Агентам

Хорватія кінематографічна: «Гра престолів», «Зоряні війни» і не тільки

Хорватія надихає! І надихає не лише мандрівників, що закохуються в цю країну з першого погляду, але й режисерів, які, побачивши місцеві пейзажі, приїздять сюди знімати кінофільми та серіали.

Тому, навіть якщо ви ніколи не були в Хорватії, можемо вас запевнити – цю країну ви знаєте набагато краще, ніж вам здається, і точно не раз бачили її неймовірні краєвиди. Перейдемо одразу до найцікавішої частини і розкажемо, що тут знімали та де найцікавіші локації.

ГРА ПРЕСТОЛІВ (2011 – 2019)

Культовий серіал вражає масштабом, хитросплетінням сюжету, цікавими персонажами та, звісно, пейзажами. І ось деякі з краєвидів, які вас підкорювали під час перегляду, ви зможете побачити наживо під час подорожі до Хорватії, тим паче що для фанатів тут навіть встановили копію Залізного трону. Зробите на ньому фото?

Місця з серіалу:

  • У Спліті є музей «Гри престолів» (адреса: Bosanska, 9), фішка експозиції – те саме підземелля, де тримали драконів.
  • Фортеця Кліс – це місце у серіалі ми бачили як місто работорговців, а ще одна локація неподалік – катакомби палацу Діоклетіана у Спліті.
  • Середньовічний форт Ловрієнець на скелі 40 метрів заввишки в Дубровнику.
  • Бенедиктинський монастир 1023 року на острові Локрум недалеко від Дубровника.
  • Каскадні водоспади Крка.

ОДІССЕЯ (2016)

Пригодницький фільм для справжніх мандрівників, який дивишся із захватом від самого початку до останньої секунди. Ну хто з нас не переглядав по сто разів усі випуски програми Кусто? І хто не хотів таку саму червону шапочку? А чому б не передивитись відносно свіжий фільм про пригоди Жака-Іва Кусто, а потім – не відправитись до Хорватії, адже саме у водах цієї країни знімали «Одіссею».

МАМА-МІЯ! 2 (2018)

Легка романтична комедія – чудовий план на вечір. Але маємо для вас ще один варіант приємного проведення часу – приїхати до Хорватії та відвідати острів Віс, де й відбувалися зйомки. Пройдіться місцями, де до цього гуляли Меріл Стріп, Пірс Броснан, Колін Ферт та Шер.

ЗОРЯНІ ВІЙНІ: ОСТАННІ ДЖЕДАЇ (2017)

Усім фанам цієї саги про космічні пригоди точно потрібно до Хорватії! А точніше – до вже відомого вам Дубровника, який облюбував не один режисер. В «Останніх джедаях» цей чарівний шматочок країни став містом-казино зі світу «Зоряних воєн».

За словами Райана Джонсона, режисера фільму, Хорватія була ідеальним місцем для зйомки «Canto Bight». А ми й не сперечаємось.

Альона
Барчук
керівник напрямку Хорватія:

Для мене Хорватія – це завжди дуже красиве кіно!

«Це неймовірна природа, вражаючі пейзажі, затишні кафе, де так і хочеться посидіти й подивитись на шаленої краси захід сонця, попиваючи холодне місцеве вино. Яким буде ваше кіно у Хорватії – вирішувати тільки вам: карколомні пригоди, романтична історія, історичний фільм – вибирайте та втілюйте!»

То що, вирушаємо до місць, де знімали «Гру престолів»? Чи вам більше до вподоби «Зоряні війни»? У будь-якому разі нагадуємо, що Хорватія з Join UP! це:

Досліджуйте місця з улюблених фільмів та створюйте свої разом з Join UP!

* У цьому матеріалі використані кадри з фільмів з відкритих джерел у мережі Інтернет: «Гра престолів» («Game of Thrones»), 2011-2019 (продюсер: Джордж Мартін; сценаристи: Джордж Мартін, Девід Беніофф, Ді Бі Вайсс); «Зоряні війни: Останні джедаї» («Star Wars: The Last Jedi»), 2017 (режисер та сценарист: Раян Джонсон), «Мама-Мія! 2» («Мамма Міа! 2»), 2018 (режисер та сценарист: Ол Паркер), «Одіссея», («L’Odyssée»), 2016 (режисер та сценарист: Жером Салль)