Агентам

Увесь світ за тиждень: Чому Expo 2020 Dubai – це подія, яку нізащо не варто пропускати?

Тік-так, чуєте? Це спливає час, коли ще можна побачити найвидатнішу виставку сучасності, Dubai Expo, що саме зараз проходить в ОАЕ. Вона вже б’є рекорди – за цей час там побували більше 10 мільйонів гостей! Ви поки не встигли? Не журіться – вона триватиме до 31 березня, тож ви маєте можливість спланувати незабутню подорож.

І поїдете ви туди підготовленими – ми вам в цьому допоможемо! Як отримати від візиту максимум, що варто подивитися та на що звернути увагу перед поїздкою – спитали у нашої колеги Катерини Артюх, яка встигла відвідати виставку вже двічі!

Та перед цим нагадаємо, що ми вже все підготували для цієї мандрівки:

  • Щоденні перельоти Київ – Дубай на улюблених крилах SkyUp
  • Можливість придбати вхідний квиток на Dubai Expo разом з туром у свого агента
  • Найцікавіше про виставку можна прочитати в нашому великому огляді. 
  • Безліч готелів у нашій великій базі. Радимо такі:
Катерина
Артюх
керівник відділу розвитку напрямків

 

ЧОМУ ВАРТО ПОБУВАТИ НА DUBAI EXPO

Dubai Expo – це місце, де приблизно за тиждень можна здійснити своєрідну навколосвітню мандрівку. Відвідування якогось із павільйонів може надихнути вас на наступну подорож, адже дасть можливість подивитися на одну з країн свіжим поглядом. До речі, на виставці своїми мріями, досягненнями, амбіціями та приводами для гордості поділилися представники 191 країни.

Як це все виглядає? Грандіозний район, збудований спеціально для виставки, куди навіть провели метро. Тут розташувалася безліч видовищних локацій, бізнес-спейсів і, звичайно павільйонів, де різні країни світу представили свої досягнення, винаходи і бачення майбутнього. До того ж, на території проводяться концерти відомих в усьому світі виконавців. Минулого року був концерт моєї улюбленої Аліші Кіз, а зовсім недавно виступили знамениті Black Eyed Peas. Я встигла побувати тут двічі і відвідала велику кількість павільйонів за обмежений час. Розумію, що там все ще повно місць, куди я, на жаль, не потрапила.

Кому тут буде цікаво? Скільки б років вам не було, ви зможете знайти для себе розвагу. На виставці є і зони тиші, і величезна кількість інтерактивів, постійно відбуваються якісь марші, територією їздять роботи, є дитячі ігрові кімнати, співочі фонтани – тобто, усе що завгодно. Ще й величезна кількість фудкортів.

ЯК ПІДГОТУВАТИСЯ ДО ВІЗИТУ

Якщо взагалі заздалегідь не розібратися, що таке Dubai Expo, навіщо туди їхати і що там дивитися, то день можна витратити марно. Тож обов’язково всім рекомендую дослідити стенди та павільйони, де вони розташовані, саму концепцію виставки і прокласти собі маршрут.

Як це зробити? Є загальнодоступні карти онлайн, а на вході роздають друковані. Отже, можна заздалегідь на онлайн-мапі подумки прокласти маршрут, а потім за допомогою ручки чи олівця на друкованій карті вже його позначити. Обов’язково варто завантажити на телефон додаток Expo, де можна за назвою прокласти найзручніший маршрут до павільйону.

Усі павільйони країн, а їх – 191, подивитися дуже складно. Навіть важко уявити, за який час це можна зробити. Якщо з ранку до ночі ходити – мабуть, за тиждень можна. Я проводила там від трьох до шести годин протягом трьох днів і загалом побачила приблизно 20 з них. Усе залежить від павільйону – на деякі доведеться витратити годину, інші можна оглянути за кілька хвилин. Щоб отримати максимум вражень, на виставці треба діяти суворо за графіком.

Ще один лайфхак щодо додатку Expo. Є доволі багато павільйонів, куди стоїть черга. Наприклад, Німеччини, Таїланду чи Швейцарії. До цих павільйонів усі хочуть потрапити, але коли ти бачиш натовп – усіляке бажання зникає. Є рішення – у додатку ви можете забронювати собі місце на наступний день у 10-ти павільйонах. Також на виставці продаються такі сувенірні пам’ятні паспорти, куди після огляду кожного павільйону ставлять штамп про відвідування – він може стати вашим оригінальним сувеніром на згадку, крутою альтернативою магнітику на холодильник.

Кілька порад відвідувачам:

Для входу вам знадобиться свіжий ПЛР-тест (зроблений не раніше ніж за 72 години до відвідування) або документ, який підтверджує введення бойдай однієї дози вакцини, дійсний у будь-якій з країн-учасниць події.
Не забудьте про маску, її носіння є обов’язковим на всій території.
Якщо взяти з собою пляшку води – її можна буде поповнювати в одному з чисельних питних фонтанчиків.
Ось тут можна завантажити офіційний додаток виставки, який допоможе орієнтуватися на території.

ЯКІ ПАВІЛЬЙОНИ ВАРТО ВІДВІДАТИ?

Для мене павільйон №1 – це, як не дивно, не павільйон якоїсь країни, а одна із зон Expo під назвою «Мобільність». Вона надзвичайно яскрава, і демонструє на одній території наше минуле і прогресивне майбутнє, до якого ми прямуємо. Майбутнє, яке наше покоління, напевно, не побачить, але побачать наші онуки чи правнуки. Тут, зокрема, збудували 330-метрову трасу, частково прокладену під землею, на якій наочно демонструються можливості інноваційних засобів пересування.

Щодо павільйонів країн, то найбільше мені сподобалися ті, що належать Саудівській Аравії, Таїланду, Іспанії та США.

Я впевнена, що підліткам буде дуже цікаво в павільйоні Південної Кореї, навколо якого утворився справжній ажіотаж. Він створений за ідеєю серіалу «Гра в кальмара»*. На вході вам дадуть гаджети, телефони, і під час прогулянки павільйоном на цей гаджет будуть приходити повідомлення із різними завданнями. Треба увімкнути камеру, навести її на QR-код – тоді на телефоні з’являється якесь зображення – те, чого ти в реальності не бачиш. Підлітки від такого інтерактиву просто у захваті.

А водоспад Surreal вражає не тільки красою та оригінальністю, а й цікавою історією. Так, його творці задаються питанням – чи завжди могутні стихії води і вогню суперничали, чи, можливо були часи, коли вони мирно співіснували? Відповідь на питання дають магічні шпилі споруди – вони вивергають вогонь з чистого водню, який, згораючи, перетворюється на водні потоки. І усе це відбувається під музику Раміна Джаваді, того самого, що подарував світу саундтрек до легендарного серіалу “Гра престолів”**. Схоже на магію!

Чим ще зайнятися в ОАЕ

Топ від Катерини:

Помилуватися співочими фонтанами в Даунтауні
Побачити на власні очі славетну Бурдж-Халіфа
Вирушити на шопінг до Dubai Mall
Відправитися на джип-сафарі в пустелі
Проїхатися на орендованому спорткарі районом Дубай-Марина
Побачити Дубай як на долоні з найвищого у світі оглядового колеса Ain Dubai

Пропозиція, перед якою неможливо встояти

Залишилося не так багато часу, щоб побувати на Expo 2020 Dubai, тож саме зараз можна вхопити квиток за неймовірно вигідною ціною. При бронюванні подорожі ви можете придбати мультипас, який дозволить безлімітно відвідувати подію до кінця березня усього за 599 гривень***! Геть сумніви – до зустрічі у Дубаї.

Ще є час побувати на одній з найвизначніших виставок останніх років, тож радимо якомога швидше забронювати тур до незабутніх ОАЕ разом із Join UP!


*«Гра в кальмара» – Ojing-eo Geim, південнокорейський веб-серіал, Siren Pictures Inc, 2021, реж. Хван Дон Хьок
**«Гра престолів» – Game of Thrones, американський телесеріал, HBO, 2011-2019, керівники проєкту: Ді Бі Вайсс і Девід Беніофф
***ціна актуальна на момент публікації