Агентам

Пам’ятка для туриста, який захворів на коронавірус під час відпустки в Єгипті. ОНОВЛЕНО 02.11.2020

Подорожі поступово повертаються у наші життя, хоча й з деякими нововведеннями. Пандемія змусила всіх переглянути й оновити правила безпеки, запровадити певні обмеження для недопущення поширення захворюваності на коронавірус.

Від країни до країни правила і обмеження можуть дещо різнитися. В Єгипті зараз дотримуються посилених норм безпеки. Для в’їзду потрібен негативний результат ПЛР-тесту. Готелі регулярно дезінфікують всі приміщення, контролюється дотримання безпечної дистанції між людьми, маскового режиму. Однак поодинокі випадки захворювання на коронавірус серед туристів все ж трапляються.

Що відбувається, якщо у туриста виявили Covid-191

Згідно з чинними правилами в’їзду до Єгипту всі туристи повинні або зробити ПЛР-тест перед мандрівкою, але не раніше ніж за 72 години до вильоту, і в аеропорту вильоту надати негативний результат тестування, або зробити ПЛР-тест в аеропорту прибуття. Подробиці у публікації.

Порядок дій у разі виявлення Covid-191

  • Якщо стан і самопочуття туриста задовільні і не вимагають госпіталізації, відпочиваючого розміщують в окремому корпусі/крилі готелю, куди турист приїхав на відпочинок, на самоізоляцію тривалістю від 7 днів
  • Харчування подається в номер, користуватися територією та інфраструктурою готелю заборонено
  • Медогляд не потрібен, лікар викликається тільки у разі погіршення самопочуття для госпіталізації та активного лікування
  • Туристу потрібно зареєструвати страховий випадок у страховій компанії. Зв’язатися з представником компанії можна за вказаними у полісі контактами
  • Повторне тестування здійснюється коштом страхової компанії, але не раніше ніж за 72 години до зворотного вильоту. Для замовлення тестування турист має звернутися до страхової компанії за вказаними у полісі контактами
  • Власним коштом турист може зробити повторний тест у будь-який час, не очікуючи зворотного вильоту (орієнтовна вартість — $130). Для цього треба звернутися до готельного лікаря
  • Якщо результат повторного тесту позитивний і турист продовжує своє перебування у готелі, для зворотного вильоту треба буде ще раз зробити тестування — не раніше ніж за 72 години до вильоту або власним коштом в будь-який час

Якщо Covid-19 був виявлений в аеропорту1

Звертаємо увагу, якщо результат повторного тесту (за рахунок страхової компанії, якщо робиться не раніше за 72 години до зворотного вильоту, або власним коштом у будь-який час) позитивний, а період відпочинку туриста вже закінчується, готель продовжує туристу перебування на самоізоляції в готелі ще на 7 днів, витрати на зворотні квитки на нові дати покриває туроператор.

Необхідні для лікування засоби надаються державним коштом.

Якщо  Covid-19 був виявлений під час відпочинку1

Звертаємо увагу, якщо результат повторного тесту позитивний, а період відпочинку туриста вже закінчується, турист продовжує перебування на самоізоляції в готелі ще на 7 днів власним коштом, витрати на зворотні квитки на нові дати так само покриває власним коштом.

Якщо лікар страхової компанії ухвалює рішення про госпіталізацію туриста, лікування в госпіталі покриватиме страховий поліс. Витрати на зворотні квитки на нові дати турист покриває власним коштом.

Щоб витрати на продовження перебування в готелі та нові зворотні квитки покрила страховка, потрібно до вильоту на відпочинок придбати страховки Від невиїзду, затримки рейсу, коронавірусу (UFI) N та страховки Доп. фін. ризики Covid-19.

Увага!

Посилені правила безпеки впроваджують не тільки готелі, але й авіакомпанії. Тому туристові, у якого під час відпочинку був виявлений коронавірус, для повернення додому обов’язково потрібно надати негативний результат повторного тестування. В іншому випадку турист не буде допущений на борт літака.

Спокійний відпочинок гарантує розширена страховка

Зазвичай стандартної страховки, яка покриває обсервацію та лікування не надто тяжких випадків перебігу хвороби, достатньо. Однак така страховка не покриває ризиків тих, хто отримав позитивний результат під час тестування в Україні і не зможе вилетіти на відпочинок.

Для таких і подібних їм випадків ми рекомендуємо нашим туристам додаткове страхування фінансових ризиків — розширену страховку, яка покриває витрати всіх туристів у заявці у разі виявлення захворювання однієї людини з групи.

Вартість повного пакета страховок — 350 грн з людини. Докладніше про те, як захиститися від зайвих додаткових витрат — у новині. За подробицями щодо страхування від фінансових ризиків та оформлення такої страховки звертайтеся до свого турагента.

1Інформація оновлена і додана 02.11.2020