Агентам

Відкрити для себе Батумі

Грузія – це та країна, якою насолоджуєшся, немов келихом хорошого вина – довго і смакуючи.

Ця країна – як розмова з дорогим другом, хочеться її продовжувати і продовжувати. Ця країна – ніби перший поцілунок, її згадуєш з особливим трепетним відчуттям та точно будеш пам’ятати все життя. Ми хочемо, щоб ви якомога частіше навідувались у гості до цієї країни і тому з такою радістю завжди про неї розповідаємо. А сьогодні у нас особливий матеріал про Батумі. Чому особливий? Тому що про це місто вам розкажуть люди, які вперше сюди потрапили. Потрапили й одразу закохались. Ну бо як інакше?

І одразу нагадаємо, що Батумі з Join UP! це:

Зручна польотна програма на крилах SkyUp.

Літаємо щодня з Києва, а також з регіонів: Львів, Одеса, Харків, Запоріжжя.

Ми запропонуємо вам великий вибір готелів на будь-який смак. Наприклад, радимо:

БАТУМІ  ВПЕРШЕ

Ольга
Разумова
brand & innovation manager

Казковий Батумі, який вкрав моє сердечко, стався зі мною несподівано та дуже вчасно.

«Я навіть уявити не могла, що він саме такий. Вузькі вулички з бруківкою, величезні магнолії, невисокі багатоквартирні будинки – старі, але дуже доглянуті. Кожна вулиця – як окреме європейське місто. Тут я знайшла і Барселону, і Малагу, і Варшаву, трошки Одеси та київський Поділ. Бульвар Батумі – прекрасний парк, яким можна прогулятися вечорами. Окрема особлива любов – це, звичайно, море. Батумі ніби навмисно такий невеликий, щоб будь-яка вулиця приводила тебе до моря. І щоб краще розгледіти його – мерщій на оглядове колесо. З нього відкривається таке-е-е-е (не буду спойлерити, самі все побачите). Ну і який огляд Грузії без гастровражень? Там смачно все! Хінкалі скуштуйте в Shemoikhede, за смачними хачапурі – у кафе «Лагуна», яке більше 20 років вражає своїх гостей. Прекрасно повечеряти з видом на море можна у ресторані Sanremo (не забудьте забронювати столик заздалегідь). Іншими словами – упевнена, Батумі вразить навіть найвибагливішого туриста».

Павло
Хайло
копірайтер

Це моя перша зустріч із Грузією.

«Звичайно, як і у багатьох, у мене склався певний образ волелюбної й щирої країни високих гір, гостинних людей і свят, які починаються раптово й тривають нескінченно. Проте перед поїздкою я намагаюсь позбавитись очікувань, щоб відчувати місця й події, як є. І маю сказати, що Грузія (або Сакартвело, як тут наголошують) – одне з тих місць, куди точно варто їхати відкритими до вражень. Неймовірний мікс історії, що тут не прихована в музеях, а зустрічається буквально на кожному кроці, й сучасності, яка теж приправлена грузинським колоритом.

Батумі не тотальний курорт у тому сенсі, що без туристів життя тут не завмирає. Навпаки, є власний південний ритм, а характер змінюється від вулиці до вулиці: довга набережна з уже знаковою кінетичною статуєю Алі й Ніно; узбережжя, забудоване часом дуже дивними хмарочосами – чого вартує лише будівля з колесом огляду; Старе місто, де автентична архітектура сусідить із сучасними будинками в різних стилях; а далі в гори ведуть прості, проте затишні вулички, які, здається, були такими само й сто років тому».

MUST VISIT

  • Прогулянка містом. Без планів і маршрутів: тут будь-де знайдеться щось цікаве й варте того, щоб зробити знімок і поділитись із друзями.
  • Канатна дорога. Краще їхати під захід сонця. Можна роздивитись усе місто й подихати свіжим повітрям у горах.
  • Дегустація вин у Важі Давітадзе. Відомий у Батумі винороб, знавець традицій і майстер цікавих історій про вино та Грузію. Його дегустаційна церемонія скоріше схожа на справжню виставу, але ще й зі смачними винами.
  • Батумський ботанічний сад. Прогулянка, яка вартує цілого дня. Велика площа, безліч дивовижних рослин і види на море.
  • Мартвільській каньйон та термальні джерела біля річки Техурі. Неймовірна природа з водоспадами, прохолодною водою й гарячими джерелами. Їхати від Батумі неблизько, але це точно запам’ятається.

FOOD AND SHOPPING

Грузинська кухня, здається, добре відома в Україні, проте в самій Грузії всі страви більші, смачніші й ароматніші. Хачапурі по-аджарськи або ачма тут будуть значно відрізнятись від їхніх українських аналогів. Тому головна порада: готуватись до того, що їсти тут можна постійно, настільки все смачно.

Привезти звідси можна все, що нагадуватиме про подорож до країни: від вина чи спецій, до традиційних десертів. Окремо слід згадати про мінанкарі – грузинську емаль. Зроблені в цій техніці прикраси стануть чудовим сувеніром на згадку про поїздку.

Якщо є час, то варто виїхати з міста й відправитись до маленьких селищ на схилах гір і узбережжях річок, де також завжди раді гостям. Одне з таких місць – O`dos Winery, що розташоване в районі Мартвілі й поєднує домашній ресторан та виноробну майстерню. Проте головне тут атмосфера старого дому з віковою історією.

Не зволікайте та прямо зараз заплануйте свою красиву подорож до Батумі разом з Join UP!