Агентам

Rediscover Egypt-4. Марса-Аламські хроніки

Важко починати писати про промотур Rediscover Egypt-4, який зовсім нещодавно відбувся в Марса-Аламі. Чому? Тому що емоції, спогади та враження вирують досі і хочеться розказати вам про все й одразу! З чого ж почати? Певно з того, чому для цього промотуру ми обрали саме Марса-Алам.

Висадка на Марсі

Марса-Алам – це не просто єгипетський курорт. Це якийсь справжній філіал Марсу! Безкрая пустеля та шаленої краси море, що переливається десятками кольорів. І посеред цієї краси – чудові готелі, які тонуть у садах, та Порт-Галіб – ціле містечко, яке запропонує вам сто варіантів, як можна провести час. Тож саме космічний Марса-Алам та його підводний світ ми вирушили досліджувати і в цей раз, не забуваючи про наш улюблений концепт «Відкрий Єгипет заново».

Викурити люльку дружби

З чого починався наш промотур? З перельоту до Марса-Аламу, розпаковування речей в готелі та, звісно, привітальної вечері та знайомства учасників. І щоб познайомитись, ми придумали щось особливе…

Складно уявити посиденьки в Єгипті без кальяну і чашечки чаю, правда? Куріння кальяну – це не просто спосіб провести час, це цілий ритуал, який існує вже не одну сотню років.

Ви з друзями зручно влаштовуєтеся на підлозі на м’яких вишитих вигадливими орнаментами подушечках, неспішно говорите про все на світі і … вдихаєте ароматний дим, заплющуючи очі від задоволення, а потім випускаючи хвилясті стрічки диму в повітря.

Так можна просидіти до пізнього вечора. Що ми, власне, і зробили, зібравши всіх учасників промотуру Rediscover Egypt в кальянній готелю Fantazia Resort Marsa Alam. Східна музика, міцний чай з листочками м’яти, найрізноманітніші смаки кальяну і нескінченні розмови і сміх – чудове завершення першого дня туру і початок великої дружби!

Поклик пустелі

«Ні дня без пригод!» – це певно девіз нашого промотуру. Тому наступний день ми провели у пустелі.

Безкрайня, розпечена і таємнича пустеля просто зачаровує своїми космічними пейзажами. Ідеальне місце для сафарі на квадрациклах: коли вітер (ну гаразд, і пил) – в обличчя. Коли дивуєшся, як така на перший погляд одноманітна місцевість може полонити своєю красою і фантастичними ландшафтами.

Під час поїздки ми зайшли в гості до бедуїнів, що живуть тут. Поки ми пили чай і каркаде, який нам наливали ці дивовижні мешканці пустелі, наш гід  багато розповів нам про життя справжніх бедуїнів. Наприклад, про те, що на сватання дівчина подає нареченому чай, смак якого передає її відповідь: якщо чай солодкий, то це «так!», якщо без цукру – то наречений не сподобався. Ось так – вигадливо і ввічливо.

Повне занурення!

Звичайно, під час промотуру було багато моря. Дуже багато! Щоб розповісти про море, яке на вас чекає в Марса-Аламі, не вистачить ніяких слів. Сотні переливів кольорів і відтінків, тисячі найрізноманітніших підводних мешканців, майже завжди тепла вода – ну справжній скарб. Дайвери відчувають особливу любов до цього регіону – коралові рифи, найбагатша морська фауна… просто пірнай і насолоджуйся!

Звичайно ж, ми теж вирішили подивитися, що ж там відбувається під водою. Тож усі охочі могли відвідати майстер-клас з інструкторами з дайвінгу, щоб опанувати його ази і зануритися на невелику глибину.

А вже через кілька днів ми всією нашою великою командою вирушили в морську подорож. Морськими вовками не стали, а ось купу неймовірних вражень отримали. У Порт-Галібі ми сіли на білосніжні яхти, які відвезли нас досліджувати Червоне море. Під час прогулянки на нас чекали дві зупинки для занурення і можливість спробувати сноркелінг і дайвінг – на вибір для кожного учасника. До речі, а що б вибрали ви?

Поплавати під водою в Марса-Аламі – це справжня пригода, яку складно забути і дуже хочеться повторити.

Під водою

У промотурах Rediscover Egypt завжди збираються якісь особливі люди – натхненні, сповнені бажання вивчати і відкривати щось нове, веселі, з чудовим почуттям гумору і невгамовні в своєму бажанні пізнавати світ. І, що найголовніше, кожен – експерт не тільки в туризмі, а й в якійсь своїй сфері, яка резонує з його інтересами.

Ось, наприклад, Вікторія Байчуріна, яка під час промотуру отримала звання «Дочка Посейдона». Вона стільки знає про мешканців Червоного моря, що ми вважаємо – їй час вже випускати книгу!

Тож Віка ділиться з вами інформацією про те, який же він – підводний світ Марса-Алама:

У Марса-Аламі я не вперше, адже я просто обожнюю Червоне море і Єгипет. Уже досить тривалий час я з року в рік повертаюся в цю чудову країну, щоб ще раз подивитися на дивовижне підводне царство…

«А морський світ тут дуже різноманітний. Треба сказати, що узбережжя і рифи в Шармі і в Марса-Аламі досить сильно відрізняються. Звичайно, все залежить від конкретного розташування готелю, пляжу і рифа. У Марса-Аламі на мене (а я багато чого побачила за 15 років відвідувань Єгипту) найяскравіше враження справили гігантські черепахи.

Дуже цікаво було, коли, вистрибнувши з човна, довелося наздоганяти черепаху, що пливла в море з піщаних мілин. Тільки наздогнавши її і пропливаючи над нею, розумієш справжній розмір цих дивовижних морських створінь. Вони величезні, але дуже рухливі. Саме тут я зрозуміла, що черепахи повільні тільки на суші, а в морі ці гіганти – дуже спритні і активні тварини, що весело жують водорості. Таких створінь в Шармі не зустрінеш, тільки в Марса-Аламі. Як, до речі, і морських дюгонів, які мешкають тут та, на жаль, нам цього разу не зустрілися. Але нічого, це тема для наступної поїздки.

Що стосується рифів та їхніх мешканців, після численних запливів з маскою в різних місцях можу стверджувати: перше, що кинулося в очі – це те, що риба в Марса-Аламі абсолютно не боїться людей.

Можна сміливо сноркати біля поверхні води серед зграй різних дрібних рибок. Зазирнувши трохи глибше, розумієш, що тут надзвичайно красиво. Гарні корали, що гронами йдуть в безкраї блакитні простори, вражають різноманітністю і буйством кольорів. Залежно від глибини картинка змінюється, і змінюються морські мешканці. Величезна кількість риб різного розміру і кольору пустує в сонячних променях, що пробиваються крізь бірюзову воду. Їх абсолютно не бентежить присутність людей, їхнє життя на морських просторах чудово налагоджене. Цікаво було зустріти тут велику кількість риб-носорогів, які колективно полювали, збившись у величезну зграю. Я такої велетенської зграї досі ніколи не зустрічала. Змогла нарахувати близько трьохсот особин, які, розташувавшись на різній глибині, повільно ширяли, як справжні господарі морських просторів. Дуже вражає.

Ну і хочеться зазначити, що під час відливу риф оживає новими фарбами і мешканцями. Невеликі скати спливають на мілководдя погрітися на сонечку, восьминоги складають їм компанію, ну і інша живність сповзається і збігається, щоб добути собі щось смачненьке, поки немає великої води. У цей час за ними дуже цікаво поспостерігати з понтона»

Порт-Галіб

Неможна розказувати про Марса-Алам, і не сказати про Порт-Галіб. Адже саме там життя по-справжньому кипить і вирує!

Порт-Галіб – це must visit в Марса-Аламі. Ми, наприклад, за час Rediscover Egypt були тут три рази. У перший раз ми приїхали в місцевий нічний клуб, вдруге – на морську прогулянку і втретє – на невеликий шопінг і просто погуляти. Чим же так вабить це місце? Та всім!

Справжній оазис! Перебуваючи в Порт-Галібі, складно повірити, що якихось 10 років тому тут не було нічого, крім пустелі. А сьогодні – ось воно – місто-мрія з фонтанами, алеями, яхтами, житловими будинками, грандіозними готелями, клубами, магазинчиками, кафешками та ресторанами. І все це побудовано та оформлено в єгипетському стилі, який легко впізнати. Краса!
Чим займемося? Мабуть, епіцентром вируючого життя Порт-Галіба можна назвати його набережну Corniche & Khan, яка простягнулася вздовж моря більш ніж на кілометр. Прямо очі розбігаються! Тут тобі ресторанчик з місцевою їжею, а тут – дуже смачне морозиво, там – концерт живої музики, а ще через сто кроків – магазинчики і знамениті єгипетські аптеки, в які ходять як в сувенірні лавки. А що там далі? Нічні клуби і кафе з шикарною кавою. Словом, немає часу нудьгувати. До речі, усі заклади (зокрема, ті ж аптеки і супермаркети) працюють практично цілодобово.

Friends will be friends

«Скузі, вер іс тарталєт?» – ця фраза ні про що вам не скаже, зате моментально розсмішить кожного учасника промотуру Rediscover Egypt-4.

Адже дивним чином за кілька днів велика кількість зовсім різних людей стає не просто знайомими, а хорошими друзями, у яких є тільки їм зрозумілі жарти та історії, тільки їхні «фішки» і враження. У наших промотурах ми дуже любимо спостерігати за цим процесом – від несміливих «Вітаю, а ви теж в нашій групі?» до «Обов’язково приїжджай до нас в гості!», розмов до ранку і забавних спільних фото.

Тому, коли ми зібралися на team building, будувати команду вже не було потреби – адже ми давно стали однією великою і дружною сім’єю, яка зібралася разом потусити в басейні. Що можемо сказати? Було весело!

Gala Dinner

Є у нас улюблена традиція – на завершення промотуру влаштовувати Gala Dinner. Це захід, де всі учасники в гарному вбранні збираються разом, щоб згадати найяскравіші моменти поїздки, поспілкуватися в особливій святковій атмосфері та урочисто отримати дипломи і нагороди в спеціальних номінаціях.

Цього разу гала-вечеря проходила в одному з найцікавіших готелів Марса-Алама – Novotel, в a la carte ресторані Al Dente, де для нас приготували особливе меню з приголомшливими м’ясними стравами. Спеціальним подарунком від готелю став торт з білим шоколадом. Ну а чудовим доповненням до вечері був виступ місцевого співака, відео з яким залишилося на телефоні, напевно, кожного учасника. І, звичайно ж, «офіційна частина» – яка у нас пройшла не помпезно і суворо, а дуже душевно і весело. Власне, а як інакше, якщо разом зібралася велика компанія друзів?

А ось і перелік переможців у різних номінаціях!

  • «Донька Посейдона» – Вікторія Байчурина
  • «Головна Тарталетка» –  Ігор Гайдаржійський
  • «Старший інспектор» – Дмитро Туркін
  • «Молодший інспектор» – Катерина Галкіна
  • «Повне занурення» – Людмила Магдаченко
  • «Фото-репортер» – Інна Кисіль
  • «Талісман промотуру» – Нікіта Залоіло
  • «Кислотний діджей» – Андрій Шилін
  • «Love is in the air» – Марія Худяк

Де жити?

За час промотуру Rediscover ми всі встигли закохатися. Практично з першого погляду. І, безсумнівно – на довгий час. Про що мова? Про  готелі в яких ми жили.

Fantazia Resort Marsa Alam, в якому ми провели першу частину туру. Сад в пустелі. Місце, в якому хочеться залишитися на довгий-довгий час. Готель, де є абсолютно все для красивого і безтурботного відпочинку. Точно можемо сказати, що в Fantazia Resort Marsa Alam ми повернемося ще не один раз.
Novotel, де ми були під час другої частини промотуру Rediscover Egypt ми жили в неймовірному готелі Novotel Marsa Alam 5 *. Він підкорив нас своїм розмахом, стилем, чудовим обслуговуванням, великою кількістю морських мешканців, яких добре видно навіть з понтона.

Повний фотозвіт

Підтримка 24/7

У  промотурі Rediscover Egypt нас постійно супроводжував гід Яссер від нашої приймаючої сторони у Єгипті Sun International. Саме він невпинно стежив за тим, щоб кожен з нас міг проводити час без будь-яких турбот, відповідав на всі наші запитання і вирішував будь-які проблеми – від «А де взяти місцеву телефонну картку?» до «У мене квадроцикл їде не туди, куди треба!». Тож окремо ми хочемо сказати «дякуємо!» і нашій приймаючій стороні.

Sun International – це компанія під керуванням Savoy Group, в яку також входять готелі Savoy, Sierra, Grand Oasis, Royal Savoy і SOHO Square. І це не просто приймаюча компанія, з якою ми працюємо вже чотири роки. Це наша сім’я, і ​​у нас спільні цілі, філософія ведення бізнесу і пріоритети. Це величезна компанія, для якої дуже важливий пункт – професіоналізм персоналу. Словом, Sun International зроблять усе, щоб ви насолоджувалися кожною хвилиною відпочинку в Єгипті!

А що ж скажуть про промотур його учасники?

 Маша Худяк

Join UP! в Києві на пр. Оболонський, 26

Це вже не перший мій тур у форматі «без оглядів готелів». Обожнюю такі тури, і як агент з упевненістю можу сказати, що промотури чудово заряджають агента на продаж конкретного напрямку…

«Але тур REDISCOVER EGYPT, який цього разу він проходив у Марса-Аламі, я відвідала вперше. Як і завжди, це були незабутні 7 ночей і 8 днів з улюбленим Join UP!. Дякую за класний настрій, за нові враження, за яскраві емоції та нові знайомства. До нової зустрічі!!!»


Дмитро Туркін

ТОВ ТК Відпустка 24/7

Це був один з найбільш приголомшливих інфотурів в моєму житті і практиці. Команда Join UP! приділяла масу уваги організації відпочинку кожного з учасників туру…

«Наприклад на моє прохання були організовані перегляди готелів цього чудового регіону Єгипту, завдяки чому мені не тільки вдалося класно відпочити, а й привезти максимум нових знань і відео про готельну базу. Турбота про наш відпочинок відчувалася буквально на кожному кроці. Досить було просто запитати «а чи можна», як твоє прохання виконувалося зі швидкістю світла! Ми каталися на яхті, плавали з аквалангами, брали участь в єгипетському сафарі пустелею, і кожен готель намагався пригостити нас найкращими стравами і делікатесами. У цьому турі ми відчували себе якимись VIP-персонами, з якими носяться, як з кришталевою вазою. Друзі, дуже вам дякую! Ви реально найкращі! Назавжди ваш.»


Ігор Гайдаржійський

Керівник офісу Поехали с нами МА ФОП Гайдаржийський І.М.

Ось і пройшов ще один довгоочікуваний промотур Rediscover Egypt – 4, під час якого нам випала чудова нагода відкрити Марса-Алам заново…

«Туристичний оператор Join UP!, приймаюча сторона Sun International, авіакомпанія SkyUp Airlines, готелі Fantazia Resort Marsa Alam 5 * і Novotel Marsa Alam 5 *, а також компанія дорогих друзів – стали запорукою успішності нашого захопливого промотуру. Протягом усього тижня ми занурювалися в фантастичної краси море, фотографувалися на тлі барвистих коралів і навіть плавали з черепахами, а пустощі на квадроциклах і в пилу подарували нам згорілі, але шалено щасливі обличчя. Ну і як же без водного поло, дискотек, смачних страв єгипетської кухні? Правильно! Ніяк). Особисто для мене промотур Rediscover Egypt – це захоплива і загадкова поїздка, адже ніколи не знаєш чого від нього чекати, але завжди розумієш – WOW Effect гарантовано! З нетерпінням чекаю нової цікавої подорожі в мій другий дім. Єгипте, ти в моєму серці назавжди, готовий відкривати всі твої нові сторони і куточки, а головне – весь час заново.

P.S. Хочу висловити свою подяку Ганні Шкрабач, Катерині Артюх, Анастасії Андрейченко, Марії Гаврилюк, Мілі Загородській, Ользі Белей, Роману Єременко. Друзі, ви найкращі! Дякуємо.

До зустрічі в наступному Rediscover Egypt – 5»


Вікторія Залоіло

ФОП Залоіло В.А.

У черговий раз команда Join UP! відкриває для нас, і знову – по-новому, красу величного Єгипту, який вже став нам другою домівкою…

 «Ось уже четвертий рік поспіль триває ця «сімейна сага», в якій ми живемо, знайомимось з новими цікавими людьми і разом відкриваємо нові горизонти…Цього разу на нас чекав Марса-Алам. Багатий підводний світ, неповторні пейзажі пустелі, першокласні готелі, розмаїття яскравих емоцій і вражень…. І казка для найменшого постійного гостя Rediscover Egypt, який росте і відкриває світ разом з вами! Дуже дякую команді Join Up! за цю казку і незабутні емоції, які ми готові щороку відчувати знову і знову! До нових зустрічей і відкриттів!»


Андрій Шилін

Директор ТА Артур, м. Коломия

Хочу висловити величезну подяку туроператору JoinUP! за добре спланований тур Rediscover Egypt-4 в Марса-Алам (03.04.2019 – 10.04.2019)…

 «Прекрасні пізнавальні екскурсії, огляд регіону, різноманітні активності, релакс у двох найкращих готелях регіону, щире живе спілкування з представниками оператора і агентствами з різних куточків України – все було на найвищому рівні. Окрема подяка за те, що на наше прохання нам показали багато цікавих готелів узбережжя, а це без сумнівів допоможе у продажах. Для нас, регіональних агентств, це дуже корисно. Дякую всім, хто нас супроводжував у турі – Ані, Людмилі, Каті, Марії, гіду по Єгипту Яссеру (Яші). Вони завжди були уважні до нас, допомагали у вирішенні кожного питання. У JoinUP! працюють дуже професійні, чуйні та завжди готові допомогти люди! Ще раз дякую компанії JoinUP! за чудово організований тур Rediscover Egypt-4»


Людмила Магдаченко

Баттерфляй Кременчуг

Нарешті довгоочікуване знайомство з Марса-Аламом відбулося! Я в шаленому захваті від готелю Fantazia Resort, де ми мешкали протягом першої частини туру…

 «Спершу мене трохи насторожила відсутність інфраструктури біля готелів, але потім я настільки поринула в атмосферу затишної зелені, якою вкрита територія готелю, що вона стала для мене рідною. І щось особливе і таємниче є в пустельній тиші навколо… Такий дивовижний контраст з оазисом-готелем. Шалено сподобалася прогулянка на квадроциклах в пустелі – вражаючі простори і свобода! І найяскравіше враження – це, звісно, дайвінг! Стільки було можливостей спробувати зануритися, але вперше я наважилася зробити це саме в Марса-Аламі! У потрібному місці в потрібний час. Дякую, Єгипте! Дякую, Марса-Аламе!»


ПІДБІР ТУРУ


Ну що, ви вже теж чекаєте на Rediscover-5? Далі буде!