Агентам

Оксамитовий сезон: святкуємо нескінченне літо

Не перегортайте календар – літо продовжується!

Ми маємо беззаперечні докази. Наприклад, Греція, Албанія, Хорватія та Чорногорія чекають у гості літофанів, які не встигли як слід вигуляти новий купальник, погойдатися на морських хвилях та дослідити нові місця. Попереджаємо – вибрати серед ідеальних варіантів відпочинку, які ми підготували для вас, буде дуже нелегко.

Оксамитовий сезонце, на нашу думку, покращена версія справжнього літа. Чому?

  • У більшості країн погода стає м’якшою, тож виснажлива спека не завадить довгим прогулянкам. 
  • Популярні курорти стають менш багатолюдними порівняно з літнім сезоном, про черги та натовпи можна забути. 
  • Ціни на готелі опадають немов осіннє листя, і знижки  сягають 40%!

Ми ж хочемо, щоб ви по-максимуму насолодились цим сезоном, тому допоможемо вам спланувати подорож.

АЛБАНІЯ

Те, що треба для тих, у кого в літньому To Do List залишилось надто багато пунктів. Адже Албанія – це все в одному. Тут є власні фіорди, що не поступаються знаменитим норвезьким, острівний архіпелаг, прозваний Албанськими Мальдівами і не одне, а одразу два моря! Ми не могли допустити, щоб хтось проґавив цей географічний all-inclusive, тож продовжили польотну програму до кінця жовтня. 

Що пропонуємо?

  • Подорожі до Албанії на крилах SkyUp. Літаємо: 
  • Київ – Тирана: до 3 жовтня – щодня, окрім п’ятниці. Решту жовтня: щочетверга та неділі
  • Рекомендуємо придивитися до готелів, які наразі пропонують знижки до 40%:
Чим зайнятись?
Оздоровитись та порелаксувати на термальних водах Македонії. Вирушайте із Албанії до сусідньої Македонії, щоб погрітися у теплих водах природних джерел славнозвісних Дебарських лазень. Потім потіште себе розслаблюючими та оздоровчими процедурами у ліцензованому SPA-центрі.
Побувати на двох морях за один день. Після цієї подорожі можна сміливо стверджувати, що відпочивали «на морях». Оберіть, яке вам більше до вподоби – спокійне Адріатичне з піщаним узбережжям, або прозоре Іонічне з гальковим узбережжям. Також дослідіть відразу кілька древніх міст Албанії та помандруйте напрочуд красивим озером Коман на човні.
Подорожувати мальовничим узбережжям. Дізнайтесь більше про історію країни під час прогулянок її найгарнішими містами. Відчуйте дух багатолітньої історії, відвідавши знакові місця на кшталт Венеційської вежі або античного амфітеатру.
Відчути справжній смак Албанії. Чудовий спосіб відчути себе місцевим – продегустувати традиційний коньяк «Скандербег», названий на честь місцевого національного героя, та зануритись у тонкощі албанського виноробства.
Дозволити собі райський відпочинок. Міні-подорож без турбот, про яку ми усі потайки мріємо. Три дні справжнього релаксу в оточеному горами готелі Select Hill Resort 5*.

ХОРВАТІЯ

Якщо поквапитеся, то ще встигнете насолодитися оксамитовим сезоном по-хорватськи. Вильоти продовжуватимуться лише до середини вересня. Але це якраз той випадок, коли варто здійснити «стрибок віри». Винагорода буде щедрою – дивовижна, повна сюрпризів країна з лагідним сонечком та безкінечним запасом вау-пам’яток, вражаючим морським узбережжям та гірськими ландшафтами, від яких перехоплює подих.

Що пропонуємо?

  • Упіймайте останній шанс полетіти до Хорватії на крилах SkyUp. Літаємо:
  • Київ – Дубровник: вильоти 10 та 17 вересня
  • Київ – Пула: щочетверга та щонеділі до 19 вересня
  • Київ – Спліт: щосереди та щосуботи до 18 вересня
  • Радимо готелі: 

Чим зайнятись?

Відкрити казкову красу Плитвицьких озер. Здається, що хтось вигадав Плитвицькі озера спеціально для того, щоб у Хорватії був безкінечний запас привабливих фото для туристичних листівок. Як інакше пояснити нереальну красу цього місця з казковими водоспадами, заповідними лісами та загадковими печерами. Тут варто побувати бодай раз хоча б для того, аби повірити в те, що таке місце справді може існувати.
Мандрувати слідами «Ігри престолів». Зйомки одного з найпопулярніших серіалів світу мають на рідкість широку географію. Проте саме в Хорватії творці проєкту знайшли відразу кілька вдалих локацій, які сьогодні може запросто відвідати будь-хто. Серед них: фортеця Кліс, монастир Святого Домініка та древнє місто Спліт, де навіть є діючий музей серіалу.
Розгадай таємницю печер Каліпсо. Дивовижні печери з багатою історією – одна з фішок Хорватії. Радимо відвідати печери на острові Млет, де за легендою епічний герой Одісей гостював у німфи Каліпсо.
Архіпелаг Бріоні. Місцеві кажуть, що ці острови створив Бог, коли захотів показати людям, як виглядає рай. Чи не чудова причина туди навідатися? Тим більше, що тут гостей зустрічає багата та різноманітна фауна, а також кілька помітних історичних цікавинок.
Крк. Крк – це зовсім не абревіатура. Це назва найбільшого з хорватських островів. Він стане справжньою знахідкою для тих, хто цікавиться історією. Вважається, що саме тут зародилася хорватська писемність, і у місцевих музеях зберігається чимало підтверджень цього факту. Крім того, тут можна на власні очі побачити добре збережені оборонні укріплення, що височіють над морським узбережжям.

ЧОРНОГОРІЯ

Може, це й несправедливо, що на території однієї маленької країни росте приблизно чверть видів європейської флори, проте саме цей факт робить Чорногорію такою привабливою для мандрівників. Густі чорні ліси, що дали назву країні – основна, проте далеко не єдина рослинність, яку ви зустрінете у цих, щедро обдарованих зеленню та квітом, краях.

Що пропонуємо?

  • Літаємо до Чорногорії на крилах SkyUp:
  • Київ – Тиват: щодня до 3 жовтня
  • З 3 до 17 жовтня: щочетверга та неділі
  • Де зупинитися на оксамитову відпустку у Чорногорії:

Чим зайнятись?

Відвідати древні руїни Бара. Це старовинне місто нині перетворене на цікавезний музей під відкритим небом, за яким пильно наглядає ЮНЕСКО. На його території навіть збереглися природні куточки, які ніхто не змінював протягом тисячоліть.
Сфотографуватись на мості Джурджевича. Цей інстаграмний арковий міст радять обов’язково включити до програми свого відпочинку у Чорногорії. Міст Джурджевича, який довгий час був найвищою подібною конструкцією у Європі, вражає своїми розмірами, величчю та красою.
Спробувати рафтинг на порогах ріки Тара. Розвага для любителів активного відпочинку, до того ж не байдужих до споглядання живописних краєвидів. Запрошуємо приєднатися до адреналінової пригоди на бурхливій річці Тара.
Влаштувати незабутню прогулянку Боко-Которською затокою. Насолодіться красою єдиного фіорду у Середземномор’ї. Дізнайтеся більше про морські традиції місцевих жителів, а також про їхній традиційний промисел – устричні ферми, які існують тут вже більше 40 років.
Утекти від світу до Пивського озера. Пивське озеро – перлина цього регіону. Оточене гірським масивом Біоч, воно ніби приховане від сторонніх поглядів. Неподалік знаходиться Пивський монастир, у якому можна ознайомитися з багатою колекцією старовинних ікон та живопису.
Альона
Барчук
керівник напрямків Албанія, Чорногорія та Хорватія:

Обожнюю оксамитовий сезон на Балканах!

«Це час, коли можна сміливо обирати будь-яку екскурсію (з нашого довжелезного списку) і насолоджуватися старовинними пам’ятками та природними шедеврами, не озираючись на виснажливу спеку. Ідеальна пора для прихильників спокійного та комфортного відпочинку».

ГРЕЦІЯ

Ще одна країна, яка віддано чекатиме вас до самого кінця жовтня (а саме стільки триває наша польотна програма) – неймовірна Греція. Кажуть, що можна проводити тут відпустки усе життя і ніколи не знудитися, відкриваючи для себе нові острови, нові історії і відчуття.

Що пропонуємо?

  • Літаємо до Греції на крилах SkyUp:
  • Київ – Іракліон: 7 днів на тиждень до 17 жовтня; щодня, окрім вівторків та четвергів – з 18 до 31 жовтня
  • Київ – Корфу: щопонеділка, середи та суботи – до  16 жовтня
  • Київ – Родос: щовівторка, четверга та неділі – до 17 жовтня (окрім 12 жовтня)
  • Київ – Салоніки: щовівторка та п’ятниці – до 1 жовтня
  • Радимо готелі:
Крит: Корфу:
Родос: Халкідіки:

Чим зайнятись?

Мандрувати морем до трьох грецьких островів. Як вам ідея подорожі на колоритному кораблі, оформленому у піратському стилі? Дорогою ви зможете скуштувати традиційні грецькі страви та помилуватися заходами сонця на чистих пляжах Адріатики.
Дізнатись, де народжуються легенди. Не всі ми знавці грецької міфології, та, мабуть, всі чули про славетного олімпійського бога, Зевса. Пропонуємо побувати у печері, де згідно з міфом народився громовержець.
Дослідити знамениті Блакитні печери. Подорожуйте морем до двох з Іонічних островів – Паксос та Антипаксос, де на вас чекають мальовничі печери у лазурних водах та величні венеційські фортеці.
Погуляти вулицями середньовічного Родоса. Занурюйтесь в історію античного світу та дізнайтеся кілька цікавинок про одне з рукотворних чудес світу – статую Колоса Родоського. Оцініть неперевершений краєвид, що відкривається з пагорба Монте-Сміт.
Євгенія
Крижановська
керівник напрямку Греція:

Літо цього року видалося несправедливо коротким.

«До прикладу – Греція відкрилася для мандрівників лише на початку червня. Упевнена, що багатьом з нас не вистачило часу для приємного планування відпустки, до якого ми звикли. Оксамитовий сезон – чудова нагода цей час надолужити. Тим більше що цієї пори грецький клімат майже нічим не відрізняється від літнього – тут все ще спекотно. А от ціни стають значно приємнішими. До того ж, найменші відпочивальники вже розпочали навчання, тож така відпустка пройде під знаком тиші та душевної рівноваги».

Вибирайте саме свою оксамитову пропозицію від Join UP! і наздоганяйте літо, яке ще зовсім поряд!