Агентам

Туніс: закохуватися знову і знову

Туніс – країна-загадка і країна-калейдоскоп. Місце сили та свята. Територія пригод та нових вражень…

Скільки б ми не розказували вам про нього – точно знаємо, що вичерпати його неможливо. А треба лише планувати нові й нові подорожі сюди та насолоджуватись. А ми, зі свого боку, допоможемо вам продумати маршрут так, щоб ви точно не пропустили найцікавіші місця.

Марина Дайнеко, директор з продажів Join UP!, щойно повернулась з нової подорожі до Тунісу і знову в такому захваті, що ми вирішили детально її розпитати, чому вона так закохана у цю країну та який у неї Must Visit List.

m.daineko (2)
Марина
Дайнеко
директор з продажів

ТУНІС – КОХАННЯ З ПЕРШОГО ПОГЛЯДУ

Туніс – держава дуже цікава та багата на унікальні історичні об‘єкти. Тут змішалися найколоритніші риси арабської та європейської культур, і це додає неймовірного шарму цій чудовій країні. Я можу назвати сотню причин, чому варто приїхати до Тунісу, але нехай у вас буде свій список, який ви складете під час подорожі. Я ж назву лише три основні:

1. Країна відкрита для українців

Що потрібно:

  • Негативний результат ПЛР-тесту, зробленого не раніше ніж за 72 години до вильоту. (Думаю, всі вже до цього звикли. У деяких лабораторіях результати тесту будуть готові за 6 годин.)
  • Заповнити спеціальну форму, де потрібно вказати мету подорожі, адресу проживання в Тунісі та контактні дані. Посилання є у нас на сайті.

2. Ціни на готелі набагато доступніші, ніж на інших дуже популярних напрямках

  • До речі, якщо ви хочете класно відпочити за дуже приємні кошти, зверніть увагу на мережу готелів Novostar. Готелі 3* і 4* пропонують гостям дуже крутий сервіс, чудове харчування і такі додаткові послуги, як безкоштовна пральня, аксесуари для дітей (горщики, візочки, підігрівач пляшечок, блендер тощо).
  • Також є готелі більш високого рівня. Дуже рекомендую мережу Iberostar.
  • Якщо ж хочеться відпочити на самому високому рівні, можу порекомендувати готель, в якому захочеться залишитися жити – LTI Oranges Garden Villas & Bungalows. Це космос!

3. Переважна більшість туристів на курортах – французи, італійці, українці, болгари, тому сервіс у них відповідний

NOTA BENE

Туніс – ідеальна країна для літнього відпочинку!

Температура повітря – +26-28 °C.

Постійний бриз, відчуття спеки відсутнє.

Температура води в морі – +24°C.

Пісочок – майже як на Мальдівах, білий і дрібний.

Колір води в морі – від бірюзового до ніжно-синього.

Готелі – космос! Сервіс європейського рівня.

Країна дуже цікава та різноманітна, тому екскурсійна програма напрочуд насичена!

Дуже привітні місцеві мешканці, усі посміхаються, безкінечно вітаються і запитують, як ваші справи.

Лише в цій країні можна скуштувати унікальне сіре вино.

Тут є неповторне місто, яке зачаровує своєю красою та великою кількістю білих будиночків і блакитних дверей – Сіді-бу-Саїд.

У цій країні було знято велику кількість відомих стрічок, зокрема – голлівудських.

КАРФАГЕН: МІСЦЕ, ЩО ВРАЖАЄ

Карфаген. Місце, де можна доторкнутися до історії. Відчути та уявити велич і силу, які панували тут впродовж багатьох століть. Історія Карфагена настільки неймовірна і неоднозначна, що хочеться вивчати її глибше і набагато детальніше. Однозначно це місце варто відвідати хоча б раз у житті. Я була тут вдруге, і знову на мене чекали мурашки по тілу і нова цікава та неймовірна історія…

ПУСТЕЛЯ КЛИЧЕ

Подорож до Сахари – це неймовірний і незабутній досвід. За кілька днів ми проїхали більше 1000 км по пустелі, дивувалися дикій красі та пізнавали унікальну культуру місцевого населення. Отже, коротенько про нашу подорож.

  • Перша зупинка – місто Кайруан, яке було засновано в 670 році та вважається найбільш святим містом для мусульман Магриба. Тут ми мали можливість помилувалися мечеттю та виробами місцевих майстринь – килимами, на яких зображені найголовніші традиції та знаки тунісців.
  • Скуштували весільне печиво і вирушили далі до міста Таузар, оазису в пустелі, та познайомились з представниками флори і фауни, що живуть на цих територіях.
  • Далі перетнули кам‘янисту пустелю на джипах. Побачили, що таке міраж, і відчули неймовірний екстрим з досвідченими водіями, які іноді видиралися на майже вертикальні бархани.
  • Цілувалися з пустелею на високому бархані, споглядаючи фантастичний краєвид місця зйомок «Зоряних Війн».
  • Зустрічали сонце на другому за величиною солончаку світу Ель-Джерід. Після цієї важливої місії ми відвідали Кебілі і караваном вирушили до піщаного моря Сахари на дромедарах. Саме так називається тварина, яку ми звикли називати верблюдом.
  • Далі нас чекали Матмата і знайомство з неймовірними людьми, місцевим населенням – берберами, яких ще називають троглодитами. Не за те, що у них гарний апетит, а тому що вони і до сьогодні живуть у печерах. Куштували місцевий хліб, масло і сахарський мед. Це дуже привітні та щирі люди, не хотілось з ними розлучатися.
  • А далі наш шлях привів нас до об‘єкта, який віднесено до спадку ЮНЕСКО. Амфітеатр міста Ель-Джема. Це споруда римської епохи, яка дуже добре збереглася, тож ми мали можливість побачити всю велич і красу цього неймовірного місця, стоячи на арені, де у ІІ столітті нашої ери відбувалися гладіаторські бої.

Ця подорож запам‘ятається назавжди, і однозначно, маючи можливість, я ще раз відправлюсь на зустріч з Сахарою.

Скільки б днів я тут не провела – мені завжди мало. І впевнена, що ви також закохаєтесь у цю країну та будете повертатись сюди знову і знову. Тож не відкладайте і прямо зараз заплануйте свою подорож до Тунісу разом з Join UP!.