Агентам

Dubai Expo: країна чудес

Поки ви варите каву – архітектори в ОАЕ створюють креслення нової найвищої будівлі світу. До того, як ви досмажили яєчню, робот з футуристичного ресторану вже подав її гостю. За ту годину, що ви провели у заторі – завзяті екоактивісти зібрали мішок пластику з гаїтянського узбережжя. Як встигнути за цим великим та швидким світом? Рушайте туди, де будуть всі (або майже всі) новатори та ентузіасти з проєктами, що покликані побудувати наше майбутнє. І ви не просто побачите їх на власні очі, а й станете невід’ємною частиною цього процесу!

Скучили за незабутніми ОАЕ з їхнім архітектурним максималізмом та пляжною досконалістю? Маємо тисячу та один додатковий стимул, щоб заохотити вас знову відвідати Дубай найближчим часом.

З 1 жовтня 2021 року до 31 березня 2022 року тут прийматимуть наймасштабнішу світову виставку Expo-2020.

І, як завжди, організатори докладатимуть багато зусиль, щоб і тут ОАЕ були попереду цілої планети. Тим більше що виставка приурочена до «золотого ювілею» країни – 50-річчя з моменту її створення. Майже півроку виставка буде оселею яскравих ідей, крутих ініціатив та вражаючих інновацій. Розповідаємо докладніше про те, чому цю подію нізащо не можна пропустити.

Послугу замовлення квитка на виставку агент може додати в особистому кабінеті при бронюванні мандрівки.

Види та вартість квитків на Dubai Expo-2020

Вартість одноденного квитка для дорослих віком 18-59 років – 1176 UAH

Такий квиток гарантує одноразовий вхід на територію виставки в один день періоду з 1 жовтня 2021 року до 31 березня 2022 року.

Вартість багатоденного квитка для дорослих віком 18-59 років – 2352 UAH

Цей квиток гарантує можливість входу на територію протягом 30 днів з моменту першого візиту.

Вартість абонемента для дорослих віком 18-59 років – 5924 UAH

Квиток дійсний протягом усього періоду виставки та дозволяє відвідати її необмежену кількість разів.

Право на безкоштовний вхід протягом усього часу проведення виставки мають такі категорії гостей:

  • Молодь (віком від 0 до 17 років)
  • Люди з особливими потребами
  • Люди поважного віку (від 60 років)
  • Студенти

10 ГОЛОВНИХ ФАКТІВ ПРО EXPO

  1. Перша Expo пройшла далекого 1851 року в Лондоні і задала тренд, після чого подібні виставки почали проводитися у всьому світі.
  2. Легендарна Ейфелева вежа з’явилася на світ завдяки виставці, яка того часу (1889 р.) саме проводилася у Парижі. Головна принада сучасного Парижа планувалася як тимчасова споруда для події.
  3. Головна родзинка Expo – павільйони різних країн, у яких гості можуть познайомитися з їхніми надбаннями, розробками, історичною та культурною спадщиною.
  4. Виставка, що проводитиметься цього року, стане першим подібним заходом на території країн Близького Сходу, Південної Африки та Південної Азії.
  5. Девіз цьогорічної події: «Об’єднуючи уми, створюємо майбутнє». За словами організаторів, їхня головна мета – стати поштовхом для об’єднання думок та зусиль усього світу заради вирішення глобальних проблем.
  6. Expo-2020 в Дубаї стане дійсно унікальною подією – протягом 6 місяців відвідувачі виставки познайомляться з творчістю, інноваційними досягненнями і культурами людей з різних країн.
  7. Місцем проведення Dubai Expo буде величезний майданчик Dubai South District поблизу нового аеропорту Al Maktoum, що поруч з портовим містом Джебель-Алі.
  8. Близькість до аеропорту дозволила виставці стати також центром безмитної торгівлі.
  9. Одночасно з виставкою у Дубаї почнуть будувати найвищий хмарочос світу – вежу Крік Харбор. Планується, що після завершення її висота становитиме 928 метрів, це приблизно на 99 метрів більше, ніж у теперішньої рекордсменки – вежі Бурдж-Халіфа.
  10. Після закінчення виставки близько 80% експонатів стануть значущою частиною «міста майбутнього» Дистрикт-2020.

DUBAI EXPO В ЦИФРАХ

  • 25 000 000 – саме стільки гостей розраховують прийняти за увесь час проведення виставки в Дубаї.
  • 100 000 000 доларів – за словами організаторів складає бюджет програми Expo Live.
  • 191 країна-учасниця подала заявку на участь у заході.
  • 438 га – загальна площа, на якій розмістяться учасники події.
  • 190 павільйонів розташуються на цій території.
  • 60 заходів різної тематики будуть проводити тут щоденно протягом усього періоду.
  • 200 ресторанів та кафе пригощатимуть відвідувачів стравами з різних країн світу.
  • 100 000 доларів – максимальна сума гранту, яку може отримати автор глобальної ініціативи, представленої у рамках заходу.
  • 50 років виповнюється з дня створення ОАЕ, тому виставку було вирішено присвятити цьому ювілею.
  • 5 років доведеться чекати до наступної такої події тим, хто не встигне приєднатися до неї цього разу.

ВТАМУЙТЕ ЖАГУ ДО ЗНАНЬ

Dubai Expo – чудове місце для того, щоб насититися новою інформацією на кілька років уперед! Тут можна розширити свій світогляд знаннями про світову економіку, оптимізацію бізнес-процесів, турботу про екологію та просто про те, як команди науковців, освітян та волонтерів роблять цей світ кращим. Такі проєкти представлені у програмі Expo Live. Зокрема, у вас є унікальна можливість дізнатись про те, як:

Маленький пристрій, надрукований на 3D-принтері, робить для віддалених та малорозвинених країн світу можливою складну та детальну діагностику сітківки.

Технології стають помічниками у розвантаженні транспортних систем Каїра.

Волонтери допомагають із соціальною адаптацією людей з вадами зору за допомогою засобів відеозв’язку.

У Південній Африці навчилися робити практичний та повністю їстівний посуд, який не завдає шкоди навколишньому середовищу.

У рамках тематичних тижнів виставки будуть вестися жваві дискусії та складатися конкретні дієві плани для поліпшення ситуації у таких важливих сферах, як Толерантність та інклюзія, Проблеми освіти, Освоєння космосу та Екологія.

MUST SEE ВИСТАВКИ

І, звичайно, важко оминути увагою круті павільйони від країн-учасниць, які всі вони ретельно готують протягом кількох років. Таку величезну територію просто неможливо осягнути за короткий час, тому, якщо ви вирішите обмежити свій візит одним днем – ловіть наш топ незабутніх видовищ заходу.

Al Wasl PlazaТут вже точно слова зайві. Сфероподібна будівля на площі Al Wasl буквально грає усіма барвами під час щоденного експіріенсу проєкції на 360 градусів та світлового шоу. Недарма організатори назвали її «серцем виставки».

Павільйон у формі соколаНеважко здогадатися, що це архітектурне диво – також справа рук умільців приймаючої сторони. Своїми технологічними досягненнями представники ОАЕ ділитимуться у неймовірній будівлі з рухливими частинами, авторства відомого архітектора Сантьяго Калатрава, яка вже сама по собі є видатним експонатом.

Траса, присвячена мобільності. У павільйоні «Мобільність» можна знайти 330-метрову трасу, що пролягає під землею та на відкритому просторі. Ця інсталяція демонструє дію інноваційних мобільних пристроїв. Дуже схоже на портал у майбутнє!

Здорова енергіяБажаєте поспостерігати, як 4 912 сонячних панелей, встановлених на даху будівлі та 18 «енергетичних деревах», виробляють достатню кількість енергії, щоб зарядити 900 000 мобільних телефонів на рік? Ласкаво просимо до павільйону «Сталий розвиток».

Міст між вікамиА в павільйоні Перу можна буде побачити в режимі реального часу, як будується останній міст інків – Q’eswachaka. Його плетіння – це незламна щорічна традиція цієї країни.

ШвейцаріяТак-так, ми абсолютно серйозно пропонуємо поглянути на Швейцарію в ОАЕ. Саме такий унікальний VR-проєкт країна пропонує у своєму павільйоні. Новітні технології здатні перенести будь-кого з охочих до мальовничих Швейцарських гір та дати можливість оцінити незабутні тамтешні краєвиди (у тумані, який точно справжній!), не зрушуючи з місця.

TO DO LIST

А ось наш власний список того, що обов’язково треба зробити, перебуваючи на виставці, щоб отримати максимум позитивних емоцій та нових вражень.

Завести та заповнити паспорт «Експо». Мова про сувенірний документ виставки, що видається гостям заходу та призначений для пам’ятних штампів, автографів і стікерів, які можна отримати у різноманітних павільйонах.

Подарувати свій голос посланню до майбутніх цивілізацій. Британський павільйон цього року присвячений покійному Стівену Гокінгу та частково заснований на його працях. Тут створюватиметься послання до прийдешніх поколінь від штучного інтелекту та усіх тих, хто також захоче взяти в цьому участь.

Стати проєктувальником ідеального літака. У павільйоні ОАЕ вам не тільки розкажуть про тонкощі сучасної авіації, а й запропонують скористатися ними на практиці, спроєктувавши літальний пристрій з неперевершеними характеристиками. Спробуєте?

Випробувати робо-руки. У цьому ж павільйоні можна оцінити вправність роботизованих кінцівок та якість матеріалів майбутнього.

Повечеряти в компанії роботів. Ресторан Talabat, який також бере участь у заході, пропонує насолодитися чудовими стравами з незвичними супутниками.

Послухати Бетховена у виконанні робо-оркестру. Адже павільйон Німеччини дає відвідувачам можливість оцінити, наскільки роботи вправні у мистецтвах.

Відвідати своїх на Expo. Український павільйон цього року також буде присутнім на виставці. Виставка та заходи в Українському павільйоні будуть поділені на чотири підтеми: смарт-життя, смарт-здоров’я, смарт-мислення, смарт-почуття. Основною її темою стане ідея нового інноваційного суспільства.

Помилуватися заходом сонця з найкращої лаундж-тераси на території. Ми підкажемо, де вона розташована – на даху павільйону Бельгії.

А ми вже підготували все для того, щоб виставка зі світовими чудесами стала набагато ближчою до вас. Мандруйте до ОАЕ за враженнями та знаннями разом із туроператором Join UP!.

  • Літайте до ОАЕ на крилах SkyUp. Київ – Дубай – щопонеділка, щосереди та щосуботи.
  • Величезний вибір перевірених готелів:
Mena Plaza Al Barsha Dubai 4* Revier Hotel Business Bay 4*
Courtyard by Marriott Dubai, Al Barsha 4* Radisson Blu Hotel, Dubai Canal View 5*

І не забувайте, що кожна подорож – це не лише класні знімки для Instagram, а й нові незабутні враження та можливість пізнати світ разом з улюбленим туроператором Join UP!.