуація, викликана пандемією, дуже стурбувала нас. Саме тому ми від самого початку пандемії вели роботу, спрямовану на підготовку до поступового повернення до нормального життя.

У чому полягає цей план роботи?

Наприкінці березня ми створили мультидисциплінарну команду під егідою мерії, за посередництвом Lloret Turisme, в роботі якої брали участь представники ради з туризму, професійних об’єднань готельного бізнесу, барів, ресторанів і кафе, асоціації працівників торгівлі, турагенцій, компаній, що займаються організацією денного і нічного дозвілля, апартаментів, місць розміщення туристів, транспортних компаній, кемпінгів, підприємств з організації заходів, а також представники працівників туристичної індустрії.

Ця команда, відповідно до основних принципів і рекомендацій ВООЗ, розробила комплексний план, в основі якого лежать загальна і спеціалізована підготовка працівників туристичної галузі та подальше впровадження відповідних заходів та протоколів. Загалом ми здійснили підготовку понад 8 000 осіб щодо профілактики зараження COVID-19. Це означає, що найрізноманітніший персонал, зокрема й офіціант, який подає вам каву, або покоївка, яка прибирає у вашому готельному номері, пройшли підготовку із дотримання заходів безпеки та профілактики.

Що чекає нас на пляжах цього року?

Пляжі – основна приваблива особливість нашого міста, і щорічно ми виділяємо на їхнє утримання понад півтора мільйона євро. Крім того, наше місто є єдиним населеним пунктом Каталонії, усі пляжі якого відзначені Блакитним прапором – відзнакою Європейського фонду екологічної освіти.

Цього року для забезпечення підвищеної безпеки наших гостей ми розділили пляжі на три зони залежно від категорії користувачів: літні люди, сім’ї з дітьми, дорослі і молодь. У всіх цих зонах буде здійснюватися контроль заповнюваності пляжу на вході і виході, а також контроль дотримання рекомендованої соціальної дистанції у 2 метри. Крім того, більше ніж 35 професіоналів, які працюють на пляжах (зокрема рятувальники, охоронці та агенти з підтримки громадського порядку), готові відповісти на ваші питання або надати вам необхідну допомогу. Ми також приділяємо особливу увагу інформації, яка буде поширюватися за допомогою брошур, інформаційних панелей і, в разі необхідності, за допомогою гучного зв’язку.

Які ще заходи впроваджені в місті?

Мерія також дала дозвіл на розширення територій терас готелів та ресторанів, щоб гарантувати дотримання дистанції між відвідувачами і забезпечити таким чином можливість безпечного відпочинку на свіжому повітрі. Приємна температура і активна атмосфера, що панує в місті, ідеально підходять для цього.

У період ізоляції всі ми протягом кількох тижнів або навіть місяців дотримувалися повного або часткового карантину. Тепер нам хочеться частіше бувати на свіжому повітрі, що, за умови дотримання відповідних запобіжних заходів, дуже корисно для здоров’я. Це прекрасний час для того, щоб насолодитися природою і культурою під відкритим небом, і в Льорет-де-Мар для цього є безліч можливостей. Я пропоную вам прогулятися стежками, які проходять уздовж узбережжя і дозволяють познайомитися з нашою багатою культурною та природною спадщиною, відпочити і розслабитися в садах Святої Клотільди ​​з приголомшливими краєвидами бухти Кала-Боаделья або відкрити для себе чудові зразки стилю модерн, які можна побачити в різних місцях нашого міста.

Що Вам хотілося б сказати на завершення інтерв’ю?

Льорет-де-Мар став першим туристичним напрямком, який розробив комплексний план заходів, і це свідчить про наше прагнення до забезпечення високого рівня підготовки до прийому відвідувачів та їхньої максимальної безпеки. Ми сподіваємося, що незабаром ви зможете скористатися всіма нашими пропозиціями і відкрити для себе привабливі особливості нашого міста. Зустрічаємося на узбережжі Коста-Брава!