Агентам

Час зігріватися теплими емоціями в гостинній Анталії!

Чи любите ви Анталію так, як любимо її ми? Нам от здається, що лише тільки літа замало, аби віддати належне цій чудовій турецькій місцині. Тому ми вирішили, що віднині літатимемо сюди цілий рік!

Тим паче що взимку тут починається дивовижний сезон зі своїми принадами та фішками. Тож розповідаємо, як та навіщо варто поїхати до Анталії взимку.

Анталія із Join UP! це:

  • Зручна польотна програма. Чартерні рейси Київ – Анталія з вильотами двічі на тиждень ― щосереди та щосуботи з 10.10.2021 до 23.04.2022.
  • Великий вибір екскурсій. Найпопулярніші споти, тури та розваги.
  • Величезна база готелів на будь-який бюджет. Довгий список, який, до того ж, постійно поповнюється.

ТОП SPA-готелів

Знаменита турецька гостинність охоплює дуже багато елементів, і один із них ― це, безперечно, чудові SPA-центри. Країна відома широким набором процедур для оздоровлення, а також добре збереженими традиціями у релакс-філософії, яка і сьогодні допомагає повністю відновитися під час відпустки мандрівникам з усього світу.

Рекомендуємо обов’язково приділити трохи часу собі коханим, поки перебуваєте в Туреччині. Тут вам запропонують безліч видів розслаблювального та лікувального масажів, процедури з мінеральними водами та місцевими грязями, а також відомий на увесь світ хамам. Тим більше що нерідко усе це і трохи більше можна знайти на території вибраного вами готелю.

Для повноцінної релакс-відпустки радимо придивитися до таких варіантів у Анталії зі SPA та критими басейнами з підігрівом:

ТОП РОЗВАГ

Відповідаємо рішучим «ні» на спроби зимових місяців змусити нас мерзнути чи нудьгувати. Вирушаємо до прекрасної Анталії з її м’яким кліматом та цілою низкою крутих розваг. Чим будемо займатися? Усім, чим забажаємо ― відчуємо вітер у волоссі, приєднавшись до адреналінового сафарі на джипах, подаруємо собі приголомшливі відчуття та незабутні панорами під час польоту на параплані, познайомимося із тисячами дивовижних морських мешканців або випробуємо свою сміливість на запаморочливих атракціонах! Розповідаємо детальніше:

Джип-сафарі. Весела та сповнена пригод прогулянка Середземномор’ям з його багатим природним світом. Мальовничі маршрути, які дозволяють насолодитися дивовижними краєвидами, а також зануритися у місцеве життя. Вирушайте на самісіньку вершину гори, щоб закарбувати у пам’яті неперевершену панораму, або відвідайте місцеве селище, оскільки це найкращий спосіб познайомитися з місцевими традиціями та побутом. Усе це ― у компанії досвідченого гіда та інших шукачів пригод.
Параглайдинг. Вмикайте життя на максимум! Параглайдинг ― це екстремальне захоплення, яке може вкрасти ваше серце з першої спроби. Особливо, якщо ви приєднаєтеся до нього на просторах неповторної Анталії. Здійсніть політ на безмоторному параплані з високої вершини. Насолоджуйтеся панорамами, які нізащо не побачити із землі, а також ні про що не турбуйтеся, адже разом з вами буде досвідчений спортсмен-інструктор.
Акваріум. Величезний акваріум Анталії заслуговує на окрему згадку, а також на особливе місце у вашому TO DO LIST. Він має 3 метри завширшки та 131 метр завдовжки! Також на його території розміщений один з найбільших тунельних акваріумів у світі. Такий формат дозволяє відчути повне «занурення», ця екскурсія ― ніби магічна підводна прогулянка в компанії тисяч екзотичних морських створінь. Уяву також вражають масштабні декорації на різну тематику, якими доповнений простір акваріума. Тут же розташоване і снігове містечко, в якому незалежно від пори року панує дух Різдва та зимових розваг.
Land of Legends. Пообіцяйте собі легендарний відпочинок! Завітайте до одного з найвідоміших розважальних парків на території Туреччини. Величезна територія, на якій захочеться загубитися на цілий день. Широчезний вибір атракціонів різноманітної тематики, серед яких знайдуться розваги для усієї сім’ї. Додайте до цього цілу низку видовищних фестивалів, виступів та свят, які регулярно проводяться на території парку.

ТОП ЕКСКУРСІЙ

Розмальовуйте зиму яскравими фарбами, вибираючи цікаві екскурсії з нашого списку. Досліджуйте старовинні історичні пам’ятки, дивуйтеся красі природних чудес або відвідуйте найвідоміші insta-локації. І не хвилюйтеся щодо погоди ― зимова Анталія радує гостей м’яким кліматом без сильних вітрів та наднизьких температур. Навіть посеред зими температура тут рідко опускається нижче 16°.

Оглядова екскурсія Анталією та Аланією. Пропонуємо вкластися в один насичений день, відвідавши одразу два цікавих турецьких міста. По-перше, звичайно, саму Анталію, якій точно є що запропонувати мандрівникам. Побачимо на власні очі знамениті Ворота Адріана, зведені ще за часів Давнього Риму, або відвідаємо величну вежу Хидирлик. Далі рушаємо до ще одного міста так званої Турецької Рив’єри ― Аланії. Тут будемо милуватися прекрасними пляжами, на одному з яких за легендою купалася сама цариця Клеопатра, а також погуляємо величезним етнографічним музеєм під відкритим небом, влаштованим на території старовинної фортеці.
Памуккале. Саме Памуккале найчастіше спадає на думку при згадці про екскурсійну Туреччину. Одне з найбільш упізнаваних місць країни, воно відоме своїми термальними джерелами на білосніжних вапняних терасах. І справді вражаюче видовище, на яке не шкода свого часу.
Тахтали. Гайда до найвищої точки анталійського узбережжя. Велична гора Тахтали ― частина гірської системи Західний Тавр. І саме сюди приїздять у пошуках єднання з місцевою природою та, звичайно, найкращих панорам. Піднявшись на гору за допомогою фунікулера, можна побачити увесь турецький Кемер, а також Сіде, морське узбережжя та густі ліси.
Демре – Мира – Кекова. Туреччина відома своєю давньою та багатою на події історією. Хто тільки не залишив свій слід на її сучасному портреті. Один із найкращих способів дослідити її ― долучитися до туру Демре – Мира – Кекова. Мира була столицею однієї з римських провінцій, сьогодні це добре збережене поселення з автентичними давніми будівлями, яке часто є фінальною точкою релігійних паломництв. Кекова ― це руїни ще одного античного поселення, Доліхісте, яке частково сховане під товщею води.
Зелений каньйон. Зелений каньйон ― це штучне водосховище, яке завдяки своїй красі стало природним чудом Туреччини. Ця територія нині офіційно визнана національним парком. Це величезна долина у Таврійських горах, цілком залита блакитною водою зі смарагдовим відтінком ― звідси і сучасна назва локації.

ТОП МІСЦЬ ДЛЯ ШОПІНГУ

Зима ― чи не найкращий час для того, щоб насолодитися шопінгом в Анталії. Адже вже наприкінці осені ― на початку зими починається значний цінопад на знаменитих турецьких ринках. А з другої половини січня на покупців чекають найвигідніші пропозиції у великих магазинах та торговельних центрах, які живуть за європейським графіком розпродажів. Анталія багата різноманітними шоппінг-локаціями. Тут можна довго, з насолодою та без потрясінь для гаманця купувати речі улюблених брендів у величезних молах, або на місцевих ринках.

Ось лише кілька чудових місць для вигідного шопінгу в Анталії:

Terra-City

Fener, Tekelioğlu Cd. No 55, 07160 Muratpaşa/Antalya

Мультибрендовий шопінг-мол з крамничками від відомих на увесь світ модних гігантів. Зокрема тут представлені GAP, Mango, Lacoste, Massimo Dutti, Pierre Cardin, Mark & Spencer та інші. Також центр завжди радує своїх відвідувачів видовищними тематичними декораціями. Узимку він сяє усіма вогнями, а в його холі влаштовують імпровізоване різдвяне містечко.

Ottimo Leather

Antınovasinan Mahallesi Serik Caddesi No:367, 07170 Kepez

Саме до Туреччини нерідко приїжджають і по якісні вироби з натуральної шкіри та хутра. Як не дивно, взимку їх також вигідно купувати. В Анталії є чимало місць, де можна купити модну шубу або дублянку місцевого виробництва. Наприклад, великий магазин Ottimo. Ціни на норкові шуби тут стартують від $3000, а на дублянки ― від $500. І не відмовляйте собі у задоволенні поторгуватися, продавці зазвичай охоче йдуть назустріч гостям та роблять приємні знижки навіть під час розпродажів.

Deepo Outlet AVM

Altınova Sinan, Serik Cd. No:309, 07170 Kepez/Antalya

Великий аутлет Анталії, побудований неподалік від місцевого аеропорту. Це ― свята святих шопоголіків, де розпродажі не закінчуються ніколи. Тут завжди можна придбати речі відомих світових та турецьких марок на 30-70% дешевше від звичайної ціни. А під час сезонних сейлів ціна може падати навіть на 90%!

D Jewels

Ще одна шопінг-принада Анталії ― ювелірні вироби. Великий вибір готових прикрас та висока якість дорогоцінних металів приваблює сюди прихильників так званого «золотого шопінгу». У будь-якому великому турецькому місті можна знайти безліч точок продажу прикрас. Проте ми радимо купувати такі речі виключно у фірмових магазинах, щоб вберегти себе від придбання підробки. Тим більше що великі ювелірні мережі дбають про своїх покупців, навіть готові доставляти їх до заводів, які знаходяться на околицях Анталії. Одна з таких мереж ― D Jewels.

Carsamba Bazar

Cumhuriyet, 620. Sk. No:1, 07010 Muratpaşa/Antalya

Один з найбільших критих ринків Анталії, Чаршамба, розмістився у великій двоповерховій будівлі. На першому поверсі можна придбати місцеві продукти та солодощі, а другий повністю присвячений недорогому одягу переважно від місцевого виробника. Базар працює щосереди та неділі.

TO DO LIST

Запостити найкрасивіше фото з Памуккале до Instagram.
Скласти свій власний ТОП атракціонів Land of Legends для друзів, які теж захочуть сюди приїхати.
Дізнатися у гіда походження назви Тахтали.
Завести нових друзів під час джип-сафарі.

 

Зробимо цю зиму особливою, подарувавши собі розкішні враження від подорожей разом із Join UP!