Агентам

Готуємось до подорожі: Кіпр від інсайдерів

Знаємо-знаємо, як ви скучили за Кіпром! Що ж, ми теж.

Тому ми вже плануємо подорожі до цієї чудової країни і пропонуємо вам приєднатись. Тим паче що у нас є ну дуже хороша новина – ми плануємо перші рейси до Кіпру уже в середині квітня, а саме 17.04.2021 ! І доки ви розмірковуєте, коли саме краще поїхати і чи влаштувати подорож сім’єю або великою компанією друзів, ми вирішили прямо зараз занурити вас у кіпрську атмосферу. Для цього ми звернулись до того, хто все життя прожив на Кіпрі та обожнює цю країну.

На наші питання відповідає:

Stavros
Rossos
Sales & Marketing Manager, представник
нашої приймаючої сторони Delta Wings Leisure

КІПР – ЦЕ БЕЗПЕЧНО

На Кіпрі питання безпеки – дуже важливе. Ми хочемо, щоб нашим мешканцям і гостям було затишно і комфортно. Усім готелям надані протоколи, яких вони мають дотримуватись скрізь: у всіх підрозділах, ресторанах, номерах, басейнах тощо. Персонал повинен носити маски та рукавички, де це необхідно, столи в ресторанах та барах мають бути розташовані так, як того вимагають інструкції. У зонах прийому гостей використовуються захисні перегородки, тому персонал та клієнти безпосередньо не контактують. Так, тут все продумано, щоб ви відчували себе захищено і могли спокійно відпочивати.

КІПР ВЕСНЯНИЙ

Ну хіба це не чудова ідея – провести весну на Кіпрі, де ця пора року – одна з найкрасивіших? Весняна пора – це час, коли зеленіють поля і розквітають квіти, погода тепла і м’яка. І це дуже вдалий час для подорожей для тих, хто не любить літню спеку і хоче відпочивати та насолоджуватися сільською місцевістю, горами та досліджувати Кіпр.

КІПР ЦІКАВИЙ

У цій країні є дуже багато місць, які варто побачити:

  • Гори Троодос. Досліджуйте гори та відвідайте традиційні села, такі як: Какопетрія, Кіперунта, Платрес та багато інших.
  • Зазирніть у монастирі, наприклад – Кіккос, Троодітіса тощо, старовинні церкви, що перебувають під охороню ЮНЕСКО.
  • Дослідіть узбережжя, півострів Акамас та пляжі, серед яких хочу відзначити Блакитну лагуну в Акамасі, пляж Ніссі в Ая-Напі, затоку Фігового дерева у Протарасі.
  • Надзвичайно цікаві традиційні села, зокрема Лефкара, Омодос, Какопетрія, Катікас та багато інших.
  • Вивчайте археологію та нашу історію в таких місцях, як римський амфітеатр Куріум, будинок Діоніса, мозаїки в Пафосі, замок Колоссі тощо.
  • Також дуже цікавими та дедалі популярнішими є так звані винні маршрути, подорожуючи якими, можна відкрити для себе місцеві винні заводи, наприклад – Василікон у Катікасі, виноробню Кіперунта у селі Кіперунта у горах Троодос, виноробню в селі Омодос та багато інших.
  • Крім того, дослідіть наші міста, такі як Ларнака та Стародавній Кітіон, який в минулому був столицею Кіпру.
  • А серед інших пам’яток зверніть увагу на церкву святого Лазаря, нинішню столицю Нікосію з її венеційськими стінами, відчуйте контраст традицій і сучасності у Лімасолі, огляньте Пафос, дуже відомий своєю живописною рибальською гаванню та археологічними пам’ятками.

 НА КІПР ТАК І ТЯГНЕ!

Ми давно спостерігаємо приємну тенденцію – кількість людей, які вибирають саме Кіпр для відпочинку, росте з кожним роком. Чому так? Все дуже просто! Серед таких чинників – погода, люди та культура, сервіс, рівень готелів, співвідношення ціни та якості, пляжі, кулінарія, поєднання традицій та сучасності, нічне життя для тих, хто цього хоче, або для сімей – атмосфера, що добре розслабляє, хороше авіасполучення. А яка ваша причина, чому ви будете відпочивати на Кіпрі? Впевнений, у вас також є цілий список!

КІПР НА СМАК

Про місцеву кухню ходять легенди. І не просто так! Кухня Кіпру – це те, чим ми дуже пишаємось та любимо. Що неодмінно варто спробувати? Даю невеличкий список:

  • халлумі – наш традиційний сир,
  • клефтико – баранину, що готується у великих глиняних печах до 24 годин,
  • риба – всі види у всіх варіаціях,
  • сувла – великі шматки м’яса (свинини, баранини чи курки) на барбекю,
  • шіфталі – маленькі ковбаски
  • мезе – широкий вибір традиційних страв, які обов’язково варто замовити кожному!

А ще, звісно, напої: зиванія, коммандарія, місцеві вина, пиво заводу Keo.

ДЕ СМАЧНО ПОЇСТИ?

Занотуйте собі адреси цих закладів, і ви точно не пожалкуєте!

Рибна таверна «Vassos» у риболовецькій гавані Ая-Напи.

Таверна Militzis на набережній Ларнаки, що спеціалізується на клефтіко та сувла.

TO DO LIST

Кіпр неймовірний у будь-яку пору року, і тут завжди є чим зайнятись! Що б я рекомендував? Насамперед – насолоджуватись кожним днем тут. А ще, особисто мій топ:

Дуже популярним у всіх районах є круїз навколо узбережжя – подивіться, наприклад, Блакитну лагуну в Акамасі або мис Греко в Ая-Напі.

Відвідайте традиційні села по всьому острову та гори Троодос.

Кіпр дуже відомий своїми монастирями, такими як Кіккос та Троодітіса.

Раджу завітати на ослячі ферми, де можна покататися на ослику, скуштувати та приготувати традиційні страви, а також побачити традиційні фольклорні шоу.

Відвідайте археологічні та історичні пам’ятки, наші міста, побувайте у виноробнях та скуштуйте місцеві вина.

МІСЦЕВИЙ ШОПІНГ

Що купувати на Кіпрі? О, у мене буде для вас хоч і невеличкий, але дуже хороший список для шопінгу, без якого не вважається, що ви були у цій країні:

  • лефкарські мережива – дуже популярний подарунок з Кіпру
  • халумі – традиційний кіпрський сир
  • зиванія та коммандарія – наші знамениті напої

Так, Кіпр вже теж дуже скучив за вами та чекає на зустріч. Тож до зустрічі у цій прекрасній країні разом з Join UP!.