Агентам

Хорватські історії – Середня Далмація

Подорожі – це те, що наповнює наше життя змістом, дарує нам найкрасивіші моменти, які  хочеться закарбувати в пам’яті та сфотографувати, вчить нас новому, робить з нас дослідників та мрійників.

Тому навіть зараз, коли подорожі тимчасово поставлені на паузу, ми із задоволенням переглядаємо фотографії з різних країн, гуляємо онлайн вулицями улюблених міст та сумуємо за пригодами та новими враженнями.

Що ж, ми кажемо – залишайтеся зараз вдома, бережіть себе та плануйте свої подорожі, які скоро знову стануть звичною частиною нашого життя. Дізнавайтесь більше про улюблені країни та готуйтесь до нових пригод! Ви ж за ними так скучили, правда?

Тож сьогодні – більше про Хорватію, а точніше – про Середню Далмацію, яка моментально зачаровує своєю природою та  атмосферою.

Середня Далмація з Join UP! це:

  • Зручний переліт з Києва до Спліта. Літаємо 2 рази на тиждень – у четвер та неділю з 28.06.2020.
  • Пропонуємо великий вибір готелів та апартаментів – просто розкажіть нам, чого саме вам би хотілось.
  • Круті місця, які варто відвідати всім:
    • регіон Спліта: Трогір, Спліт, Подгора, острови Брач і Хвар;
    • регіон Шибеника: Водице, Шибеник, Примоштен.
  • Ми приготували для вас насичену програму екскурсій, завдяки яким ви побачите найкрасивіші місця Хорватії, що полонять ваше серце і змусять зробити безліч фотографій. Наприклад, ваші улюблені:
    • оглядова екскурсія у Спліті;
    • оглядова екскурсія у Дубровнику (цілий день);
    • Солин – Трогір (найстаріші міста Далмації);
    • національний парк «Плітвіцькі озера»;
    • національний парк «Крка» (сім дивовижно гарних водоспадів із загальним перепадом висот у 242 метри) (залежно від сезону);
    • національний парк «Корнати» (найбільший середземноморський архіпелаг, що нараховує 140 островів з унікальною фауною);
    • острів Хвар (острів соснових лісів і лаванди, найбільш сонячне місце в Хорватії);
    • острів Брач ​​(найвищий і третій за величиною острів Адріатичного моря);
    • «Рибний пікнік» (на цілий день).

ПІДБІР ТУРУ

Про свої улюблені місця Середньої Далмації розповідає

Альона Барчук

керівник напрямку Хорватія

Хорватія – особлива для мене країна, до якої я їду знову і знову, щоб насолодитися місцевою природою, відновити сили, вдосталь поплавати в морі та відчути стан повного релаксу та спокою.

«Тож дуже раджу всім відпочити хоч раз саме тут, і, впевнена, ви ще сюди повернетесь. А доки у нас всіх є час планувати нові подорожі, поділюся своїми улюбленими місцями Середньої Далмації – це Макарська Рив’єра, Брела, Башка Вода та Тучепі.

За що я люблю цю частину Хорватії? О! Це довга розповідь! Тож зосереджусь лише на кількох моментах.

Причина 1. Тут найкращі пляжі материкової Хорватії, недарма вони багато разів нагороджувались відзнакою «Блакитний прапор»: дрібна галька, якою так приємно гуляти, спокійне тепле море, поруч – сосни, що майже підходять до води та створюють такий приємний затінок для всіх, хто відпочиває на пляжі… А краса цих місць просто заворожує! Я завжди раджу саме цей варіант для сімейного відпочинку з дітьми.

Причина 2.  Природа. Надзвичайно мальовнича природа Середньої Далмації – окрема невичерпна тема. Це дивовижні затишні бухти, що розташувалися немов в обіймах скелястих берегів і хвойних лісів, вузькі протоки між численними островами, найчистіші води Адріатичного моря, прибережні міста і селища, кожне з яких має своє обличчя, свою багату історію, коріння якої сягає в античність і середньовіччя.

Причина 3. Кухня Далмації. Правильна, здорова і смачна. Тут шанують легку термічну обробку на грилі або у воді, їдять багато риби, оливкового масла, овочів і різноманітних трав, що ростуть на узбережжі. З м’ясних страв – ягнятина, далматинський гуляш з галушками. Далматинські вина відомі з давніх часів. Найкращі з них – «Дінгач» і «Поступ» з півострова Пельєшац.

Причина 4. Спліт. Справжня фантастика! Він затишно розмістився в центральній частині узбережжя Хорватії між Задаром і Дубровником, розділяючи Далмацію на дві частини. Сучасні будівлі зі скла і бетону розташовані тут поруч із будинками 15-19 століть, а модні бутики виходять вітринами на давню міську площу – ця еклектика заворожує та надихає. Відразу відчуваєш пульс цього місця, його характер. Сам курорт пишається своїми дрібногальковими пляжами, а його історичний центр включений до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Причина 5. Шибеник. Його сміливо можна назвати одним з найколоритніших міст Середньої Далмації. Заснований ще в далекому 1066 році, він може похизуватись кількома дуже відомими пам’ятками історії та культури – кафедральним собором святого Якова 31 метр заввишки, фортецею святої Анни, «палацом ректора». Вузькі звивисті вулички Старого міста, стародавні будівлі, бруківка з відшліфованого століттями каменю перетворили це дивовижне місто на музей під відкритим небом. Ну як тут встояти?

Причина 6. Парк Корнаті. Це дійсно природне диво, яке нікого не залишить байдужим – архіпелаг зі 140 островів та надзвичайно красивий парк Крка, де є річка з водоспадами та буйними лісами на берегах з багатим тваринним світом. Тільки погляньте на фотографії цих місцин і уявіть, як вже скоро будете там гуляти!»

Упевнені, що готуючись до подорожі в Хорватію, ви знайдете ще 100 причин, чому туди варто поїхати. Тож переглядайте фото, складайте To Do List та плануйте мандри, на які ви так довго чекаєте!