Агентам

Квітень. Тюльпани. Стамбул

Стамбул прекрасний будь-якої пори року. Але неодмінно варто хоч раз побачити це величне, різнобарвне та динамічне місто у квітні. Адже саме цей весняний місяць – справжнє свято тюльпанів у Стамбулі. І щоб ви його не пропустили, ми вже організували для вас тематичний тур. Вам залишилось лише визначитись з датою.

А ми поки нагадаємо, що Стамбул з Join UP! це:

Індивідуальний тур: 05.04.19 – 25.04.19 Тривалість: 3 ночі / 4 дні
  • Великий вибір готелів на будь-який смак.
  • Просто неймовірна кількість цікавезних екскурсійних турів, зокрема подорожі до Каппадокії з її чарівними повітряними кулями і особливою атмосферою свята.
  • Багато додаткових опцій, які ви можете замовити. Просто розкажіть нам про ваші побажання.

ПІДБІР ТУРУ

І не можемо втриматись і не поділитись з вами новим роликом від Turkish Airlines, який для авіакомпанії зняв відомий режисер Рідлі Скотт. Так-так, той самий, який зняв такі фільми, як «Той, що біжить по лезу», «Ганнібал» та «Марсіанин». Цей ролик – маленька шпигунська історія, що розгортається в Стамбулі. Дивлячись його, вкотре дивуєшся, яке ж це красиве місто! Як вам?

Світлана Свириденко

керівник напрямку Туреччина

Стамбул – незабутнє місто, яке для мене пов’язано з купою красивих історії і спогадів.

«Я дуже люблю його саме весною, коли воно перетворюється на якийсь заквітчаний килим! Прогулятися ним під час Фестивалю тюльпанів – це як потрапити у східну казку. Так і здається, що зараз якщо не знайдеш чарівну лампу, то неодмінно зустрінеш заклинателя змій чи чарівника. Додайте до цього неймовірну атмосферу Стамбула – і ось вам ідеальний та незабутній вікенд! А ми вже подбали про те, щоб ваш тур був цікавим і насиченим».

Весняний To Do List

  • Піти на Фестиваль тюльпанів. Особлива подія, що залишиться в серці назавжди. Сотні і тисячі тюльпанів всіх кольорів і відтінків, знайомі сорти і нові експериментальні… І вони абсолютно скрізь! Тож просто розглядайте ці неймовірні квіткові килими і не забудьте взяти фотоапарат!
  • Випити чаю з пахлавою. Чай з фірмових стаканчиків тут п’ють усі, скрізь і в будь-який час. Ароматний напій однаково гарно тамує спрагу в спеку і зігріває холодної пори. А якщо ще взяти пахлави та обрати для чаювання, наприклад, Галатський міст, то ця чашечка чаю стане для вас найсмачнішою!
  • Покататись на паромчику. О, ці паромчики! Не відмовляйте собі у задоволенні покататись по Босфору та подивитись на місто з води. Незабутні враження!
  • Відпочити в парку, де квітнуть гіацинти та інші рослини. Адже не тюльпанами єдиними! Наприклад, радимо відвідати парки Емірган, Гюльхане та Гезі Таксим.
  • Згадати один з перших фільмів про Джеймса Бонда, завітавши до містичної Цистерни Базиліка. Так. Саме тут ви можете побачити агента 007, який приїхав до Стамбула на завдання. Але й без згадки про культовий фільм вас неодмінно зачарує це сповнене містики місце.
  • Влаштувати шопінг на Гранд Базарі. Золоті прикраси, розписаний фірмовими візерунками посуд, тонконосі металеві кавники, безліч сортів чаю та спецій, шалики, солодощі… Ух! Спинитись важко!

Тюльпан – особлива квітка!

Тюльпан – це квітка, яку в Стамбулі можна зустріти скрізь! На сувенірах, логотипах, склянках, одязі… де завгодно. Тут цю квітку не просто люблять, а поважають, пов’язуючи з нею легенди та повір’я.

  • Наприклад, вам можуть розказати про принца Фархада, який був закоханий у красуню Шарін. Але, щоб завадити їх шлюбу, недоброзичливці пустили чутку, що вона померла. Принц втратив розум від горя, стрибнув на своєму коні зі скелі та розбився на смерть. Саме в тому місці, де пролилась його кров, виросли яскраво-червоні тюльпани, що стали символом пристрасного кохання.
  • У давнину вважалось, що зображення тюльпана на одязі чи зброї захистить воїна від поранень і загибелі.
  • Зображення тюльпанів використовували в одязі султанів, а також – в архітектурі і оздобленні будівель. Наприклад, в мечеті Rustem Paşa Camisi архітектор використав 41 тюльпановий мотив.

Ну що, їдете з нами на Фестиваль тюльпанів до Стамбула? Тоді бронюйте тур прямо зараз!