Агентам

Халкідіки в Греції: must visit цього літа

Халкідіки та літо – це ідеальна пара! Разом вони створюють фантастичні зелені пейзажі та прикрашають найпрекраснішими квітами сади, вулички та навіть тераси улюблених закладів.

Вони дбають про те, щоб Егейське море було теплим і переливалося всіма цими неймовірними бірюзово-блакитними відтінками. Ця пара вирощує напрочуд смачні овочі та фрукти на півострові і стежить за врожаєм винограду – щоб він був ідеальним для створення місцевого вина. Халікдіки та літо гостинно запрошують на чашечку кави на світанку біля моря, на вечерю з величезною порцією морепродуктів та келишком холодного білого вина, на прогулянку морем та на пікнік у лісі – ну як відмовити цим красеням? Та й не треба! Краще – запланувати прямо зараз подорож до Греції, і з цим вам допоможе керівник напрямку Євгенія Крижановська, яка щойно звідти повернулась.

ХАЛКІДІКИ – ОСОБЛИВИЙ КУРОРТ ГРЕЦІЇ
Євгенія
Крижановська
керівник напрямку Греція:

Греція дуже різна і така прекрасна! Корфу зі своїм неймовірним ландшафтом: гірки, пагорби, закутки… Крит також має дуже цікавий гористий рельєф. І для Родосу теж характерні гори та пагорби. А які ж Халкідіки?

«Перша моя асоціація – це великий простір. Адже тут на вас чекають масштабні зелені, вкриті сосновими лісами плато. Півострів омивається Егейським морем, одним морем, і тут напрочуд гарне узбережжя – з чарівною кольоровою гамою, мілководдям, дрібним пісочком… Такі барви в Греції можна зустріти хіба що на Закінтосі в бухті Навайо. Від кольору води тут неможливо відвести погляд!»

ОСОБИСТИЙ ТОП МІСЦЬ, ЯКІ ВАРТО ВІДВІДАТИ

Халкідіки – зручна точка для початку багатьох екскурсій. Та й на самому півострові є що подивитись, наприклад, місто Фессалоніки, назване на честь сестри Олександра Македонського. Що ще? Круїз навколо останнього пальця, де розташована чернеча держава Афон. Дуже раджу відвідати Вергіну – місце народження Олександра Македонського, де є музей, Метеори та Діон.

Ще знакове місце в моєму топі – Афітос. Це один з найкрасивіших курортів, там розташовані усі концептуальні готелі. Неймовірної краси етнічне село, де туристів зачаровує не лише грецький національний колорит, а ще й безліч декоративних речей! Тут розфарбовують у яскраві кольори бляшанки (великі, від мастила чи чогось такого) і якимсь особливим чином чіпляють їх на кам’яні стіни або виставляють на вулиці на тротуарах і вирощують в них квіти. А ще на курорті є прекрасні панорамні ресторани з фьюжн-кухнею, розташовані вздовж берегової лінії. 

НОВИНКИ СЕЗОНУ

О! Цього сезону ми разом з готелями приготували багато цікавого!

Для наших туристів, які відпочиватимуть на Халкідіки у комплексах Greek Pride (в ньому є готелі, апартаменти та ресторан) та Light Luxury Apartments, у певні дати заїздів діє спеціальна пропозиція з новими нестандартними розвагами.

Такий пакет коштує 60 євро для дорослого і 30 євро для дітей до 12 років. Він охоплює: пікніки, відвідування термальних джерел, уроки грецької кухні та гру в «Капелюх» або «Мафію»*.

А тепер, детальніше, адже це не все!

  • Ми на базі Luxury Apartments Light Blue запропонували, щоб коли в їхньому регіоні організовуються, наприклад, джазові або блюзові вечори (а там активне музичне життя), наші клієнти отримували 15% знижки.
  • А ще наші туристи мають такі додаткові преференції, як недільні бранчі, що проходять на території ресторанів, які належать комплексу. Потім ці готелі влаштовують дегустації вин, сирів та м’ясних виробів. За мінімальні гроші – припустимо, 10 євро.
  • Що ще? Наприклад, окрім традиційних грецьких вечорів, організовують чудові вечори скрипкової музики. Нескладно уявити собі, які враження можна отримати, коли ви сидите під кроною сосни, поруч з вами плюскотить Егейське море, а ваш слух тішить скрипкова музика. Крім того, готелі запрошують грецьких співаків.
  • Ще ви можете піти на пікніки в лісі, або приєднатись до поїздки до відомих термальних джерел у Лутракі, вода в яких має температуру 37 °C.
  • Хочете весело провести вечір та познайомитись з новими людьми? Тоді приєднуйтесь до вечора гри в «Мафію» або гри в «Капелюх».
КУЛІНАРНІ МАЙСТЕР-КЛАСИ

Грецька кухня – це особливе задоволення, в яке потрібно поринати цілком і повністю. Саме тому у нас виникла ідея проводити майстер-класи з приготування місцевих страв, і для цього ми шукали когось ну дуже харизматичного. І таки знайшли! Тож, коли будете на Халкідіки у зазначених вище комплексах, то зможете познайомитись з пані Стеллою – неймовірним кухарем, яка закохає вас у кухню країни. Стелла видала декілька кулінарних книг, а ще вона досконально знає чернечу кухню Афону. Абсолютно традиційну.

ВЕЧІР У ГРЕЦЬКОМУ СТИЛІ

Ну, а якщо любите «класику», то як і раніше є грецькі вечори, на які запрошують професійних танцюристів. Звучить запальна грецька музика, і гостей починають навчати найпростішим рухам, наприклад, сиртакі. Усі стають у коло, радісно танцюють, утворюють довгі шеренги. Отака фольклорна розважальна програма. І, звісно, грецька вечеря, на якій пригощають м’ясом, рибою, грецькими салатами – якимись дуже простими традиційними місцевими стравами та домашнім вином.

ЩЕ РАЗ ПРО ЇЖУ

Для мене відкриттям стала місцева фьюжн-кухня… Це не прості страви, наприклад – смажені кальмари чи звичні для нас грецькі салати. Ні, це поєднання смаків: кислого, солоного, солодкого… Якісь обертони, що їх привносять трави та соуси. Дуже складні смаки, які розкриваються поступово, як парфуми. Коли наші рецептори відчувають таку гру смаків – це дивовижна насолода. Але, безумовно, все це у традиціях середземноморської кухні – свіжа риба, креветки, багато зелені, овочі. І виключно на основі цих інгредієнтів така неперевершена гра гастрономічної фантазії. Це насправді вражає.

Радимо відвідати такі заклади:

Bakalis – Seafood Restaurant – Пефкохорі, Ханіоті

Thea Thalassa – Афітос

Exohiko – Афітос

Greek pride – Фурка

Gourmet Restaurant Villa Stasa – Паліурі

Marina – Потідея

І, звісно ж, на Халкідіки – чудові виноробні, які варті вашої уваги, а ще тут роблять оливкову олію. Упевнена, ви звернете увагу на величезні плантації олив. Наприклад, в описі Light Blue Luxury Apartments сказано, що в комплексі використовують олію з оливок, що виросли на плантаціях, які належать хазяйці готелю Light Blue. У неї ж є птахоферма, з якої на столи туристів потрапляють свіжі яйця. За рогом працює пекарня, звідки вони отримують найсвіжіший хліб.

Тож чекаємо вас на Халкідіках! І нагадуємо:

  • Літаємо на крилах SkyUp з Києва до Халкідіки вже з 02.07.2021 щовівторка та щоп’ятниці.
  • Тривалість пакетного туру – від 7 ночей.
  • Ми пропонуємо вам широкий вибір готелів та дуже приємні ціни.

Готуйтесь до красивої та насиченої подорожі до Греції разом з Join UP!


* ціни актуальні на момент публікації