Агентам

«Страхування від коронавірусу»: туроператор Join UP! впроваджує додатковий вид страхування фінансових втрат туриста, пов’язаних з поширенням епідемії

З 6 березня 2020 року туроператор Join UP! вводить додаткову послугу страхування фінансових втрат туристів у зв’язку з поширенням епідемії коронавірусу (COVID 19). Страхування передбачає компенсацію фінансових втрат у випадку неможливості полетіти в країну, де оголошено епідемію, а також у випадку, якщо туриста зняли з рейсу з діагнозом коронавірус.

Додаткові пункти про страхування від нових ризиків включено до вже діючого страхового поліса від невиїзду, яким передбачається страхування фінансових збитків внаслідок неможливості здійснити подорож за кордон або зміни строків перебування за кордоном.

Страхування від невиїзду

До переліку страхових випадків, передбачених діючим полісом від невиїзду, входять події, які унеможливлюють туристичну поїздку: виклик до суду, мобілізація в армію, невидача візи, запізнення на рейс, страйки та епідемії, стихійні лиха, проблеми зі здоров’ям туриста або його близького родича тощо. Вартість такого страхового полісу становила 170 грн.

Які ризики будуть страхувати тепер

Тепер до вищезазначеного полісу туроператор Join UP! додав два нові пункти, пов’язані із розповсюдженням у світі епідемії коронавірусу.

За новим договором до страхових ризиків додаються наступні події:

  • офіційно оголошені в місці постійного проживання застрахованої особи або в місці заброньованої подорожі: страйки перевізників (передбачених договором на туристичне обслуговування), народні заворушення, епідемії (в тому числі епідемія коронавірусу (COVID 19), терористичні акти.
  • відмова застрахованій особі у перетині кордону України або країни, до якої запланована подорож, прикордонними (митними) службами однієї з країн, та/або відмова зі сторони компетентних служб у посадці на транспортний засіб, на якому застрахована особа планувала здійснити подорож з причини захворювання цієї застрахованої особи на коронавірус (COVID 19).

Як застрахуватися

Ця послуга доступна при бронюванні всіх турів Join UP!. Вартість страхового полісу складе близько 200 гривень, враховуючи актальний курс на день бронювання туру. Страхування гарантує можливість отримати повну компенсацію (за вирахування 10% франшизи) вартістю до 75 тисяч гривень на кожного туриста, включеного до туру. Дія страхового полісу починається з моменту внесення повної оплати туру.

У разі настання страхових випадків для отримання виплат турист повинен надати документи від компетентних служб про відмову у перетині кордону та/або посадці на транспортний засіб, а також документи, що підтверджують встановлення лабораторним шляхом  діагнозу: коронавірус (COVID 19).

Повідомити про настання страхового випадку можна, зателефонувавши або відправивши повідомлення у службу цілодобової підтримки за номерами, вказаними у полісі, а також у мобільному додатку TravelHelp.