Агентам

Join UP! на зв’язку: новини компанії

Через повномасштабне російське вторгнення в Україну туроператор мусив оголосити про тимчасове призупинення операційної діяльності. З моменту закриття повітряного простору стало неможливо здійснювати пасажирські перевезення. Ми впевнені, що вже зовсім скоро завдяки ЗСУ, волонтерам та міжнародній допомозі українці знову повернуться до звичного мирного життя, будуть планувати нові подорожі світом та мандрувати нашою рідною країною. Наразі ж відповідаємо на ваші запитання стосовно нашої роботи у воєнний час.

ЩО З ТУРИСТАМИ, ЯКІ ЗАЛИШАЛИСЬ ЗА МЕЖАМИ УКРАЇНИ?

Станом на 24.02.2022 за межами України знаходилось 7 085 туристів Join UP!
Більшість з них (5 236) була на курортах Єгипту, 447 людей в ОАЕ, 453 туриста — на Шрі-Ланці, 334 людини — на Занзібарі. Також наші туристи були в Мексиці, Іспанії, Болгарії, Чехії, Туреччині, Франції, Португалії, Грузії, Австрії, Ізраїлі та інших країнах.

Наші дії

Воєнний стан — це форс-мажорна ситуація. Ми змушені були припинити авіасполучення через закриття неба, оперативно вивезти людей було неможливим, але нам важливо було подбати про наших туристів, тому ми організували необхідне інформування, по можливості — розселення та переліт до країн, з яких було б легше дістатись додому.

Ми звернулись до державних установ за допомогою. Згідно з пунктом 2 статті 14 ЗУ “Про туризм”, а саме (У разі виникнення надзвичайних ситуацій держава вживає заходів щодо захисту інтересів українських туристів за межами України, у тому числі заходів для їх евакуації з країни тимчасового перебування), евакуація громадян має проводитись силами держави, в цьому випадку — за участі Міністерства закордонних справ України. Паралельно ми підготували для наших туристів всі необхідні контакти консульств.

Контакт-центр, відділ ком’юніті туроператора та представники приймаючих сторін були і є на постійному зв’язку з туристами, щоб надати потрібну інформацію всім, хто звертався з запитами. В період з 24.02 до 22.03.2022 наш контакт-центр та відділ ком’юніті обробили близько 9 000 запитів від туристів Join UP!

Результатом переговорів з закордонними партнерами стало вивезення туристів до країн, що межують с Україною:

  • Египет. Всі туристи, які хотіли покинути Єгипет, були вивезені у період з 02.03 до 11.03. До виїзду для всіх, хто потребував, ми  подбали про безкоштовну пролонгацію розміщення в більш бюджетних готелях, або ж надали змогу залишитись у готелях, де туристи проживали за спеціальними цінами.
    В Хургаді наші дружні європейські оператори надали українським туристам безкоштовно переліт до Німеччини та Австрії. Рейси відбувались з 02.03 до 08.03. Туристів з Шарм-ель-Шейха разом з партнерами ми допомогли вивезти до Будапешта та різних міст Польщі. Рейси відбувались з 04.03 до 11.03.
  •  Шрі-Ланка. Наші партнери в країні надали спеціальну ціну для безпечного перебування всім, хто звертався з запитом. Туристи, що прийняли рішення покинути країну негайно, зробили це своїми силами. Всіх інших (а саме 73 туриста) евакуював туроператор. Рейси прямували до Кракова та Бухареста і відбувались в період 22-24.03.
  • ОАЕ. Туристів, яким потрібна була допомога з розміщенням ми сконтактували з посольством, яке в більшості випадків надавало безкоштовне розміщенні або пролонгацію перебування.
  • Занзібар. Партнери компанії організували для туристів спеціальні ціни на розміщення в готелях. Також ми допомогли з вивозом туристів, які не могли виїхати самостійно — всього 69 туристів було відправлено з Танзанії до міста Щецин. Рейс відбувся 16.03.
  • А також, ми точково допомагали туристам, які звертались до нас в інших країнах — інформацією та координацією. Наприклад, 70 туристів коштами МЗС України та силами консульства було відправлено з Мадейри до Вільнюса, а всім туристам, які залишались у Стамбулі, Join UP! безкоштовно пролонгував проживання.

Деякі туристи самі добирались до місця призначення через інші країни, а також багато хто прийняв рішення самостійно залишитись у країні перебування до нормалізації ситуації.

ЩО З ТУРАМИ, ДАТИ ЯКИХ ПОЧИНАЮТЬСЯ З 24.02.2022?

Наразі ми постійно на зв’язку з агентами через систему повідомлень у бронюванні, також працюють наші куратори та контакт-центр — їм ви можете спрямовувати всі додаткові питання.

Що важливо знати:

  • Кошти за тури Join UP!, які не відбулися через запровадження воєнного стану в Україні та закриття українського авіапростору, туристи зможуть використати пізніше, після нормалізації ситуації в України.
  • Стосовно турів, що довелось перервати або у разі, якщо туристам довелось виїжджати самостійно — запевняємо, що ми виконаємо наші зобов’язання. Керуючись листом Торгово-промислової палати України від 28.08.2022 № 2024/02.0-7.1, що визнала події як форс-мажорні*, всі звернення, в тому числі ті, що пов’язані із поверненням коштів, будуть розглянуті туроператором одразу після завершення воєнного стану.
  • Куратори, як і раніше, здійснюють допомогу, незважаючи на складнощі. Тож агенти можуть зв’язатися з будь-яких питань у звичному режимі.

Залишаємось з вами на зв’язку. З будь-яких питань ви можете звертатись на нашу гарячу лінію, або писати нам у особисті повідомлення на сторінках у соцмережах — у Facebook та в Instagram.

Все буде Україна!


*28 лютого 2022 року Торгово-промислова палата України (далі – ТПП України) засвідчила форс-мажорні обставини (обставини непереборної сили) – військову агресію Російської Федерації проти України, що стало підставою введення воєнного стану із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року.
Це означає, що ТПП України підтвердила, що зазначені обставини з 24 лютого 2022 року до їх офіційного закінчення, є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними обставинами для суб’єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких/-го настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких/-го стало неможливим у встановлений термін внаслідок настання таких форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили).