Агентам

Спалах коронавірусу в Італії: подорожуємо з розумом

Дотримуємося рекомендацій ВООЗ, національних органів охорони здоров’я та регіональних центрів попередження розповсюдження захворювань.

Що в Італії відбувається зараз

Станом на 24 лютого, епідемічна ситуація загострилася у північних регіонах Італії. Карантинні заходи запроваджено у 12 містах регіонів Ломбардія та Венето, де загалом проживають близько 50 тисяч осіб. Що стосується відвідання всіх інших частин країни, італійські органи влади не оголошували жодних обмежень.

Що говорять італійські партнери Join UP!

Партнери Join UP! в Італії — TUO TRAVEL, ACE TOUR, INDACO, VALENTOUR, EUROPE VOYAGE SRL., IGNAS TOUR — інформують нас про те, що ситуація знаходиться під контролем. Влада вживає всіх необхідних заходів для попередження розповсюдження коронавірусу.

У зонах спалаху введено карантин. На всіх інших територіях для попередження розповсюдження вірусу тимчасово відмінили масові заходи та обмежили відвідування найбільших історико-культурних пам’яток, таких як Міланський собор (Дуомо), театр Ла Скала. У Мілані та Венеції закрили на карантин університети, а в Емілії-Романьї — школи. Таким чином мінімізуються можливості виникнення великих скупчень людей.

Туристичні партнери Join UP! зі свого боку докладають усіх зусиль, аби забезпечити комфортний та безпечний відпочинок туристів, керуючись рекомендаціями влади, ВООЗ та плануючи туристичні маршрути таким чином, щоб уникати відвідування відповідних районів та об’єктів, замінюючи їх на альтернативні, у разі необхідності.

Що рекомендує Міністерство закордонних справ України

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям тимчасово утриматися від поїздок до уражених провінцій італійських регіонів Ломбардія, Венето, Емілія-Романья та П’ємонт, де є найбільший ризик зараження.

Що робить Join UP!

Жоден з італійських туристичних маршрутів Join UP! не перетинається і не наближається до ізольованих зон карантину. До маршрутів екскурсійних турів не включені міста та інші населені пункти, які зараз закриті на карантин. Готелі, в яких туроператор розміщує туристів, також знаходяться поза зоною карантину.

Ми уважно слідкуємо за розвитком ситуації та закликаємо всіх дотримуватися рекомендацій національних, регіональних органів охорони здоров’я, центрів попередження розповсюдження захворювань та ВООЗ. Жоден з них наразі не рекомендує обмежити подорожі, однак наголошує на необхідності дотримання правил особистої гігієни: регулярно ретельно мити руки з милом, намагатися не торкатися руками, особливо немитими, свого обличчя, уникати тісного контакту з людьми, які мають ознаки респіраторних захворювань, протирати поверхні, з якими контактуєте, дезінфікуючими засобами на основі спирту або хлору. Детальніше — тут.

Що далі

Ми відслідковуємо повідомлення офіційних органів влади Італії та інших країн, куди подорожують наші туристи, та дотримуємося усіх рекомендацій. Подорожі — невід’ємна частина сучасного глобального світу. Коронавірус не є приводом відмовлятися від відпочинку, відряджень, зустрічей з друзями. Будьте обачними та дбайливо ставтеся до власного здоров’я — дотримуйтеся загальних рекомендацій компетентних органів.