Агентам

Туніс від інсайдерів. Частина 2

Ми хочемо, щоб ви не просто відвідували нові країни, а ще й дізнавались про них багато, були не туристами, а справжніми мандрівниками, які заглиблюються у культуру та атмосферу місця, пробують жити like a local.

Тому ми з таким задоволенням робимо для вас інтерв’ю з людьми, які досконально знають країну, в якій живуть. І сьогодні – друга частина матеріалу про Туніс від інсайдерів. Пропустили першу частину? Нічого! Вона чекає на вас за посиланням.

Ірина
Букадіда
керівник напрямку Туніс
в групі компаній Carthage Group,
приймаючої сторони Join UP!

ШОПІНГ

Кілька років тому одна дуже шанована журналістка, побувавши в Тунісі на наше запрошення, написала:

«Після своєї чергової поїздки до Тунісу я додала до списку презентів, крім традиційних олії, вина та фініків, абсолютно чарівних верблюдів. Ні, я не про запорошені плюшеві іграшки. Є така чудова річ для змішування оцту та олії – ви теж не зможете встояти, коли вам покажуть цей фокус. У керамічного верблюда є три отвори: в сідлі, в животі та в носику. Фокус полягає в тому, що потрібно в сідло налити оливкову олію, а потім, перевернувши фігурку, наповнити посудину бальзамічним оцтом. Ви з подивом зрозумієте, що ні та, ні інша рідина не виливаються, а якщо впаде хоч одна крапля, значить посудина переповнена. А тепер з носика, як зі звичайного графинчика, виливаємо змішану в ідеальних пропорціях класичну середземноморську заправку для салату».

Туніська кераміка – це не просто красиво та колоритно, але і дуже корисно в господарстві. Купувати має сенс у Набелі (або на п’ятничному базарі, або в музеї кераміки).

Неодмінно потрібно побалувати себе, друзів і коханих чудовою косметикою на основі природних компонентів, обов’язково придбаною в спеціалізованому магазині (не на базарі). Звичайно ж, радимо «Лагуну», вона на це заслуговує!

ПІД ВРАЖЕННЯМ ВІД МУЗИКИ

Під час подорожі треба створювати собі події. Ті, про які ви будете згадувати з ностальгією та з гордістю розповідати друзям і колегам. Ті, що зроблять вашу поїздку не просто незабутньою, а винятковою. У кожній країні є такі статусні події, що заслуговують на особливу увагу. У Тунісі неодмінно варто відвідати один з концертів Міжнародного фестивалю симфонічної музики в Ель-Джемі. Цей щорічний фестиваль під патронатом президента Тунісу проводиться вже багато десятиліть. Іміджевий для країни проєкт спонсорується державою, тому квитки на концерти провідних оркестрів світу обійдуться для відвідувачів порівняно недорого.

Join UP! разом з приймаючою стороною допоможе вам відвідати цей захід, взявши на себе всі організаційні моменти. Поїздка з Набеля та Хаммамета з урахуванням трансферу в обидва кінці, вхідних квитків і послуг супровідника, який не дасть вам нудьгувати дорогою, обійдеться в $ 50. Час проведення – вечірньо-нічний, тобто це не дитячий захід. У разі якщо їдуть діти, ціна не змінюється – дорослий тариф.

Відомі музиканти, ретельно підібрані програми, акустика, що вражає, і непередавана атмосфера: величні стіни амфітеатру в Ель-Джемі, зоряне вечірнє небо і… музика, яка заповнює цей казковий, майже містичний простір… Що в цей момент малюватиме ваша фантазія, ким ви уявлятимете себе, вдихаючи аромат нічного повітря і слухаючи чарівні мелодії? Не хочеться казати банальні речі, але вечір справить на вас незабутнє враження. Просто повірте, що емоції і враження зроблять вас цього дня абсолютно щасливими!

ВИБИРАЄМО МІСЦЕ ВІДПОЧИНКУ

Якщо з півночі на південь, то:

Гаммарт (передмістя столиці або район Великого Туніса) – статусний курорт, преміум-готелі з висококласним сервісом.

Хаммамет, що розташувався на мисі Кап-Бон (Доброму мисі), приваблює дивовижним кліматом і центром таласотерапії з найбагатшою історією.

Сус – найбільше курортне місто (третє завбільшки місто в країні) – активне нічне життя: клуби, дискотеки, чудові ресторани, парки атракціонів.

Монастір – для любителів спокійного, неквапливого відпочинку. До того ж, якщо набридли тиша та спокій: 20 хвилин – і ви вже в Сусі.

Махдія – про неї кажуть, що це найбільш чаклунське місце в країні, колишнє піратське селище. Пляжі Махдії лідирують навіть серед найзнаменитіших пляжів Тунісу.

Джерба ​​– найпівденніший курорт Тунісу, що відрізняється не тільки кліматом (там менша вологість і на 2-3 градуси вища температура через близькість Сахари), а й особливим колоритом – островом у різні часи володіли іспанці, візантійці, римляни, араби, і всі вони залишили тут свої «автографи». Острів «мрії і благодаті» приваблює гостей практично цілий рік.

TO DO LIST

Відвідати центр таласотерапії хоча б для знайомства та участі у «пробному дні» (а потім, упевнені, і курс виберете).

Поїхати до Сіді-бу-Саїда: випити туніського чаю з горішками або кави, звареної на піску, милуючись дивовижними краєвидами Туніської затоки, тут же скуштувати знаменитий місцевий бомболоні.

Вирушити на екскурсію з професійним компетентним гідом, закоханим у країну. Проїхатися на джипі по барханах.

І щоб ви вже точно нічого не пропустили, нагадуємо

ГОТОВІ ДО ПОДОРОЖІ?

Туніс з Join UP! це:

  • Зручна та широка польотна програма на крилах SkyUp. Літаємо:
    • Київ – Джерба. Вильоти у понеділок і п’ятницю. Готуємося стартувати 21 травня.
    • Київ – Монастір. Вильоти щочетверга починаючи з 13 травня. А з кінця травня плануємо збільшити частоту до трьох разів на тиждень: у вівторок, четвер і неділю.
    • Харків – Монастір. Вильоти щонеділі з 30 травня.
  • Подорожуєте з Мінська? Тоді у нас для вас чудові новини. Літаємо Мінськ – Енфіда з Belavia з 29 травня двічі на тиждень: у середу та суботу.
  • Як ви вже помітили з польотної програми – на цей сезон ми підготували для вас круту новинку – Джербу!
  • Великий вибір курортів. Єдина проблема, яка на вас чекає при плануванні подорожі до Тунісу – який же курорт вибрати: Джербу, Сус, Хаммамет, Махдію чи Монастір?
  • Овва, скільки готелів!
Материк Джерба

Cosmos Tergui Club 3*

Club Novostar Sol Azur Beach Congres 4*

Novostar Vincci Marillia 4*

Vincci Nozha Beach 4*

One Resort Aqua Park & SPA 4*

Novostar Premium Bel Azur Thalasso & Bungalows 4*

LTI Les Orangers Garden Villas & Bungalows 5*

Dar El Manara Djerba Hotel & Aparts 3*

Novostar Iris Hotel & Thalasso 4*

Smy Hari Club Beach Resort 4*

Vincci Safira Palms 4*

Welcome Meridiana Resort & Thalasso 4*

Fiesta Beach 4*

Royal Garden Palace 5*

  • А екскурсійна програма яка! Подорожі до пустелі, заходи в амфітеатрі Ель-Джеми, руїни Карфагена та ще сотні цікавезних місць, які точно не залишать вас байдужими.

Завжди будьте у подорожах допитливими мандрівниками, відчуйте на собі місцеву атмосферу, насолоджуйтесь Тунісом разом з Join UP!