Агентам

Розпочинаємо екзотичний сезон: 3 спекотні напрямки для чарівних мандрівок

Коли робота витискає останні соки, а похмурі пейзажі псують настрій, з’являється непереборне бажання покинути все це і опинитися у геть іншому місці.

Не назавжди, звичайно – лише на час відпустки, яка обов’язково має бути крутою. Як інакше зарядитися силами та здобути натхнення, що розфарбує сірі будні? Готуємо план великої втечі разом із Join UP!, який підготував добірку неймовірних екзотичних напрямків з прекрасними пляжами, чудовою погодою і купою цікавого. Готові?

1. Мальдіви

Мандрівка на Мальдіви з Join UP! це:

  • Зручна польотна програма з Києва, яка розпочинається дуже вчасно – вже з 29 грудня, практично під ялинку.
Рейс Київ – Мале на крилах величезного далекомагістрального Boeing 767-300
  • Вдалий час прильоту та вильоту. Щоб ви не втрачали ані секунди відпочинку.
Київ 21:00 – Мале 9:00
Мале 22:00 – Київ 5:00
  • Дружня база готелів. Дружня – оскільки ми не лише займаємося однією справою, а й насправді закохані в ці чудові мережі. Тож можемо щиро радити їх вам. Наприклад:

Чому сюди

Ну, це навіть не питання. На цих островах створені ідеальні умови для того, аби мандрівники могли забути всі клопоти зовнішнього світу, насолоджуючись теплими океанськими водами, сонцем та атмосферою усамітнення. Якщо чесно, то не існує невдалого часу, щоб поїхати на Мальдіви. Це може бути будь-який сезон, день тижня або фаза Місяця. Тут буквально завжди круто. Проте взимку все ж трішечки краще. Усе через погоду. До цього часу сезон дощів якраз закінчується, а вода стає цілковито прозорою, що особливо радує прихильників дайвінгу.

Список справ на Мальдівах:

Зафільмувати біолюмінісцентний пляж. Це природне диво схоже на витвір голлівудських спеціалістів зі спецефектів. Насправді ж, на пляжі Ваадху, що на Мальдівських островах, у піску живуть мільйони особливих молюсків, які починають світитися, щойно на острови опускається темрява. Зніміть чарівний момент на камеру свого смартфону та поділіться у неймовірно красивій сторі.
Поплавати з акулами. Цілком безпечна, проте від цього не менш адреналінова пригода. Граційні китові акули – одні з найбільших морських створінь. І занурившись з трубкою або аквалангом, ви зможете зблизька роздивитися їх у природному середовищі.
Насолодитися морською прогулянкою. Приємне тепло, повна відсутність вітру та безкрайні морські краєвиди надихають на те, щоб вийти у відкрите море на яхті. Пропонуємо не відмовляти собі у цьому задоволенні. Морська прогулянка рано вранці або на заході сонця передбачає знайомство з дружніми морськими жителями – дельфінами, більше десяти видів яких зустрічаються навколо островів.
Провести цілий день у номері. Ця ідея може здатися нудною або дивною. Та тільки не на Мальдівах. У цьому випадку цілий день у номері може бути детоксом, якого ви давно потребували. Спробуйте! Особливо, якщо зупинилися в одному з відокремлених бунгало з власним виходом в океан. Замовте доставку сніданку у номер і відволікайтеся тільки на запливи, що так прекрасно розслабляють. Хіба не мрія?
Зустріти Новий рік. Перебуваєте у пошуках оригінальних ідей для святкування Нового року? Чому б не на білосніжних мальдівських пляжах? Для самих острів’ян ніч з 31 грудня на 1 січня не є великим святом. Проте вони поважають мандрівників, які приїжджають сюди з різних куточків світу, і залюбки влаштовують для них велике святкування – з гала-вечерями, традиційними танцями і навіть салютами.

Що скуштувати

Острівна кухня – це точно не те, що ви зможете куштувати щодня. У місцевих стравах використовують багато фруктів (зокрема бананів) у поєднанні з диковинними для нас спеціями. Проте саме тому дегустація страв на Мальдівах – невід’ємна частина повного досвіду. Ловіть наш топ смачненького:

  • Boshi mashuni. Свіжий салат з хрустких бананових квітів, до яких додаються кокос, листя карі та мікс зі спецій.
  • Kulhiboakibaa. Таку назву носить пиріг із начинкою з тунця, який традиційно подають на святковий стіл, коли сім’ї острів’ян збираються разом.
  • Mas Huni. Класичний мальдівський сніданок. Цибулю, кокос та чилі додають до пасти з філе тунця. Подається страва разом з коржиками.
  • Garudhiya. Рибний суп з наваристим бульйоном. Пікантні нотки додають присутні в ньому лайм та прянощі.
  • Dhonkeyo Kajuru. А це на солоденьке – смачні бананові кульки, які на островах можна придбати майже всюди.

2. Пунта-Кана, Домініканська республіка

Мандрівки до Домініканської республіки із Join UP! це:

  • Зручна чартерна програма з Києва, яка розпочинається вже з 30 грудня
  • Рейси здійснюються на величезному комфортабельному Boeing 767-300
  • Велика готельна база. Наприклад, радимо:

Чому сюди: Пунта-Кана – це неймовірний курорт на півдні Домініканської республіки, який дивовижним чином поєднує в собі розкіш прекрасного сервісу і по-домашньому затишну атмосферу. Тут можна відпочивати цілий рік, вибираючи лише формат, який найбільше підходить саме вам. Ви зможете відчути себе суперзіркою, розпиваючи коктейлі у лобі-барі престижного готелю, або втіленням такого собі Робінзона Крузо, гойдаючись у гамаку на одному з безлюдних пляжів і слухаючи плескіт лазурових хвиль Карибського моря. Весела сімейна мандрівка, зустріч великої дружної компанії або романтична втеча – у Пунта-Кані для всіх знайдеться місце.

Чим зайнятися:

Дослідити затонулі кораблі. Біля берегів Домінікани їх близько 200! І саме по це незабутнє видовище сюди щорічно приїжджають дайвери з усього світу. Якщо буде бажання, можна придбати карту, яка точно вкаже місце розташування суден. Радимо взяти підводний чохол для смартфону, адже вам точно захочеться показати цю дивину своїм друзям.
Поспостерігати за китами. У Фонді дикої природи домініканську Саману називають одним з найкращих місць для спостереження за величними морськими гігантами. Саме тут створений великий заповідник горбатих китів. У рамках екскурсійного туру в певний період року їх можуть побачити усі охочі. Цей період починається вже зовсім скоро – 15 грудня і триватиме до кінця березня.
Зіграти в гольф. Домінікана – одна з улюблених країн поціновувачів гольфу. На території країни розташовано безліч доглянутих полів, які відповідають найвищим світовим стандартам. Одне з них навіть включене до списку топ-100 найкращих у всьому світі! Тож, якщо ви полюбляєте цей неквапливий спорт або бажаєте йому навчитися – кращого місця годі шукати.
Скуштувати Мамахуану. Ця незвична назва належить солодкому алкогольному напою, який вважається одним із символів країни. Це настоянка з рому, меду та червоного вина з нотками кори, листя, місцевих трав та спецій. Якщо хочете скуштувати Домінікану на смак – зупиніть вибір на Мамахуані.

Де побувати:

Острів Самана

Краса домініканської природи на острові Самана досягає свого піку. Саме тут можна побачити все найкрасивіше – напівсховані у легкому серпанку туману скелі, густі мангрові ліси, загадкові тропічні хащі, бурхливі водоспади, незаймані пляжі та мальовничі бухти. Усе це робить поїздку на острів обов’язковим пунктом вашої програми відпочинку в Домініканській республіці.

Альтос-де-Чавон

Це невелике селище також називають «європейським» або ж «містом художників». Насправді ж це такий собі культурний центр Домінікани, музей під відкритим небом, стилізований під середньовічні поселення часів іспанської колонізації. Відвідувачі можуть відчути себе мандрівниками у часі, гуляючи поміж яскравих будиночків та вілл. Тут же можна придбати цікаві сувеніри ручної роботи, яких не знайти у звичайних крамничках.

Печера Ель-Чіко

На перший погляд це лише невеликий жолоб, заповнений блакитною водою. Проте, пірнувши вглиб, можна потрапити до унікальної печери зі сталактитами, які схожі на декорації до фантастичної стрічки. Вода тут цілковито прозора, тож можна добре роздивитися великі зали та таємничі гроти. Варто зауважити, що ця екскурсія рекомендується дайверам з досвідом занурень.

3. Канкун, Мексика

Мандрівки до Мексики із Join UP! це:

  • Зручна чартерна програма з Києва, яка розпочинається дуже вчасно – уже з 27 грудня
  • Рейси здійснюються на величезному комфортабельному Boeing 767-300
  • Велика готельна база. Наприклад, радимо:

Чому сюди

Пляжі Канкуна з білим піском та чистими водами Карибського моря наче створені для того, щоб можна було відпочити від надто швидких темпів буденного життя. Провести цілий день на лежаку, зачитуючись улюбленою книгою під плескіт хвиль? Легко! Хочеться, навпаки, додати обертів своєму відпочинку? Канкун має безліч пропозицій. Бажаєте екстремальних пригод? Або занурення у драйвове нічне життя? Тут є все. Додайте до цього прекрасний клімат (взимку середня добова температура – близько 25-27 градусів) і високий рівень сервісу – маємо спекотну дестинацію мрії.
Список справ у Канкуні:

Зустріти світанок. Мінімум людей на пляжі та води Карибського моря, забарвлені світанковими променями. Через різницю у часі вставати з першими променями сонця буде зовсім не важко. А такі миті точно того варті.
Потанцювати у клубі Coco Bongo. Хоча вдень Канкун здається осередком спокою та релаксу, вночі тут починається зовсім інше життя! І його епіцентр – найбільший нічний клуб міста Coco Bongo. Окрім запальних танців, на гостей тут щоночі чекають гучні та яскраві тематичні шоу, кожне зі своєю тематикою – наприклад, присвячені легендарним гуртам Queen та The Beatles або фільмам «Маска» чи «Шалений Макс». Клуб має два рівні, на кожний з яких можна придбати квиток.
Поторгуватися на місцевому ринку. Наприклад, на сувенірному маркеті Mercado 28. Не соромтеся пропонувати свою ціну!
Подружитися з ігуанами. Ці великі ящірки стали символом Мексики. Нерідко вони вільно переміщуються територією готелів. Дещо незвичні істоти насправді дуже дружні та з радістю приймають частування.
Проїхатися на зіплайні. Зіплайн – досить популярна розвага у Канкуні та поблизу нього. Причому його маршрути пролягають через наймальовничіші місця.

Де побувати:

У жодному разі не засуджуємо тих, хто вирішить провести всю відпустку у блаженному релаксі біля моря. Проте для тих, хто захоче відірватися від цієї захопливої справи, ми також маємо кілька варіантів. Ловіть наш топ місць, до яких можна завітати, щоб урізноманітнити свій пляжний відпочинок.

Острів Жінок

Райський острів, як його між собою називають мандрівники. Прекрасне місце, куди можна дістатися приблизно за пів години на поромі. Тут є на що подивитися – і будиночки у традиційному стилі, і довгий ланцюжок заповідних коралових рифів, і непролазні джунглі, і невелика черепахова ферма. Та головна принада острова – це все ж його виняткові пляжі з гамаками, що натягнуті між пальмами, білосніжним піском та справді лазуровою водою. У такому місці, до речі, дуже важко зробити погане фото, адже природні декорації просто ідеальні. Це острів мрії для затятих пляжників та завзятих інстаграмерів.

Парк Урбано Каба

Урбано Каба – це ботанічний сад, заповідник та міський парк водночас. Він розташований у центрі самого міста. На його території є невеликий зоопарк з мавпами, крокодилами, оленями та черепахами. Інші тварини – як-от білки, опосуми або єноти – вільно пересуваються територією та охоче знайомляться з гостями.

Сенот Ік-Кіль

Туди можна завітати одразу після відвідин знаменитого археологічного комплексу Чичен-Іца або здійснити окрему поїздку. Це великий відкритий «колодязь» у землі, створений самою природою – карстове провалля, наповнене прісною водою. Сьогодні тут можна поплавати, насолоджуючись співом птахів та журчанням водоспаду, оцінити навколишні панорами з одного з оглядових майданчиків, або стрибнути у воду з невисокої платформи.

Парк Xcaret

Ще одна природнича перлина цих країв. Величезна територія парку XCaret поділена на безліч зон, із видовищами та розвагами на будь-який смак. Це прекрасний спот для веселого сімейного відпочинку. Чим тут зайнятися? Разом підкорити невелику річку зі стрімкою течією, розважитися на одному з екстремальних атракціонів, на власні очі побачити пуму та сфотографувати зграю допитливих коаті, дослідити підземні тунелі, подивитися видовищне вечірнє шоу. І ще багато-багато усього. Вам запропонують стільки варіантів для незабутнього проведення часу, що навряд вдасться зробити усе це за один день.

Що привезти з собою?

Чилі. У невеличких крамницях та на ринках Канкуна можна знайти безліч видів цього перцю, який згодом допоможе відтворити пікантні мексиканські страви на вашій кухні.
Текіла. Як без фірмового напою? Тут вам запропонують придбати алкоголь, вироблений з місцевої агави.
Дерев’яні маски. Виготовлені вручну місцевими майстрами, вони часто коштують зовсім недорого, та при цьому здатні додати колоритного акценту будь-якому інтер’єру.
Маракаси. Найменший та найлегший музичний інструмент, який можна привезти додому навіть у ручній поклажі.

Ну все, готові? Тікаймо до моря разом із Join UP!