Агентам

Стамбул: знати місто як свої п’ять пальців

Знаємо, як ви любите Стамбул і з яким задоволенням приїжджаєте сюди знову і знову.

Перша подорож до Стамбула – це постійні заглядання у мапи, прогулянки за навігатором, перепитування у місцевих, де ж саме знайти те чи інше місце. У цьому є своя романтика – так ви неначе знайомитесь з містом, потроху вивчаєте його характер, звички. І вже за кілька днів у вас з’являються улюблені маршрути, заклади, крамнички… Ми хочемо, щоб Стамбул став вашим хорошим другом, містом, де ви чудово орієнтуєтесь і знаєте найцікавіші місця. Тому сьогодні ми в деталях розкажемо про райони найбільшого міста Туреччини. Знайомтесь та вибирайте!

СТАМБУЛ У ДЕТАЛЯХ

Місто розділене на 39 ільче (районів): 25 з них – це європейська частина міста, 14 – азійська.

Найпопулярніші серед мандрівників райони – Фатіх, Бейоглу, Бешікташ та Шишлі.

ФАТІХ

Цей район давно став улюбленцем туристів, адже тут зібрались ну дуже круті пам’ятки Стамбула. То що, пройдемось його кварталами?

Султанахмет. Певно, відома вам назва, адже це – історичний центр і серце міста. Тут і Ая-Софія, і Цистерна Базиліка, Блакитна мечеть, площа Іподром, палац Топкапи, парк Гюльхане. До речі, весь цей квартал перебуває під охороною ЮНЕСКО.
Еміненю.  Що у нас тут? О, теж багато цікавого: мечеть Сулейманіє, мечеть Шехзаде, Стамбульський університет, акведук Валента.
Беязіт. Цей квартальчик зручно розташувався між кварталами Султанахмет, Лалелі та Еміненю. Сюди неодмінно варто заглянути, адже саме тут на вас чекають площа Беязіт та відомий Гранд Базар.
Лалелі. Полюбляєте шопінг? Тоді вам сюди – саме в цьому кварталі дуже багато магазинчиків та торгових рядів. А ще тут повно ресторанів, кафе та кондитерських – є де відпочити після вдалих покупок.
Аксарай. У цьому кварталі теж є де пошопінгувати. Тож, коли будете тут прогулюватись, не забудьте шопер – адже навіть якщо ви нічого не планували купувати, не факт, що ви не завітаєте до якоїсь з крамничок.
Кумкапи. Ось де всі, хто полюбляє рибні страви, зможуть відвести душу – в цьому кварталі багато хороших ресторанчиків, що спеціалізуються саме на рибі. Та й сам квартал цікавий – він є історичним, а до того ж – простягнувся уздовж північного берега Мармурового моря.
Сіркеджі. Цей квартал розташований у затоці Золотий Ріг. Атмосфера портів завжди трошки таємнича, тому сюди також варто зазирнути. І, до речі, саме звідси відпливають теплоходи, тому ви зможете вирушити на прогулянку Босфором, а з вокзалу відправляється Східний експрес. Цей квартал люблять ті, хто планує відпочивати бюджетно – тут багато недорогих готелів.

БЕЙОГЛУ

У мандрівників це другий за популярністю район. Раніше він називався Пера. Бейоглу простягнувся вздовж затоки Золотий Ріг. Тут на вас чекає Галатська вежа, відома площа Таксим, від якої починається вулиця Істікляль – з усіма її ресторанчиками, крамницями та кафешками.

БЕШИКТАШ

Хочете трошки відчути себе султанами? Тоді варто прогулятись цим районом: тут є палаци часів Османської імперії, найзнаменитіший з яких – Долмабахче, а також палаци Йилдих і Джіраган, мечеті Ортакей і Сінан, музей Ататюрка. А ще – морський музей та, звісно, причал від якого відпливають пороми на Принцеві острови.

ШИШЛІ

Ще один цікавий район, який називають діловим серцем міста. Так, саме тут безліч бізнес-центрів та вирує ділове життя. А ще тут багато величезних ТРЦ, де ви неодмінно знайдете всі улюблені бренди. Особливо радимо звернути увагу на квартали Бомонті та Нішанташі – заможні квартали, де багато модних бутиків, вишуканих ресторанів та розкішних готелів.

СТАМБУЛ З JOIN UP!

Ну а ми вже, традиційно, підготували все для вашого відпочинку в цьому неймовірному місті:

  • Вильоти з Києва до Стамбула на регулярних рейсах авіакомпанії SkyUp Airlines у понеділок, середу та п’ятницю. А також Стамбул з Одеси та Львова вже з 18.12.2020 кожного понеділка та п’ятниці.
  • Немає необхідності проходити ПЛР-тестування. Ні до подорожі, ні після. Тож вам залишилося тільки вибрати тур і зібрати валізу.
  • Радимо готелі:

ПОШУК ТУРУ

Насолоджуйтесь відпочинком у Стамбулі, і нехай це місто стане вашим добрим другом, якого ви знаєте як свої п’ять пальців!