Агентам

Гірськолижна Андорра: ліки від нудьги

В Андоррі красиво, весело сніжно і дивовижно. Здається, це вже достатній список причин, чому туди варто вирушити цієї зими!

Та цей затишний європейський куточок, схований від сторонніх очей біля Іспанії, готовий знову і знову підкидати приємні сюрпризи для мандрівників. І ми у Join UP! не втомлюємося їй дивуватися. А ще ми впевнені, що ваш новенький лижний костюм просто розкішно виглядатиме на фоні андоррських Піренеїв.

Андорра з Join UP! це:

  • Зручні перельоти на крилах SkyUp до Барселони зі швидким трансфером на курорти Андорри – близько трьох мальовничими маршрутами. Літаємо три рази на тиждень – у понеділок, середу та суботу.
  • Безкоштовне перевезення лижного спорядження у багажі (загальною вагою до 23 кілограмів).
  • Великий вибір готелів залежно від ваших вподобань у відпочинку. Наприклад, такі:

ГІРСЬКОЛИЖНІ РОЗВАГИ

Тільки уявіть – гірськолижні зони Андорри, Грандваліра і Вальнорд, мають найвищу у світі концентрацію підйомників на квадратний метр площі. Це дозволяє курорту якісно обслуговувати понад 160 тисяч гостей за годину. Тож жодних черг і натовпів навіть у високий сезон!

Грандваліра

Усього у Грандвалірі 139 трас, серед яких:

24 зелені

55 блакитних

41 червона

19 чорних

Найвідоміші курорти Грандваліри: Пас-де-ла-Каса, Грау-Ройч, Сольдеу-ель-Тартер, Енкамп. Місцева гордість – швидкісна телекабіна Funicamp, здатна доставляти лижників з Енкампа до Грау-Ройч (а це приблизно 6 кілометрів) менше ніж за 15 хвилин.

Ордіно-Аркаліс вже давно впав в око прихильникам фрірайду. Завдяки північному розташуванню і великій кількості снігових гармат тут завжди лежить товстий сніговий покрив. Тож саме цей курорт нерідко вибирають для великих змагань з позатрасового катання.

У Грау-Ройч та Пас-де-ла-Каса варто побувати, якщо ви прибули на веселий сімейний відпочинок. Наприклад, тут є величезний сноу-парк, від якого маленькі лижники гарантовано будуть у захваті.

Щодо Енкампа, то це затишний курорт, розташований усього за 7 кілометрів від столиці Андорри. Тож, якщо хочете поєднати гірськолижний відпочинок з розвагами та екскурсіями в Андорра-ла-Велья – зупиніть свій вибір саме на цьому місті.

Вальнорд

Усього у Вальнорді 46 трас, серед яких:

20 синіх

21 червоних

5 чорних

Друга за популярністю та площею гірськолижна зона Андорри, Вальнорд, охоплює курорти Пал-Арінсаль і Ла-Массана. У розпорядженні спортсменів – 63 кілометри доглянутих трас і 30 підйомників.

Зі столиці країни до зони Ла-Массана прокладено прямий тунель. Завдяки ньому можна з комфортом дістатися від Андорра-Ла-Велья до чарівних пейзажів курорту, який розташувався між двома мальовничими річками. Чудово підходить для відпочинку з друзями. Чому? Тому що тут є і чудова гірськолижна інфраструктура, і безліч розваг (наприклад незабутні прогулянки на собачих упряжках або снігоходах), і кілька нічних закладів.

Пал і Арінсаль – два селища, об’єднані в одну курортну зону. Між ними курсує підйомник на 50 людей. Катання в Палі припаде до душі тим, хто вперше пробує свої сили у катанні, зокрема і дітям, для яких тут обладнаний цілий навчальний майданчик. Водночас в Арінсалі можна знайти більше складніших спусків для досвідчених прихильників гірськолижного спорту.

Натурландія

Цей сімейний парк, розташований у Ла-Рабассі, є обов’язковим пунктом розважальної програми під час мандрівки до Андорри. Те, що нізащо не можна пропустити – це поїздка на Tobotronc, найдовшому (більше 5 км) тоббоган-спуску у світі. Це такі собі сани з важелем керування швидкостями, поставлені на металеві рейки. Найяскравіший тутешній атракціон, проте далеко не єдиний, де можна чудово провести час.

Також тут до ваших послуг:

  • штучна ковзанка
  • прогулянки у снігоступах
  • катання на снігоходах
  • майданчик для пейнтболу
  • байк-парк
  • дитяча лижна школа

Після активного катання на лижах настає час поповнити запаси енергії. Як щодо того, аби долучитися до світу високої кухні? В Андоррі є відразу кілька ресторанів із зірками гіду Мішлен. Чому б не скуштувати вишукані страви, за які вони були удостоєні такої честі?

Радимо ресторани::

SKökosnøt (29 Carrer Prat de La Creu, AD500 Andorra la Vella)

Цей ресторан називають одним з найкращих закладів у країні. Тут ви можете скуштувати вишукані страви з м’яса або морепродуктів у тандемі з місцевим вином.

Celler d’en Toni (Carrer Verge del Pilar, 4, AD500 Andorra la Vella)

Ще один заклад із зірочкою від знаменитого гіда. Він відкрив свої двері ще у 60-ті роки минулого століття. Сьогодні сюди приходять за відмінним сервісом і неперевершеними стравами з м’яса та риби, які поєднують у собі місцеві кулінарні традиції і сучасні віяння у світі високої кухні.

Нагадуємо, що гірськолижний сезон у Андоррі триває з грудня до квітня, тож ви ще встигаєте забронювати свою мандрівку у незабутню зиму разом із Join UP!