Агентам

Оксамитовий сезон у Болгарії: спіймати літо за хвіст

Осінь цього року дуже впевнено входить у свої права, і вже з самого початку вересня погода стала прохолодною та вітряною. Але ж так хочеться ще хоч невеличкої порції літа!

Щоб море та пісочок, щоб ресторанчики на набережній і прогулянки у легких сукнях, щоб неймовірні світанки та заходи сонця, щоб теплі вечори з келишком вина на терасі… Тому ми пропонуємо вам трохи перенести осінь на потім і максимально продовжити собі літо. Де? Наприклад, у Болгарії, де оксамитовий сезон напрочуд красивий.

Ну а ми, звісно, підготували все, щоб ваш відпочинок у Болгарії був комфортним та приємним:

  • Широка польотна програма на крилах SkyUp. Літаємо:
  • Бургас з Києва до 24.09 у вівторок, п’ятницю та неділю.
  • Бургас з Харкова до 07.09 у вівторок і суботу.
  • Бургас із Запоріжжя до 06.09 щочетверга.
  • Автобусна програма. Сучасні комфортні автобуси з кондиціонерами, де вам буде зручно під час дороги. Вибирайте місто виїзду до Болгарії:
  • Київ – Житомир, Вінниця, Хмельницький, Кам’янець-Подільський, Чернівці. До 15.09.2021 – кожного вівторка, середи, суботи та неділі.
  • Дніпро – Запоріжжя, Мелітополь, Херсон, Миколаїв, Одеса. До 15.09.2021 щосереди та щосуботи.
  • Львів – Стрий, Івано-Франківськ, Чернівці. До 15.09.2021 щосереди та щосуботи.
  • Луцьк – Рівне, Тернопіль, Чернівці. До 15.09.2021 щосереди та щосуботи.
  • Багато курортів на будь-який смак: Сонячний Берег, Золоті Піски, Албена, Обзор, Созополь, Варна, Єлєніте, Несебр, Балчик, Святі Констянтин та Олена, Кранево, Рив’єра та інші – залишилось тільки вибрати той, що найбільше підходить саме вам.
  • Насичені екскурсійні тури: ми покажемо вам найцікавіші та найкрасивіші місця цієї дивовижної країни.
  • Великий вибір готелів на різних курортах. Наприклад, радимо:

ОКСАМИТОВИЙ СЕЗОН У БОЛГАРІЇ

  • Погода. Для тих, хто не любить спеку і хоче відпочити комфортно, вересень – найбільш підходящий час для подорожі до Болгарії: температура моря – десь +23 °C, а середня температура повітря – приблизно +22 – +27. Ідеально, чи не так?
  • Ціни. Болгарія – загалом країна, де ціни приємно здивують, а у вересні – й поготів, адже готелі пропонують знижки інколи до 30% .
  • Мало людей. Усі учні уже в школах, а студенти – на парах. Тому людей на курортах небагато, що створює особливу затишну атмосферу спокою.
Анна
Самсоненко
керівник напрямку Болгарія:

Я люблю Болгарію будь-якої пори року року, але вважаю, на початку осені ця країна напрочуд красива! Ідеальна погода: коли ще тепло, та вже немає спеки, коли набагато менше людей, а отже найкращі місця на пляжі та улюблені столики в ресторані – завжди ваші.

«Саме в цей період у вас буде змога повністю розслабитись та увібрати в себе неповторну атмосферу цієї країни – з її чарівною природою, смачною їжею, цікавими знаковими місцями та культурою, яка полонить моментально. Тож не зволікайте та плануйте подорож прямо зараз!»

TO DO LIST

Чим зайнятись у Болгарії восени? О, у нас є для вас дуже багато варіантів! Але зупинимось лише на кількох, які на нашу думку, абсолютній MUST:

Провести день в етноселі Жеравна. Радимо вам виділити один день на це дивовижне місце. Тільки уявіть таку міні-подорож: ви будете їхати у цю затишну місцину живописними горами, де можна побачити отари овець та зробити кілька шикарних фотографій на їхньому фоні, а потім – приїдете у місце, де час, здається, зупинився кілька століть тому – у 18 столітті. На вас чекає 300 будиночків у національному стилі, кілька механ – специфічних тутешніх ресторанів з болгарськими стравами та цікавий музей, де відображено побут тих часів і можна навіть зробити невеличку фотосесію у місцевому автентичному вбранні.
Влаштувати прогулянку Несебром. Найкраще почати прогулянку рано вранці – доки місто (а точніше, туристи) ще спить, а отже є змога прогулятись мощеними вуличками, поснідати з красивим видом на море, а потім, коли відкриються численні місцеві крамнички, влаштувати собі шопінг по-болгарськи: купити шарену сіль, косметику з трояндами та кераміку.

Nota Bene

Шарена сіль – від 1 лева* залежно від об’єму
Вироби зі шкіри (місцева фішка): невеличка сумка – від 55 левів, шкіряний рюкзак – 155 левів
Місцева косметика. Радимо купувати фірм Refan та BioFresh Herbs of Bulgaria:

  • Мило – від 2 левів
  • Креми для рук – від 2 левів
  • Трояндова вода – від 4 левів
  • Бальзам для губ – від 2 левів
  • Крем для тіла – від 5 левів
  • Крем для обличчя – від 5 левів
Випити вина у ботанічному саду Балчика. Ділимось з вами секретним місцем. Але т-с-с-с! Коли будете у Болгарії, завітайте на келишок або два до неймовірної виноробні Queen’s Winery House, яка розташувалась у самому серці ботанічного саду в Балчику. Дуже смачне вино, неймовірна власниця закладу, яка сама розробляє рецепти та проводить шалено цікаві екскурсії.
Знайти свій улюблений ресторанчик на набережній. Болгарія – це про смачну їжу. Про неспішні обіди та вечері – з морепродуктами, келишком вина та обов’язково фантастичним краєвидом на море. Не відмовляйте собі в цій насолоді і сміливо замовляйте мідії у вині, кашкавал, пататнік, шопський салат та цацу. Смакота!

Nota Bene

Пляшка води – від 1 лева
Морозиво – від 1.5 левів
Пиво в закладі (наприклад, kameniza) 0,5 – від 4,5 левів
Кава – від 2 левів
Величезна порція мідій – від 12 левів
Соте з кальмарів – 12 левів
Порція креветок – 18 левів
Запечений восьминіг – 28 левів
Шашлик зі свинини – 8 левів
Шопський салат – 7 левів
Коньяк Pliska 0,7 л. – від 20 левів
Пляшка місцевого вина:

  • Sophia – 4,2 лева
  • Bi cycle – 13,6 лева
Насолоджуватись красивим пляжним відпочинком та влаштувати собі маленький day off. Сміливо вимикайте телефон та будьте поза зоною цілий день – нехай ніякі новини та інформаційний шум не зіпсують вам можливості побути наодинці з собою та природою. Улюблена книжка, чашечка кави, порція баниці, красиве місце під хвойними деревами на березі моря: ось вона – справжня насолода!

Так, у вас є ще цілий місяць, щоб продовжити собі літо, тому не зволікайте і прямо зараз заплануйте свою подорож до Болгарії разом з Join UP!.


* 1 болгарський лев = 16,37 українських гривень. Інформація актуальна на момент публікації.