Агентам

Кіпр з Join UP! для відпочинку та естетичної насолоди вже у квітні. Оновлено 06.05.2021

Перший рейс на сонячний острів відправиться 17 квітня. Літатимемо на крилах SkyUp з Києва, Харкова, Львова8 і Запоріжжя.

Згідно з офіційним пресрелізом Міністерства туризму, Кіпр готується приймати українських туристів вже з 1 квітня6.

Двотижневий локдаун завершується11

З 10 травня Кіпр припиняє локдаун. Ресторани, магазини, пляжі, туристичні локації починають працювати у звичайному режимі. Однак комендантська година з 23:00 до 05:00 продовжує діяти. Для пересування поза готелями туристам більше не потрібно користуватися спеціальною перепусткою.

Кіпр навесні – влучний вибір для відновлення та перезавантаження. Високий сезон ще не настав, тож тут не так багатолюдно, як влітку, ціни на проживання більш помірні, а температура вже цілком комфортна для сонячних ванн і довгих прогулянок, хоча для когось – навіть і для купання: температура повітря о цій порі вже сягає +27℃, а води – +20℃.

Розклад рейсів та умови турів

Стартуємо 17 квітня

Київ – Ларнака – Київ

Спочатку літатимемо тричі на тиждень – по понеділках, середах і суботах. У травні плануємо збільшити частоту до чотирьох разів на тиждень – до розкладу додамо п’ятницю.

Стартуємо 25 квітня1

Харків – Ларнака – Харків: по вівторках і суботах1

Стартуємо 31 травня7

Запоріжжя – Ларнака – Запоріжжя: по понеділках

Стартуємо 27 травня8

Львів — Ларнака — Львів: по четвергах і неділях

Тривалість пакетного тура – від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 6 589 грн.

До пакетного тура входить:

  • авіапереліт і трансфер в обидві сторони,
  • проживання і харчування на вибір,
  • поліс медичного страхування.

Умови в’їзду на Кіпр

Згідно з рішенням уряду Кіпру країни, для яких відкриються кордони з 1 квітня2, будуть групуватися за категоріями, для кожної з яких ухвалені вимоги для в’їзду:

  • Зелена: заповнення Cyprus Flight Pass за 24 години до вильоту та вибіркове тестування після прибуття на Кіпр державним коштом
  • Помаранчева: заповнення Cyprus Flight Pass за 24 години до вильоту, ПЛР-тест за 72 години до вильоту коштом туриста і вибіркове тестування після прибуття на Кіпр державним коштом
  • Червона: заповнення Cyprus Flight Pass за 24 години до вильоту, ПЛР-тест за 72 години до вильоту і ПЛР-тест після прибуття на Кіпр – обидва коштом туриста та вибіркове тестування після прильоту державним коштом

Важливо! ПЛР-тестування обов’язкове для всіх туристів віком від 12 років. Вартість ПЛР-тесту після прибуття в аеропорт Ларнаки з Червоної зони складає 30 євро на одну людину. Результати тестування надходять туристу у вигляді смс протягом першого дня перебування у країні. Під час очікування результатів пересування островом ніяк не обмежується3.

Результати ПЛР-тесту, зробленого перед вильотом, необхідно завантажити у форму Cyprus Flight Pass. Без заповненої форми туристу буде відмовлено у посадці на борт літака4.

В’їзд без ПЛР-тесту — умови12

З 10 травня 2021 року вакцинованим туристам уряд Кіпру дозволив в’їзд у країну без ПЛР-тестів незалежно від того, в якій з трьох категорій знаходиться країна виїзду, якщо виконуються наступні умови:

  • обмеження щодо вакцин: лише рекомендовані EMA та Спутнік V
  • в’їзд можливий з дати завершення повної схеми вакцинації (якщо передбачено введення кількох доз, то датою є введення останньої дози вакцини)
  • до вильоту копію сертифікату англійською мовою завантажено у форму Cyprus Flight Pass
  • всі інші норми та заходи безпеки, яких треба дотримуватися під час перебування на Кіпрі, залишаються обов’язковими і для вакцинованих туристів

Крім того, вакциновані мандрівники не підлягають ізоляції, якщо було встановлено, що вони стали близькими контактними особами пацієнта, який захворів на Covid-19. Однак Кіпр залишає за собою право вибірково тестувати прибуваючих, навіть якщо вони вакциновані.

Країни переміщуватимуться між категоріями залежно від епідеміологічної ситуації на основі оцінки ECDC або уряду Кіпру, якщо країна відсутня у переліку ECDC. Тому під час придбання пакетного тура та щонайменше за тиждень до вильоту уточнюйте у свого турагента актуальну інформацію щодо вимог та умов в’їзду на Кіпр.

Якщо під час відпочинку у туриста буде виявлено коронавірус, його і тих, хто з ним контактував, буде переведено в окреме місце самоізоляції. Проживання, харчування і лікування здійснюватиметься держкоштом Кіпру.

Актуальні норми і заходи безпеки, яких треба дотримуватися для в’їзду та під час перебування на Кіпрі, можна перевіряти на туристичному порталі Кіпру у розділі Covid-19 Travel Protocol5.

Перелік основних вимог станом на 14 квітня9

  • комендантська година: з 23:00 до 05:00 ранку пересування в місті заборонено
  • дотримання дистанції: 2 кв. м на вулиці та 3 кв. м у приміщенні, якщо люди не прийшли єдиною групою
  • носіння маски: обов’язково у приміщеннях та на вулиці у громадських місцях, за винятком пляжів, басейнів і місць для занять спортом, а також закладів харчування під час вживання їжі
  • громадські місця і заклади, транспорт: часте провітрювання і дезінфекція. Заповнюваність туристичних автобусів дозволена на 100%. Максимальна кількість людей за одним столом у закладі харчування — 8 осіб
  • заклади розміщення туристів: розосередження гостей при «груповому поселенні», дотримання дистанції між особами, які не належать до однієї групи людей, 2 кв. м на вулиці і 3 кв. м у приміщенні, дезінфекція ключів / карт номерів після кожного виїзду, заселення номери тільки за умови дотримання визначених часових проміжків для належного прибирання, дезінфекції та провітрювання, у місцях загального користування —  засоби для дезінфекції рук

Відслідковувати починаючи з 1 квітня, до якої з категорій — зеленої, помаранчевої чи червоної, Кіпр відносить Україну, можна тут. Інформація оновлюватиметься щотижня5.

Де зупинитися – Join UP! рекомендує

Зустрічають та розміщують туристів Join UP! на Кіпрі наші партнери (приймаюча сторона) Delta Wings Leisure. З деякими готелями ми працюємо на ексклюзивних правах, гарантуючи нашим туристам кращі умови на кіпріотських курортах.

Під час трансферу до своїх готелів туристи отримують спеціальні перепустки для пересування поза готелями. З ними територію готелю можна залишати у будь-який час, крім комендантської години (з 23:00 до 05:00), без жодних обмежень щодо кількості виходів та без подання заявок через смс-повідомлення10.

Айя-Напа – найбільш популярний молодіжний курорт на сході Кіпру. Справжній рай для галасливих компаній. Неоновим світлом сотень барів, клубів, ресторанів і дискотек та музикою звідусіль так і кличе безупинно розважатися. Пляжі тут чудові – широкі, із золотим піском і чистим мілким морем.

Для тусівок нон-стоп

  • Abacus Suites 4*. Новий стильний бутик-готель, зведений у 2018 році через дорогу від найулюбленішого серед відпочиваючих пляжу Ніссі. Пропонує харчування «все включено».
  • Anmaria Beach Hotel 4*. Готель розташований прямо на березі моря, можна замовити харчування «все включено». Інфраструктурою готелю можуть користуватися відпочиваючі Abacus Suites.

Для бюджетного відпочинку

  • Blue Harbour. Апартаменти в 50 м від моря, тип харчування – тільки сніданки. Розташований у більш спокійному місці, тому може підійти навіть активним сім’ям з дітьми.
  • Fedrania Gardens 2*. Ще один недорогий готель у затишному місці. Пропонує харчування «все включено». Найближчі клуби і дискотеки – на відстані півгодинної прогулянки.
  • Tasia Maris 4*. Готель розташований на першій береговій лінії – в 500 м від пляжу Ніссі. Не розміщує дітей молодше 16 років. Оптимальний варіант за співвідношенням ціна/якість.

Протарас – уособлення спокою і розміреності. Чудовий вибір для сімейного відпочинку. Припаде до смаку тим, хто прагне усамітнення та єднання з природою. Славиться своїми піщаними пляжами і мальовничими бухтами, активним пляжним відпочинком.

Для сімейного відпочинку

  • Flamingo Paradise 4*. Готельний комплекс на першій лінії для комфортного сімейного відпочинку. Розташований у тихому затишному місці. Разом з тим до тусівки, якщо раптом захочеться, рукою подати – проїхати 30 хвилин на автобусі до Айя-Напи.

Пафос – сама назва загалом влучно описує цей курорт. Відпочинок тут не з найдешевших, а вибір елітних готелів більший, ніж будь-де на острові, проте можна знайти і бюджетні апартаменти. Це найзеленіше місце на всьому Кіпрі, тут немає зайвого шуму і метушні. На відміну від сезонних Айя-Напи і Протараса, туристи стікаються на Пафос весь рік. Пісок на місцевих пляжах змішаний з дрібними камінцями. Курорт відомий пам’ятками античного періоду.

Для тих, хто нікуди не поспішає

  • King Evelthon Beach Hotel 5*. Готель розташований на першій лінії галькового пляжу неподалік від центральної набережної міста.
  • Sofiana 4*. Новий готель у 300 м від пляжу. Зручне розміщення для великих сімей, харчування – лише «все включено».
  • The Ivi Mare. Стильний новий готель на першій лінії. Не розміщує дітей молодше 16 років.

Ларнака – справжній острівець спокою серед бурхливого курортного життя. Розваг для молоді тут майже немає, тому найкомфортніше на цьому курорті себе почуватимуть туристи з дітьми і ті, хто надає перевагу неспішному відпочинку. У Ларнаці багато міських і бюджетних готелів, звідси швидше і зручніше дістатися будь-яких пам’яток на острові. Піщані пляжі на курорті вулканічного походження, тому мають незвичний, але дуже красивий асфальтовий колір, а море неглибоке і безпечне для дітей.

Для бюджетного сімейного відпочинку

  • Lebay  Beach Hotel 3*. Затишний бюджетний готель на першій лінії з видом на море і гори. Для спокійного та сімейного відпочинку – є великі сімейні номери.

Лімасол – найпопулярніший курорт на Кіпрі після Айя-Напи. Тут вдосталь розкішних готелів для неспішного респектабельного відпочинку. Сім’ям з дітьми теж сподобається – тут є аквапарки, луна-парк і парк атракціонів. Курорт нерідко називають кіпрською Рив’єрою – тут є все для розслабленого відпочинку, включно з мальовничими морськими пейзажами, фешенебельними ресторанами та затишною привітною атмосферою.

Для комфортного відпочинку з обмеженим бюджетом

  • Park Beach Hotel 3*. Готель розташований на другій лінії поруч з евкаліптовим лісом, в 4 км від центра міста. Інфраструктура забезпечує потреби класичного пляжного відпочинку, поруч з готелем є магазини і ресторани.

Чим зайнятися на Кіпрі

  • Дослідити острів на машині. Він відносно невеликий, а дороги тут чудові. Тож ті, кому не сидиться в одному місці, зможуть легко організувати собі невеличку подорож. Ціни на оренду машини стартують від 30 євро на добу
  • Не відмовляти собі у кулінарних насолодах. На всіх курортах Кіпру вдосталь ресторанів, таверн, кав’ярень з місцевою середземноморською та різними національними кухнями. Тому можна сміливо бронювати готель із харчуванням максимум НВ (сніданок і вечеря) та насолоджуватися обідами в місті. Середня вартість повноцінного обіду з келихом вина – 15 євро на одного
  • Влаштувати романтичну фотосесію у найінстаграмніших місцях острова: в купелі Афродіти, гірському селищі Агрос та національному парку Аталасса
  • Зустрічати світанки в будь-якій точці острова, а от найкращі заходи сонця – у Пафосі
  • Здійснити паломництво до християнських святинь і пам’яток, яких сотні по всьому острову. Серед  найважливіших – Кіккський монастир, могила святого Лазаря, церква  св. Параскеви, руїни стародавнього міста Саламина, в якому прийняв мученицьку смерть апостол Варнава, храм мучениці Юстини і священномученика Кипріяна, монастирі

1Інформацію оновлено 01.04.21
2Інформацію додано 19.03.21
3Інформацію додано 19.03.21
4Інформацію додано 19.03.21
5Інформацію додано 25.03.21
6Інформацію додано 25.03.21
7Інформацію додано 01.04.21
8Інформацію додано 01.04.21
9Інформацію додано 20.04.21
10Інформацію додано 20.04.21
11Інформацію оновлено 06.05.21
12Інформацію додано 26.04.21