Агентам

Високі Татри – perfect place для тих, хто любить кататись на лижах

Знаємо, що любов до катання на лижах – це раз і на все життя. Знаємо і поділяємо вашу пристрасть, а тому хочемо, щоб від кожної зими ви брали максимум та катались досхочу у чудових місцях. І саме тому постійно розповідаємо вам про улюблені гірськолижні курорти. Сьогодні у центрі уваги – найкращі місця для катання у Словаччині: Татранська Ломніца та Штрбське Плесо.

Олександр
Поліщук
керівник
напрямку Словаччина

«Словаччина – це чудовий вибір для зимових канікул. Тут так і хочеться провести хоча б місяць – насолоджуватись гірськими краєвидами, смакувати місцеві страви, дихати свіжим морозним повітрям, багато гуляти в лісі, відпочивати та, звісно, досхочу кататись на лижах, сноубордах, санчатах чи просто – як в дитинстві, жбурлятись сніжками. Ідеальна зима, чи не так?»

А тепер поговоримо про найпопулярніші гірськолижні курорти Словаччини – Татранську Ломницу та Штрбське Плесо.

ТАТРАНСКА ЛОМНИЦЯ

Що варто знати про курорт?

Татранська Ломніца зручно розташувалась за 6 км на схід від Смоковця, у підніжжя гори Ломницький Штит.

Ломницький Штит – найвища гора курорту. Її висота – 2 634 м.

Тут є і єдина чорна траса – Ломницьке Сідло. Це найбільш високогірний і крутий спуск – 2 190 м над рівнем моря, перепад по висоті – 1 300 м.

Як довго тут триває сезон катання? Цілих 5 місяців на рік.

Тут є траси як для початківців, так і для тих, хто полюбляє фрірайд та екстремальне катання.

На вас чекає 24 км трас для бігу на лижах. Є де поганяти!

На курорті є дитячий гірськолижний садок – він розташований на закритій території. Тут ваших діток навчать азам катання, а ви будете впевнені, що малюки проводять час цікаво, насичено та безпечно.

Ломницкий Штит
Чим зайнятись?

  • Отримати неймовірні враження від підйому на другий за висотою пік Високих Татр.
  • Влаштувати незабутній обід у кафе «Дідо». Точно можемо вам сказати – в горах все смакує неймовірно!
  • Прокататись унікальною підвісною канатною дорогою, яка долає 855-метрову різницю у висоті, на пік до Ломницького Сідла. 8,5 хвилин захвату (саме стільки триває підйом) гарантовані.

Скалнате Плесо
Чим зайнятись?

  • Сказати «Wow!» від вигляду  високогірного озера Скалнате Плесо, що лежить на висоті 1 751 метрів.
  • Радіти як діти. Для цього тут є Країна Свища – еко-міні-парк з дерев’яними скульптурами, лазами та іншими розвагами.
  • Дослідити обсерваторію. Поблизу від Скалнате Плесо на висоті 1 786 метрів побудовані астрономічна і метеорологічна обсерваторія, що були засновані ще у 1943 році. Тут же є і планетарій.
  • Пообідати на висоті у закладі «Панорама Ресторан».

ПІДБІР ТУРУ

ШТРБСЬКЕ ПЛЕСО

Що варто знати про курорт?

Штрбське плесо – це найбільш високогірне селище Високих Татр.

Цей курорт підійде як для сімейного відпочинку, так і для тих, хто марить лижами – тут є траси різного рівня складності.

Хороша інфраструктура дозволить нічим не перейматись – тут вам і пункти прокату спорядження, лиж, сноубрдів, скі-сервіс, лижні школи.

Тут є чудові траси для слалому, швидкісного спуску та бігових лиж.

Лижники вже в цьому зимовому сезоні випробують більше 2 км нових засніжених трас швидкісного спуску.

Для тих, хто полюбляє бігові лижі є траси загальною довжиною аж 26,5 км.

Що може зрівнятись з магією нічного катання на лижах? Тож не пропустіть!

ЗИМОВІ РОЗВАГИ

На гірськолижних курортах Словаччини можна кожен день пробувати нові види зимових розваг. Ось, наприклад:

SKI-АЛЬПІНІЗМ. Це високогірний похід на лижах і перехід через гірські сідла. В екстремальних варіантах нахил спусків може сягати аж 45 градусів! Місця, що найкраще підходять для цього у Високих Татрах: Мала і Велика Студена долини, Скланата долина.

FRESH TRACK. О, так! Упевнені, вам сподобається! Адже на вас чекають ранкові катання на  ідеально доглянутих схилах та смачний сніданок, поданий під гірськими вершинами. Час катання – з 7 до 9 ранку на найкращих лижах з професійними інструкторами. Ранні пташечки просто у захваті!

AUDI SKI ARÉNA. Хочете виміряти вашу швидкість та час їзди на лижах? Тоді вам сюди! Довжина вимірюваної ділянки становить приблизно 400 метрів. На фінішній прямій, через яку проходить лижник, розміщується добре помітний таймер із кінцевим часом. Новинка порадує всіх, хто серйозно ставиться до лижного спорту.

DOWNHILL SKIING. На курорті Штрбське Плесо на вас чекає 9 кілометрів простих, пологих схилів для тих лижників, хто ще не почуває себе впевнено, але хоче вчитись, або для дітей.

КАТАННЯ НА БІГОВИХ ЛИЖАХ. У Штрбському Плесі є бігові лижні траси навіть для лижників професійного рівня. Тут постійно проводяться змагання з перегонів на бігових лижах, стрибків на лижах з трампліна – як для любителів так і для профі. Бігові лижні траси загальною довжиною 19.8 кілометрів – є де покататись.

Тож готуйте лижі і насолоджуйтесь усіма видами зимових розваг у Словаччині!