Агентам

Китайський Новий рік. Свято наближається!

Тисячі червоних ліхтариків, що прикрашають вулиці, будинки, магазинчики і заклади та створюють просто незабутню і трохи ірреальну атмосферу.

Фантастичні нескінченні феєрверки, які мають не тільки доповнити свято, але й відігнати злих духів. Приголомшливий танок Дракона та вистави часів Китайської Імперії – зі старовинним вбранням та ритмічними звуками барабанів. Нарядні китайці, які із задоволенням відвідують святкові ярмарки  і маскаради та влаштовують колоритні народні гуляння. Символічні страви, подарунки в обов’язково червоних конвертиках «хунбао» та нескінченні побажання процвітання – ось лише невеличка частина того, що чекає на вас  під час святкування китайського Нового року. І це дійсно подія, яку неможливо пропустити. Та і не треба, просто прямо зараз бронюйте тур та зустрічайте 2019 рік за східним календарем – рік Жовтої  Земляної Свині, який наступить 5 лютого.

Китайський Новий рік з Join UP! – це:

  • Спеціальний новорічний тур на острів Хайнань. Встигніть приєднатись!
  • Можливість не тільки поринути в атмосферу свята, але й чудово відпочити та дізнатись багато цікавого про острів Хайнань – для вас 2 рази на тиждень у вівторок та п’ятницю проводяться екскурсійні програми «Північ острова + пляжний готель». Ви зможете відпочити після перельоту, відвідати кращі екскурсії островом, а потім поїхати на пляж. Ну хіба не ідеальний варіант?
  • Чудовий вибір готелів. Радимо:
Aloha Oceanfront Suite Resort 5* Wyndham Hainan Clearwater Bay Resort 5*
RoEasy Hospitality Hotel 5* Marriott Xiangshui Bay 5*
Biboluo Hotel 3*

ПІДБІР ТУРУ

  • Зручний переліт на крилах авіакомпанії SkyUp. Ми дійсно хочемо, аби ваша подорож починалась ще на борту, тому зробили все, щоб переліт був максимально коротким – з нетривалою дозаправкою в Алмати. А ще ви можете обрати преміум-клас під час польоту.

Анна Зборанська

керівник напрямку Китай

Китайський Новий рік – це той досвід, який повинен кожен відчути хоча б один раз в житті.

«Це як карнавал в Ріо-де-Жанейро, Октоберфест в Мюнхені, чи «Ханамі» – цвітіння сакур в Японії. Це та подія, яка за досить короткий час повністю заглибить вас у традиції та культуру китайців – з їхніми віруваннями в духів і силу кольорів, східним гороскопом та символізмом. Увесь острів Хайнань перетвориться на казкове місце магії та чудес, де легко можна зустріти дракона, що дихає вогнем, чи символ Нового року – чарівну Свиню, яка приносить удачу і процвітання. Це вражаюче і яскраве свято, яке стане знаковою подією у вашому житті. Тож не втрачайте нагоди та додайте фантастичних вражень у своє життя, відсвяткувавши Новий рік по-китайськи! Тим паче, що ми вже абсолютно все приготували – вам залишилось лише забронювати тур»

Жовта Свиня приносить щастя!

Будь-які східні святкування відрізняються символізмом і глибоким змістом кожної деталі. Тому все, що ви побачите під час святкування Китайського Нового року, має свою довгу історію і значення. Ось кілька фактів, які вам буде цікаво дізнатись, доки ви пакуєте валізу на Хайнань, щоб разом з китайцями відсвяткувати найголовніше свято року.

  • 2019 рік? О, ні! В Китаї цього разу настане 4716 рік. Зустрічатимуть його 5 лютого, а триває святкування цілих 16 днів. Китайці вірять у 12-річний цикл, в якому кожен рік пов’язаний з окремою твариною. І, до речі, рік Свині, що наближається є завершальним у цьому циклі.
  • Почати рік правильно. Обіцяли собі почати життя спочатку 1 січня? А потім – на старий Новий рік? Що ж, у вас тепер є ще одна нагода – адже китайці вірять, що хороший початок року приноситиме удачу весь рік. Та й дивлячись на традиції цього народу, ви неодмінно надихнетесь. Наприклад, тут перед Новим роком є традиція генерального прибирання – з дому виносять всі старі і непотрібні речі, звільняючи простір та символічно таким чином готуючись до того, щоб впустити в життя щось нове і хороше.
  • Більше червоного! Червоний – це головний колір свята, адже вважається, що він притягує удачу і відганяє злих духів. На вулицях з’являються червоні ліхтарики та гірлянди, червоний колір – головний на місцевих ярмарках та маскарадах, у вбранні… та що там говорити! У цей період всі супермаркети та магазинчики завалені червоним!
  • Що подарувати? В Китаї люблять символічні подарунки, які означають побажання здоров’я та процвітання. Найпопулярніший варіант – це дарувати гроші у червоному (ну а якому ще?) конвертику, які називають «хунбао».
  • Більше шуму і запаху! Непереривні феєрверки – це не тільки красивий атрибут свята, але й давня традиція – вважається, що шумом відлякується все погане і рік, що настає, буде хорошим. Та сама історія і з ароматами – на Новий рік тут запалюють силу-силенну ароматичних паличок, пахощі від яких мають відігнати все недобре.
  • А що на вечерю? Звичайно, що і святковий стіл у китайців особливий. Усе залежить від регіону, але скоріш за все на вас чекатиме риба – адже в китайській мові слово «риба» означає «достаток», пельмені цзяоцзі, які робить вся родина разом напередодні свята, рисові коржики та солодкі рисові кульки. Смакота!

Впевнені, що святкування Китайського Нового року на Хайнані ви ніколи не забудете. Тож замовляйте їжу з китайського ресторанчику, щоб під час вечері обговорити всі деталі та забронювати тур!