Агентам

Туніс: Африка з французькими нотками

Пам’ятаєте дитячу іграшку – калейдоскоп? Він так легко змінював світ навколо! Варто було лише подивитись в нього та покрутити – і звичні речі набували зовсім інших обрисів, множились та розквітали вигадливими візерунками.

Ось для нас Туніс – як такий калейдоскоп. Його строкатість, різноманіття, культура та особливості притягують нас та змушують розглядати картинки через кольорові скельця знову і знову.

Тож давайте знайомитись ближче та планувати подорож до цієї країни, що неодмінно стане неймовірною пригодою у вашому житті.

Туніс з Join UP! це:

  • Зручна та широка польотна програма на крилах SkyUp. Літаємо:
    • Київ – Джерба. Вильоти у понеділок і п’ятницю. Готуємося стартувати 21 травня;
    • Київ – Монастір. Вильоти щочетверга починаючи з 13 травня. А з кінця травня плануємо збільшити частоту до трьох разів на тиждень: у вівторок, четвер і неділю.
  • Подорожуєте з Мінська? Тоді у нас для вас чудові новини. Літаємо Мінськ – Енфіда з Belavia з 29 травня двічі на тиждень: у середу та суботу.
  • Як ви вже помітили з польотної програми – на цей сезон ми підготували для вас круту новинку – Джербу!
  • Великий вибір курортів. Єдина проблема, яка на вас чекає при плануванні подорожі до Тунісу – який же курорт вибрати: Джербу, Сус, Хаммамет, Махдію чи Монастір?
  • Овва, скільки готелів!
Материк Джерба

Cosmos Tergui Club 3*

Club Novostar Sol Azur Beach Congres 4*

Novostar Vincci Marillia 4*

Vincci Nozha Beach 4*

One Resort Aqua Park & SPA 4*

Novostar Premium Bel Azur Thalasso & Bungalows 4*

LTI Les Orangers Garden Villas & Bungalows 5*

Dar El Manara Djerba Hotel & Aparts 3*

Novostar Iris Hotel & Thalasso 4*

Smy Hari Club Beach Resort 4*

Vincci Safira Palms 4*

Welcome Meridiana Resort & Thalasso 4*

Fiesta Beach 4*

Royal Garden Palace 5*

  • А екскурсійна програма яка! Подорожі до пустелі, заходи в амфітеатрі Ель-Джеми, руїни Карфагена та ще сотні цікавезних місць, які точно не залишать вас байдужими.

 

НА ВЛАСНОМУ ДОСВІДІ

Туніс – це та країна, яка точно варта вашої уваги. Чому? На це є багато причин, про кілька з них розказує

Ольга
Белей
куратор MEDIA:

Туніс – країна, яка вмикає та задіює всі відчуття. Відчувати запах жасмину, який тут продають у маленьких букетиках продавці, що носять їх на великих круглих тацях. До нескінченності розглядати візерунки на дверях – фірмовому знаку країни.

«О, так! Чого-чого, а десь пару сотень фотографій місцевих дверей ви точно привезете додому, навіть якщо не любите робити знімки. До запаморочення вдихати аромати свіжої, щойно з печі випічки. Вслухатись в арабсько-французький мікс у розмовах місцевих мешканців. Дивуватись смаку місцевого десерту – плодів кактуса. Відчувати кожною клітинкою теплі води Середземного моря, яке тут неймовірно чисте та блакитне. Відчувати естетичну насолоду від поєднання синього та білого, яке ви тут зустрічатимете скрізь… Тож готуйтесь чути, всотувати, відчувати, бачити, вдихати Туніс!»

А ось невеличкий To Do List

Упевнитись, що кольори будь-якого сезону в Тунісі – це білий і блакитний. І як на мене – це ідеальне поєднання кольорів. Особливо легко в цьому можна пересвідчитись у Сіді-Бусаїді – неймовірному містечку, де абсолютно все біло-блакитне! Ба більше – у цьому містечку, що було створене для місцевої аристократії, просто не можна використовувати інші кольори. Що ж – ефект вражає.
З’їсти кактус! Перед мандрівкою мені сказали, що варто скуштувати кактус, і це стало прямо обов’язковим пунктом подорожі. Спочатку ми знайшли плоди кактуса у продавця в столиці, який возив їх на візку, наповненому льодом. А потім купували прямо в супермаркеті у відділі фруктів.
Говорити французькою. Якщо ви вчили цю красиву мову або тільки плануєте – то Туніс, як колишня колонія Франції, стане для вас чудовим тренувальним майданчиком. Місцеві мешканці дуже радіють, якщо ви знаєте хоч кілька слів і можете підтримати розмову. А ще можна вивчити цікаві вирази. Наприклад, ми привезли звідти вислів «couscous dans la tête» від місцевого таксиста, що дуже експресивно сварився на поліцейських, які замість того, щоб регулювати рух пішли випити кави, чим створили затор. Couscous dans la tête – це «кус-кус в голові».
Насолоджуватись місцевою випічкою. Не можу сказати, що стала фанаткою місцевої їжі, але в туніський хліб просто закохалась. Ідеальні хрумкі багети, неймовірні круасани, фантастичні коржики прямо з печі… Ну дуже смачно!
Купувати олію та оливки. І харіссу не забути. Якщо думаєте, що варто привезти з Тунісу – то сміливо беріть все, що пов’язане з оливками (між іншим, місцеві оливки навіть у Грецію експортують!), місцевий гострий соус «харісса», який стане класним доповненням до різних страв… І, звичайно, місцеву кераміку – це тут особливий вид мистецтва.
Випити чай на даху. Наприклад, у столиці Тунісу – Тунісі у Медині є можливість піднятись на дах, де на вас вже чекають маленькі столики та килими, і випити чаю чи чогось холодного з видом на місто – розпечене, гомінке та таке строкате».

Відкрийте для себе колоритний та такий різний Туніс разом з Join UP!