Агентам

Літо врятовано: відпочиваємо у Греції. Оновлено 07.07.2021

Така різна Греція — вже добре багатьом знайома і водночас ще зовсім непізнана, нарешті повертається. Усі, хто найбільше скучив за її гостинністю, незбагненною історією, неймовірно смачною кухнею чи хотів би побачити на власні очі місця, що уособлюють людські мрії про рай, зможуть відправитися на відпочинок вже цього літа.

Саме цей день визначено датою офіційного початку туристичного сезону в Греції, відповідно до заяви Міністра туризму Греції Харіса Теохаріса, зробленої ним під час пресконференції в рамках міжнародної туристичної виставки ITB Berlin.

Літаємо на крилах SkyUp.

Не спішіть, насолоджуйтеся — спробуйте життя по-грецьки

Історій знайомства із Грецією безліч, а щира взаємна прихильність, яка виникає після першого ж візиту, — одна на всіх. Щоб вивчити усі відтінки цієї надзвичайної країни, а це близько півтори тисячі неповторних островів, — і кількарічної подорожі буде замало. Та навіть одна коротка мандрівка сюди навчить цінувати маленькі радощі — щиру посмішку, смачну їжу, радість просто бути і все встигати, нікуди не поспішаючи, як це роблять греки.

 Умови турів2

Корфу

Один із найкрасивіших та однозначно найзеленіший острів Греції. Наскрізь просякнутий духом венеціанців, британців і французів, які багато століть мали значний вплив на цю територію. У Старому місті є навіть вулиця — точна копія паризької Рю-де-Ріволі, а у тутешньому стилі життя вгадуються звички колишньої аристократії.

Тривалість пакетного тура — від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 7 649 грн*.

Крит

Найбільший острів Греції та найдавніший осередок європейської цивілізації. Чималою кількістю стародавніх пам’яток, пов’язаних з історією і культурою, міфами і легендами він магнітом притягує найдопитливіших. А ще тут можна побувати одразу на чотирьох морях — острів омивається Егейським, Критським, Іонічним та Лівійським морями.

Тривалість пакетного тура — від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 6 688 грн*.

Актуальні напрямки і графік турів можна подивитися в онлайн-підборі (пошук тура)2.

Родос

Острів справедливо вважають перлиною Середземномор’я. Місцева гармонійність поєднання давніх історичних пам’яток із мальовничими ландшафтами просто не може не вражати. Саме тут колись знаходилося одне з Семи чудес древнього світу — гігантська статуя Геліоса Колос Родоський. А за середньовічне місто, яке надзвичайно добре збереглося, Родос досі називають Островом лицарів.

Тривалість пакетного тура — від 2 ночей. Ціни на одну людину стартують від 6 345 грн*.

Умови в’їзду в Грецію1

Для поїздки в Грецію необхідно:

  • заповнити Форму повідомлення про місцезнаходження пасажира (PLF). Бланк локації пасажира заповнюється на кожну особу окремо) за 24 години до перетину кордону;
  • мати сертифікат про проходження вакцинації більше ніж за 14 днів до перетину кордону;
  • АБО надати негативний ПЛР-тест, який було зроблено не пізніше 72 годин до прибуття;
  • АБО негативний експрес-тест на антиген, зроблений не пізніше ніж за 48 годин до прибуття1;
  • АБО надати довідку про перенесену хворобу та одужання й наявність антитіл, чи позитивний ПЛР-тест після отримання яких минуло від 2 до 9 місяців.

Сертифікат про вакцинацію, результати тестів та довідки мають надаватися лише англійською мовою1. Ці документи мають містити номер закордонного паспорта громадянина України, прізвище та ім’я латиницею згідно з даними закордонного паспорта.

Вимоги щодо надання документів, які підтверджують стан здоров’я, поширюються на дорослих і дітей старше 12 років1. Заповнення PLF-форми є обов’язковим для всіх мандрівників.

Крім того, влада Греції залишає за собою право проводити вибіркове тестування туристів на коронавірус. У випадку отримання позитивного результату мандрівники мають відправитись на 14-денний карантин.

У разі виявлення захворювання на Covid-19 під час відпочинку Греція бере на себе всі витрати на лікування туриста.

Будь-які чинні на момент відпочинку в країні обмеження (наприклад, обов’язкове перебування у масці у громадських місцях) розповсюджуватимуться на всіх без винятків — і жителів, і гостей країни.

Подробиці щодо умов і графіку здачі ПЛР-тестів перед вильотом або після повернення з відпочинку за спецціною у лабораторіях партнерів Join UP! тут.

* Ціна актуальна на дату публікації

1Інформація оновлена 29.06.21
2Інформація оновлена та додана 07.07..21