Агентам

Коментар туристичного оператора Join UP! щодо ситуації з розповсюдженням вірусу із Китаю і заходів, що вживаються

Станом на 24 січня, офіційні компетентні органи України (МОЗ, МЗС, ДАСУ) не ввели заборон стосовно польотів до Китайської Народної Республіки. Тим не менше, заходи безпеки вживаються і в міжнародному аеропорту «Бориспіль», і авіакомпаніями, зокрема, нашими партнерами SkyUp Airlines, які виконують рейси до Китаю.

Рейси із Китаю зустрічають представники санітарно-карантинного відділу. Вони опитують екіпажі і пасажирів щодо стану здоров’я і самопочуття, а також перевіряють на наявність симптомів, схожих на симптоми вірусних респіраторних захворювань. Всі пасажири після виходу з літака проходять спеціальним килимом, обробленим дезінфікуючим розчином. Співробітникам усіх служб, що контактують із пасажирами, які прибувають із Китаю, а також членам екіпажів, рекомендовано використовувати засоби індивідуального захисту.

Як і всі повітряні судна SkyUp Airlines, літаки, що виконують рейси до Китаю, укомплектовані необхідною кількістю аптечок для надання першої медичної допомоги, а також спеціальними аптечками на екстрені випадки, як-от підозра на інфікування пасажира. Вони містять необхідну кількість засобів індивідуального захисту для екіпажу і для пасажирів (маски, окуляри, рукавички тощо).

Ми також нагадуємо нашим пасажирам базові рекомендації у випадках загрози розповсюдження інфекції: уникати скупчення людей, частіше мити руки, менше контактувати з незнайомими тваринами.

До отримання додаткової офіційної інформації ми будемо притримуватися цих рекомендацій,  а в разі змін – обов’язково інформувати наших пасажирів.