Агентам

Такі різні ОАЕ. Рас-ель-Хайма

Ми дуже любимо ОАЕ – усі емірати разом і кожен окремо. І хочемо, щоб ви також знали в деталях особливості кожного з них та насолоджувались таким багатогранним відпочинком у цій країні.

Тому ми з такою любов’ю розповідаємо вам про кожен емірат, і сьогодні в центрі нашої уваги – Рас-ель-Хайма.

Та перш ніж розказати вам, чому варто прямо зараз запланувати подорож до цього емірату, нагадаємо деталі.

Рас-ель-Хайма з Join UP! це:

ПІДБІР ТУРУ

Анастасія
Ляхоцька
керівник напрямку ОАЕ:

Скільки я не бувала в ОАЕ, щоразу дивуюсь, яка ж ця країна неймовірна, як швидко вона змінюється і розвивається, і як те, що здавалось далеким майбутнім, тут вже реалізують.

«І для мене кожен емірат – це окрема історія. Красива і особлива. Саме тому я прагну, щоб ви також вивчали і відкривали для себе кожен з еміратів у всій красі та деталях. Тож, варто не обмежуватись лише Дубаєм, а під час наступної подорожі, відвідати, наприклад, Рас-ель-Хайму».

РАС-ЕЛЬ-ХАЙМА В ДЕТАЛЯХ

Розповімо вам трохи цікавих фактів про цей емірат, які допоможуть вам закохатись у нього.

Назва з арабської мови перекладається як «верхівка намету». Певно, це пов’язано з тим, що гори тут майже впритул підступають до берега, а ще – це емірат, що розташований на півночі країни.

Рас-ель-Хайма ділиться на дві частини. Перша, більша за площею, розташована на березі Перської затоки. А друга – менша – це пустеля.

У цьому еміраті, на противагу іншим, відсутній сухий закон. Тому тут так приємно випити коктейль чи келих вина за вечерею.

Якщо ви полюбляєте шопінг, то вам тут сподобається – багато торговельних центрів і класні базари, де можна купити абсолютно все. Радимо завітати до найстарішого торговельного центру Manar, а також моли Safeer та Al Hamra.

Родзинка емірату – національний музей Рас-ель-Хайми, що розташований у фортеці 18 століття.

TO DO LIST

У цьому еміраті у вас точно не буде часу нудьгувати, адже розваг тут ну дуже багато! Чим же зайнятись? Наприклад:

  • Покататись на конях. Хіба можна відмовити собі у такому задоволенні? Де-де, а в ОАЕ знаються на конях! Тут на вас чекають витривалі породисті скакуни, які причарують своєю граційністю! Та й вам неодмінно сподобається ідея провести день з цими граціозними тваринами та відчути особливий вітер у волоссі, яке куйовдиться від того, що ви скачете верхи. Незабутнє відчуття!
  • Подивитись на емірат з вертольоту. Політати – це вже класна ідея, а якщо внизу будуть пейзажі з горами, пустелею та затокою? Краса неймовірна! Та й купа вражень на все життя гарантована.
  • Влаштувати прогулянку в гори. Відчути дух Рас-ель-Хайми в повному обсязі вам допоможе прогулянка у місцеві гори – такі ж особливі, як і весь емірат.
  • Повечеряти під зоряним небом. Ну хіба не романтично? Це та вечеря, яку ви точно запам’ятаєте. Тільки уявіть – місцеві страви, які ви куштуєте у пустелі, сидячи за столом і попиваючи вино. А над вами – безкрає зоряне полотно.
  • Відчути прилив адреналіну, покатавшись на зіплайні. Так, тут на горі Джебель Джейс на висоті 1 680 м працює найдовший у світі зіплайн Jebel Jais Flight, і ви маєте відчути цей кайф від катання! До речі, зовсім поруч є кілька оглядових майданчиків, звідки відкривається фантастичний краєвид Перської затоки і долини у Хаджарських горах.
  • Відкрити для себе цілий новий світ, побувавши на перловій фермі Сувейді. Вилов перлів – це те ремесло, яким в ОАЕ займаються дуже давно, тож чому б не подивитись, як виглядає весь процес вилову та обробки перлів?
  • Поринути у світ природи у заповіднику Аль-Ваді. Газелі, антилопи, гекони, лисиці, зайці, різноманітні птахи, безліч дивовижних рослин… Тож не забудьте фотоапарат і зручне взуття – погуляти тут є де!

 Відкривайте для себе всі грані ОАЕ та насолоджуйтесь відпочинком разом з Join UP!.