Агентам

«Всі договори страхування та страхові сертифікати продовжують діяти» — коментар Join UP! щодо призупинення ліцензії страхового партнера

19 квітня 2021 р. стало відомо, що Національний банк України тимчасово призупинив ліцензії чотирьох страхових компаній, серед яких є й партнер туроператора Join UP! — ТДВ “СК “Ю.Ес.Ай.”.

Зі свого боку туроператор Join UP! запевняє, що, як і йдеться в публікації регулятора, всі туристичні страхові продукти продовжують діяти, адже відповідно до норм законодавства всі укладені раніше договори й надалі дійсні, а страхова компанія продовжує нести свої зобов’язання за такими договорами.

Туроператор Join UP! оформлює страхові туристичні сертифікати на основі генерального договору, який було укладено раніше, до прийняття рішення НБУ. Це означає, що страхові сертифікати, оформленні відповідно до цього договору, зберігають свою силу.

Для туристів все залишається, як і було раніше: страхові сертифікати діятимуть, а подорожі будуть так само комфортними й цікавими, як і планувалось.

Також важливо розуміти, що наразі зауваження державного регулятора щодо ТДВ “СК “Ю.Ес.Ай.” стосуються автоцивільного страхування, а не туристичного сектору.

Більш детальну інформацію щодо розвитку ситуації Join UP! зможе надати після публікації офіційного рішення Національного Банку України.