Агентам

Зима в Болгарії від інсайдерів. Частина 1

Ну хто може краще розказати про країну, як не людина, що прожила в ній усе життя? І не просто прожила, а так любить рідні землі, що вибрала для себе професією розповідати та закохувати мандрівників у свою батьківщину. Саме тому нам було так цікаво поспілкуватись з представником нашої приймаючої сторони в Болгарії та розпитати його про зимовий відпочинок.

Але спочатку нагадаємо вам про всі переваги відпочинку в Болгарії разом з Join UP!, адже ми знаємо, що ви уже активно плануєте зимові подорожі.

  • На гірськолижних курортах Болгарії вже купа снігу! Тому ми навіть інколи відкладаємо всі справи і кілька хвилин дивимось пряму трансляцію з Банско, Пампорово чи Боровця, щоб насолодитись видом засніжених гір. Тільки подивіться, яка краса!
  • Літаємо на крилах SkyUp з Києва до Софії з 23.12.20 до 27.01.21 щосереди та щосуботи.
  • Безкоштовне перевезення 1 комплекту лижного спорядження, а також багажу – разом до 23 кг.
  • Автобусні тури з Києва стартують 29.12.20. Їздимо кожної суботи та середи.
  • Запропонуємо тури до ваших улюблених зимових курортів: Банско, Боровець, Пампорово.
  • Маємо чудовий вибір готелів на будь-який смак.

 

ВАЖЛИВІ ДЕТАЛІ

  • Звертаємо вашу увагу, що з 01.12. 2020 для в’їзду в Болгарію потрібно надати негативний результат ПЛР-тестування, проведеного не пізніше ніж за 72 години до прибуття, та поліс медичного страхування, що покриває можливі витрати, пов’язані з лікуванням Covid-19 на території Болгарії.
  • Якщо ви бронюєте пакетний тур на крилах SkyUp Airlines або квитки на рейси авіакомпанії, то ПЛР-тестування можна пройти в одній з лабораторій наших партнерів. Послугу ПЛР-тестування можна додати під час бронювання туру або пізніше через повідомлення в заявці у «Відділ бронювання». Вартість послуги – 21 євро.
  • Якщо Болгарія буде у «червоній зоні» на момент повернення туристів до України, то всі, хто придбав повний пакетний тур починаючи з 22.07.2020, зможуть здати ПЛР-тест безкоштовно.

БОЛГАРІЯ В СЕРЦІ

Про зимову Болгарію нам розповідає

Пламен
Рачев
представник компанії Solvex у Банско
і на північному чорноморському узбережжі Болгарії

Зима в Болгарії – це, звичайно, відпочинок на гірськолижних курортах, які справедливо вважаються одними з найкращих в Європі.

«Ви можете насолодитися прекрасними зимовими розвагами, неповторним відпочинком і красивою природою. Усе це чекає на вас тут – у горах!

Зарядіться енергією, подихайте свіжим повітрям і поверніться до початку робочого тижня свіжими і бадьорими.»

ТРОХИ ПРО ТРАДИЦІЇ

Звісно, основна мета зимового відпочинку в горах – насолодитися катанням на лижах на чудових трасах. Але не варто випускати з уваги і ще дещо. Кожен з гірськолижних курортів Болгарії може запропонувати вам свої унікальні розваги, що ґрунтуються на регіональних особливостях.

У Банско так багато свят, що місто та його гості відзначають їх цілий рік. Чарівний відпочинок у Банско починається 1 січня з Фестивалю ряджених – Кукери. Це не тільки символічний ритуал початку року, а й також ефектне продовження шоу, що пройшло напередодні, коли ми дружно зустрічали Новий рік! Кукери – це маскарад, який супроводжується звуками сотень чанів (маленьких дзвіночків). Учасники цього шаленого дійства наряджаються у старовинні шкіряні костюми. І поступово маскарад переростає в неповторне народне свято, що дарує усмішки як болгарам, так і іноземним гостям курорту. Люди весь час фотографують. І ось такі спогади про Банско розлітаються по різних куточках світу.
Пампорово теж відзначає зимове свято ряджених, схоже на те, що святкують у Банско. Але тут це називається Песпонеделнік. Щорічно, починаючи з 1977 року, в першу неділю березня чоловіки, переодягнені рядженими, відвідують село Широка Лика, що недалеко від Пампорово. Песпонедельнік – стародавній язичницький обряд, збагачений християнськими елементами. Мета його полягає в тому, щоб відігнати зло, почати нове життя, поліпшити здоров’я і привабити родючість. Молоді люди одягаються в спеціальні костюми і маски і ходять селом, виконуючи ритуальні танці і сцени, що зображують боротьбу між добром і злом. У фестивалі також беруть участь ряджені, які з’їжджаються з усієї країни.
У Боровці туристи мають можливість насолодитися відкриттям зимового сезону і взяти участь у Всесвітньому дні снігу. Під час цього свята будь-який новачок може приєднатися до безкоштовних уроків з катання на лижах і сноуборді, які організовують на трасі «Ріла» (перед готелем «Ріла») професіонали лижної школи Borosport. Уроки підходять як для дітей від 7 років, так і для дорослих, які все ще не відчули чарів зимових видів спорту.

НІКОЛИ НУДЬГУВАТИ!

На цих курортах ми пропонуємо своїм гостям цікаві заходи та екскурсії, вирушити на які можна або після катання гірськими трасами, або в інший зручний час, якщо з якоїсь причини ви вирішили залишитися в готелі.

Ці одноденні екскурсії познайомлять вас з чудовими історичними та культурними місцями Болгарії. Запрошуємо в:

  • Рупіте – магнетичне місце, де жила баба Ванга.
  • Мельник – найменше місто на Балканах, що розташоване поруч з Грецією. Це не тільки неймовірно романтичне місце, але і центр великого виноробного регіону.
  • Роженський монастир – один з найбільших православних монастирів Болгарії. Він розташований у горах Пирин.
  • Рильський монастир – неймовірно красивий чоловічий монастир Болгарської православної церкви.
  • Софія – не тільки столиця Болгарії, а й місто з неймовірною історією.

ВИБИРАЄМО КУРОРТ

Банско

Гірськолижна база в Банско вражає своїми доглянутими схилами, які заввишки сягають 2 600 метрів над рівнем моря. Тут розташовано 92 км професійно підготовлених трас, що надійно охороняються, з них: для новачків – 30%, для більш просунутих лижників – 45%, для досвідчених – 25%.

Найвища точка гірськолижного центру лежить на висоті 2 560 м, найнижча – 1 000 м. Схили на 100% обладнані машинами для штучного снігу, що гарантує достатній сніговий покрив з грудня по квітень. Якщо ви – любитель сноубордингу, то будете приємно здивовані можливостями, які вам запропонує Банско. До того ж тут є гондольний підйомник, а також школа і дитячий садок.

Пампорово

За 85 км від Пловдива на висоті 1 600 метрів над рівнем моря розкинулося ще одне популярне місце для гірськолижного відпочинку. У Пампорово гірськолижний центр розташований під вершиною Снежанка, звідки починаються траси. Для недосвідчених лижників-початківців на зимовому курорті також є «маленька» траса. А любителям зимових видів спорту, які хочуть покататися на бігових лижах, пропонуються спеціально облаштовані траси довжиною близько 37 км.

Боровець

Найстаріший гірськолижний курорт Болгарії, з якого відкривається чудовий краєвид гір Рила з вершиною Мусала – найвищою точкою Балканського півострова. Боровець – це дуже популярне місце у любителів зимових видів спорту. Тут ви знайдете добре обладнану лижну базу, доглянуті траси, які підходять для стрибків, біатлону і гірських лиж. Зимовий гірськолижний курорт має сучасне обладнання для лижних зон і схилів, які підтримують в ідеальному стані.

Плануйте свій зимовий відпочинок у Болгарії разом з нами та чекайте на другу частину інтерв’ю, яка буде на сайті вже зовсім скоро!