Агентам

Інтерв’ю: Що всередині Atlantis, The Palm в ОАЕ?

Навіть ті, хто ніколи не бував в ОАЕ, точно знають про готель Atlantis, The Palm, адже він – та сама «візитна картка» Дубаю, те місце, яке так люблять фотографувати та використовувати на листівках чи в журналах. Цей готель має цікаву історію та безліч своїх особливостей, які змушують гостей повертатись сюди знову і знову. Тож ми вирішили розпитати про всі секрети готелю та, звісно, розказати вам.

На наші питання відповідає

Кіп
Чараламбус
Віце-президент
відділу продажу, Атлантіс Дубай

СИМВОЛ ДУБАЮ

Історія готелю «Атлантіс» почалася з мрії передати сутність і загадковість океану. Завдяки його прекрасному розташуванню на півмісяці острова Пальма, відкриття готелю 2008 року стало знаменною подією, яка змінила погляди на туризм в Дубаї як на першому курорті, де можна знайти найрізноманітніші розваги.

Через розташування в самому центрі Пальми «Атлантіс» став воротами в Дубай, що передає й форма будівлі. Куди б не подивилися гості, «Атлантіс» дивує своїми просторами. Розробляли концепт готелю всесвітньо відомі архітектори і дизайнери на чолі з засновником корпорації Kerzner International Солом Керзнером. Завдяки їхнім старанням курорт перетворився з мрії про легендарну Атлантиду на готельний комплекс, що переносить гостей в чудове підводне царство подалі від суєти.

У залитому сонцем лоббі гостей зустрічає скульптура з 3000 деталей з яскравого дутого скла, колір якого варіюється від насиченого оранжевого і червоного до блакитного та зеленого. Ці відтінки символізують стихії вогню і води. Висота цієї архітектурної споруди – 10 метрів. Фрески Гонсалеса на стінах лоббі, що пов’язані з арабською історією, охоплюють основні теми стародавньої міфології.

Atlantis, The Palm

Це дивовижний готельний комплекс, присвячений морській тематиці, який відкрився у вересні 2008 року. На площі 46 гектарів розташувався зокрема й аквапарк Aquaventure, якій займає 17 гектарів, але в готельному комплексі також багато інших цікавих можливостей для розваг, і не тільки водних. В одному з найбільших у світі океанаріумів «Загублений світ» (Lost Chambers) з лагунами та оглядовими вікнами мешкає понад 65 000 представників водної фауни. Система підводних коридорів і тунелів дозволяє відвідувачам зануритися в атмосферу казкової Атлантиди.

Aquaventure

Аквапарк з об’ємом води понад 18 мільйонів літрів. Тут є гірки, від яких перехоплює подих, штучна річка довжиною 2,3 кілометра з приливами і басейнами, водоспадами і гейзерами, дельфінарій Dolphin Bay, що не має аналогів у світі, і центр спостереження за морськими котиками, який дарує гостям готелю унікальну можливість ближче познайомитися з найбільш доброзичливими ссавцями.

Atlantis, The Palm також відомий в регіоні завдяки тутешній кулінарії, адже в готелі гості мають вибір з 31 всесвітньо відомого ресторану, серед яких: Bread Street Kitchen & Bar, Hakkasan, Nobu, Ronda Locatelli, Seafire Steakhouse & Bar, а також можливість відвідати удостоєний численних нагород підводний ресторан Ossiano. Дуже активне в Atlantis і нічне життя. Розважальний центр Wavehouse з боулінгом та ігровими автоматами сподобається всім членам сім’ї, WHITE Beach & Restaurant – ідеальне місце, щоб розслабитися з улюбленим напоєм, милуючись заходом сонця і панорамою Аравійської затоки.

ЗАВЖДИ В ТРЕНДІ

«Атлантіс» дарує своїм гостям дивовижні враження і незабутні спогади. Навколо нас відкривається багато нових готелів, але «Атлантіс» – це не просто готель, це набагато більше. Жоден інший курорт на Близькому Сході не може досягти нашого унікального розмаїття, починаючи з кулінарної подорожі тридцяти одним рестораном, де представлені кухні різних країн світу, і брендових магазинів, до повністю оновлених номерів і люксів і, звичайно ж, аквапарку Aquaventure, який вже багато років займає провідні позиції у сфері розваг.

Ми завжди прагнемо покращити наш курорт, щоб залишатися в тренді і дати гостям привід повертатися до нас знову і знову. Номери та люкси у нас не просто оновлені – в них був доданий сучасний «підводний» дизайн, аби забезпечити свіжий вигляд і відчуття, що відповідають морській тематиці курорту. Ми також значно підняли планку наших розкішних пропозицій з оновленою лаунж-зоною Imperial Club.

Додатково були відремонтовані гостьові зони, зокрема: The Zone – місце зустрічі, призначене тільки для підлітків від 13 до 17 років, лаундж Plato’s, де подають сніданок, післяобідній чай та вечірні коктейлі, а також додали послуги консьєржа та VIP-реєстрацію в лаунджі. У рамках програми були представлені чотири нові ресторани – на гостей чекали неймовірно успішний запуск революційного розважального центру Wavehouse, відкриття всесвітньо відомого кантонського (китайського) ресторану вишуканої кухні Hakkasan і концептуальної бургерної біля басейну Beach Buns. У листопаді 2019 року гостям також був представлений ультрасучасний пляжний заклад WHITE Beach & Restaurant – нова локація для невимушеного відпочинку в Дубаї зі стильним пейзажним басейном та величною панорамою міста та острова Пальма. WHITE Beach – це місце, де дорослі можуть насолодитися атмосферою клубу під музику діджея і фірмові коктейлі.

І ТРОХИ ПРО ЇЖУ

З моменту свого відкриття у 2008 році «Атлантіс» зарекомендував себе як місце, де можна отримати незабутні, захопливі та різноманітні кулінарні враження. У розмаїтті кулінарної подорожі, яка складається з 31 ресторану, барів і лаунджів гості можуть насолодитися всім: від страв світового класу у нагороджених зірками Мішлен ресторанах знаменитих шеф-кухарів Гордона Рамзі, Нобу Мацухіса і Джорджіо Локателлі до неповторних вишуканих страв у відзначеному різними нагородами підводному ресторані Ossiano.

Ресторан Bread Street Kitchen and Bar Гордона Рамзі пропонує сучасні британські страви. Меню, створене знаменитим шеф-кухарем Гордоном Рамзі, складається з широкого вибору класичних страв британської кухні та фірмових страв Гордона, зокрема риби зі смаженою картоплею в пивному клярі, легендарної яловичини Веллінгтон і чудових пудингів, які вам обов’язково сподобаються і повернуть назад в дитинство. Усі ці страви готуються під керівництвом шеф-кухаря Цезаря Бартоліні.

Страва, яку варто скуштувати: яловичина Веллінгтон, що подається з трюфельним пюре і овочами в медовій глазурі.

Всесвітньо відомий ресторан шеф-кухаря Нобу Мацухіса – одне з найкращих місць в Дубаї, коли справа стосується японської кухні. Поєднання передового японського стилю з перуанським впливом – ця формула успіху зробила Nobu іконою світової кулінарії.

Страва, яку варто скуштувати: чорна тріска

Переміститися з Дубая в Італію дуже легко, варто лише відвідати ресторан Ronda Locatelli, де італійський шеф-кухар Джорджіо Локателлі, удостоєний зірки Мішлен, готує чудові закуски, піцу в кам’яній печі і найкращу свіжу пасту в Дубаї. Щоб створити по-справжньому автентичні страви, шеф-кухар Сальво Сардо використовує 95 відсотків інгредієнтів, привезених з Італії, а всі піци і пасти готуються прямо на кухні.

Страва, яку варто скуштувати: Піца Маргарита

Заснована 2001 року в Лондоні мережа Hakkasan тепер має 12 ресторанів по всьому світу, розташованих в Сполучених Штатах, на Близькому Сході, в Індії, інших країнах Азії та Європі. Два лондонських ресторани мають зірки Мішлен. Хаккасан пропонує своїм гостям кулінарні враження найвищого рівня. Меню є сучасною інтерпретацією автентичної кантонської кухні з використанням найкращих інгредієнтів і традиційних професійних методів створення непідвладних часу, але водночас новаторських авторських страв.

Страва, яку варто скуштувати: салат з качки

Стейкхаус Seafire є еталоном м’ясних ресторанів в Дубаї, він пропонує найкращі яловичину та морепродукти в місті. Ресторан в нью-йоркському стилі славиться великими порціями, багатим винним погребом, розважальною програмою і, звичайно ж, всесвітньо відомою яловичиною. Найвища якість обробки стала підставою партнерства ресторану Seafire в Дубаї і ферми Rangers Valley в Австралії, де спеціально для Seafire була виведена порода великої рогатої худоби «чорний онікс».

Страва, яку варто скуштувати: пончики з м’ясом

Ресторан WHITE, що пропонує закуски біля басейну, авторські страви та унікальні кулінарні витвори середземноморських та інших країн, є новим доповненням до великої кулінарної пропозиції готелю «Атлантіс». Чи то романтична вечеря, чи то весела зустріч з групою друзів – гості ресторану WHITE знайдуть тут свій куточок і улюблені страви.

Страва, яку варто скуштувати: тартар з лосося

Beach Buns – це новий ресторан біля басейну, який спеціалізується на домашніх гамбургерах з мармурової яловичини.

Страва, яку варто скуштувати: The Cheese Injection – фірмовий бургер

10 ФАКТІВ                 

1 Відомий як «ворота в Дубай» Atlantis, The Palm був першим курортом, що відкрив свої двері на рукотворному острові Пальма в 2008 році.

2 Під час будівництва «Атлантіс» було використано 58 тисяч кілометрів сталевих брусів, що в дев’ять разів довше Великого Китайського муру. Вартість будівництва курорту склала 1,5 мільярда доларів США.

3 Створення знаменитої скульптури Дейла Чіхулі тривало майже два роки. Вона побудована з більш ніж 3000 скляних частин, які підкреслюють морську тематику.

4 На курорті розташований один з найдорожчих люксів у світі – Royal Bridge Suite, площею 924 квадратних метри і вартістю 27 000 доларів США за ніч.

5 Найбільший акваріум під відкритим небом на Близькому Сході і в Африці The Ambassador Lagoon – це середовище проживання морських істот об’ємом 11 мільйонів літрів, що відповідає золотому стандарту AZA. Тут мешкає більше 65 000 морських тварин і понад 220 видів риб, які щодня з’їдають 400 кг морепродуктів ресторанної якості.

6 Аквапарк Aquaventure – єдиний аквапарк на Близькому Сході, в якому є приватний пляж з білим піском 700 метрів завдовжки.

7 Aquatrek Xtreme в лагуні Амбассадор – це найглибший акватрек у світі, де гості, занурюючись на глибину 10 метрів, можуть прогулятися по дну лагуни в спеціальному герметичному шоломі, який дозволяє дихати під водою. На сьогоднішній день акватреки побудовані в 27 країнах на п’яти континентах, але лише цей досягає глибини 10 метрів.

8 Дельфінарій площею 4,5 га є домом для дельфінів, які з’їдають від 5 до 7 кг риби на день.

9 Центр морських котиків в Atlantis – єдиний в цьому регіоні. Його мешканці – південноафриканські морські котики, якими опікуються 45 досвідчених спеціалістів з морських ссавців.

10 Дитячий клуб Atlantis Kids Club – єдиний дитячий клуб у світі, в якому є підводний театр.

ПЕРЕВІРЕНО ЗІРКАМИ

З дня свого відкриття «Атлантіс» зарекомендував себе як місце, де прагнуть зупинятися знаменитості, і їхній список на сьогоднішній день нескінченний. Ось дехто з них: Джекі Чан, Джессі Лінгард, Кім і Хлоя Кардашьян, Джонні Вегас, Шилпа Шетті, Скотт Дісік, Джекі Шрофф, Дженніфер Лопес.

ЧИМ ЗАЙНЯТИСЬ?

Дуже складно виділити щось одне, оскільки тут дійсно можна отримати нескінченну кількість дивовижних вражень, залежно від того, яким ви уявляєте свій відпочинок. Через таку безліч розваг, я, чесно кажучи, не можу зробити акцент на чомусь конкретному.

Я думаю, що різноманітність наших пропозицій, наш винятковий рівень обслуговування та той факт, що кожен може адаптувати свою відпустку відповідно до своїх вимог, є тією причиною, через яку гості бронюють наш курорт і продовжують повертатися до нас з року в рік.

Хочу згадати останні пропозиції, які навряд чи зможуть залишити вас байдужими. Це, наприклад, найбільш глибоководна прогулянка по дну акваріума Aquatrek Xtreme. Незалежно від віку і вміння плавати, безстрашні дослідники спускаються сходами на 10 метрів на дно лагуни Амбассадор в шоломі Aquatrek. Щойно гості досягнуть дна, вони вирушають з гідом на підводну пішохідну екскурсію одним з найбільших у світі акваріумів під відкритим небом, де зустрінуться віч-на-віч з більш ніж 65 000 морських тварин, зокрема акулами, скатами та іншими екзотичними рибами. У нас також є «підводна йога», нещодавно відкритий Aquatrek в дельфінарії, серфінг в аквапарку. Тим, хто шукає комфорт і розкіш, я наполегливо рекомендую спробувати наш фірмовий спа-масаж Atlantis Legends і нашу недавно представлену процедуру кріотерапії – ідеальний спосіб освіжитися і відновити сили.

Хочете поринути у світ Atlantis ,The Palm? Тоді прямо зараз бронюйте тур на сайті Join UP!