Агентам

Белград – місто вражень

Усі ми дуже скучили за цим особливим і ні з чим не зрівняним відчуттям, коли плануєш подорож до нової країни, в якій ще ніколи не бував раніше.

Коли думаєш про те, чим ця країна може здивувати, чи реальність відповідатиме очікуванням, чи станеться з цією країною любов з першого погляду чи, може, потрібно буде багато часу, щоб стати хорошими друзями. Коли збираєш речі у валізку і плануєш маршрути. Коли розпитуєш тих, хто вже встиг там побувати, що ж точно варто подивитись, скуштувати, купити. Ух, який же це приємний стан! Тож давайте ще раз знову його відчуємо? Куди плануємо подорож цього разу? До Сербії!

Здається, що Сербія – це досить знайома і близька країна, але якщо розпитати – то виявляється, що там дуже мало хто був. Ми вирішили це виправити! І вже зараз можемо сказати: це точно буде один з неочікуваних хітів сезону! Тож давайте знайомитись ближче і планувати подорож.

Сербія з Join UP! це:

  • Зручна польотна програма на крилах SkyUp. Літаємо з Києва до Белграда з 30.03.2021 кожного вівторка та п’ятниці.
  • Вибрали для вас найцікавіші та найзатишніші готелі. Наприклад, радимо:
  • Екскурсійна програма вас також неодмінно вразить, адже Сербія може похвалитись і природними красотами, і цікавою історією, і великим вибором розваг.

 

НА ВЛАСНОМУ ДОСВІДІ

Буквально цими днями наші колеги вже встигли побувати в Сербії і залюбки діляться з нами своїми враженнями.

Наталія
Калініченко
Senior PR manager, SkyUp:

Це була моя перша подорож до Сербії, і точно можу сказати, що не остання.

«Ця країна відкрилась для мене із зовсім неочікуваної сторони і полонила своєю особливою атмосферою, контрастами та природою. Що тут додати? Розкажу кілька цікавих фактів, які я дізналась під час подорожі:

Місцева архітектура – це повна еклектика. Тут намішано все на світі, тому кожна прогулянка – наче пошук скарбів. До речі, архітектура нового Белграда – це повторення будівель старого міста.
Що точно варто відвідати – гору Авала. Це одне з найулюбленіших для белградців місць відпочинку. Саме сюди, за місто, на травневі вихідні приїздять, щоб відсвяткувати на природі.
У цій невеликій країні вже майже всі вакциновані. Тому відпочивати тут – не тільки приємно, але й безпечно.
Найкращий транспорт, щоб досліджувати країну – автомобіль та автобус. А от залізниця тут не дуже розвинута, тому краще одразу брати напрокат машину і планувати маршрути.
Сербія – сільськогосподарська країна, і тут популярний… сільський туризм. Збирати малину, сливи чи кукурудзу – це класний вид відпочинку і зміни діяльності. На півночі дуже поширені ресторани домашньої кухні та хутори. Продовжуючи тему – місцеве насіння кукурудзи та пшениці вважаються одними з найкращих у світі.
Хочете скуштувати місцевий хіт? Легко! Для його приготування вам будуть потрібні кукурудзяне борошно, кропива, сир, молоко, яйце, сіль та спеції – все перемішати і смажити на сковорідці. Щось типу наших млинців.
Що ще треба скуштувати, а заразом – купити на подарунки? Plazma keks! І нехай назва вас не лякає – йдеться про смачне печиво.
І, звісно, про м’ясо. Серби – його фанати, і 80% страв у них саме м’ясних. Що ж, готувати вони його дійсно вміють.

«І це, що називається, тільки вершина айсберга, тож готуйтесь до дійсно насиченої подорожі та нових відкриттів!»

Сара
Полушина
керівник проекту Weekend for U:

Найнесподіваніше – те, що від Сербії я нічого не очікувала. Було упередження, що Белград ще застряг у пострадянському просторі. Але це зовсім не так, він здатен зачарувати навіть найвибагливішого зануду.

«Архітектура міста, яке за всю його історію бомбардували 40 разів, зберегла свій особливий шарм. Гуляючи центральними вулицями Белграда, я знаходила схожість з Міланом, Будапештом, Парижем.

Відчути дух міста можна тільки з настанням вечора: люди гуляють і веселяться, наче востаннє, весь рух переміщується на вулицю. Несподівано, але авторитетні путівники на кшталт Lonely planet традиційно включають Белград у топ клубних напрямків Європи, тому молоді там однозначно буде цікаво і весело.

«Їже, я люблю тебе!» – це про сербів, а у вегетаріанців тут, певно, трапиться інфаркт. Стільки м’яса не їдять ніде! Навіть під час дотримання карантинних обмежень усі літні майданчики забиті місцевими. Тут взагалі не відчувається атмосфери карантину.

У Сербії однозначно є на що подивитися і за межами столиці: тут прекрасна природа, створено близько 5 парків національного значення з великою кількістю різноманітних природних екосистем. Під час нашої подорожі ми відвідали дуже красиву Голубацьку фортецю, яка мені чимось нагадала замок у Франції, а також прогулялися на кораблі Джерпадською ущелиною. Природа зачарує кожного, це 100%»

Ну як, готуємось до пригод та крутих вражень у Сербії? Тоді прямо зараз вибирайте тур та насолоджуйтесь відпочинком разом з Join UP!