Агентам

Албена в Болгарії: маленьке еко-місто мрії для ідеального відпочинку

Албена — один із найцікавіших курортів Болгарії, який приваблює мандрівників своїм розташуванням у заповідній зоні, потужною еко-концепцією, яку тут активно розвивають, дуже крутою інфраструктурою для відпочинку навіть з маленькими дітьми, фантастичним вибором спортивних активностей (ось де вам захочеться бігати зранку і грати у пляжний волейбол, навіть якщо ви раніше про це ніколи не думали) і дуже смачною їжею, приготованою з фермерських продуктів. Так, тут усе продумано максимально і до дрібниць!

Особисто ми одразу закохались у це місце і вже плануємо сюди наступні подорожі. А щоб передати вам наш захват, ми підготували велике інтерв’ю. Читайте, вибирайте дату відпочинку та насолоджуйтесь Албеною разом з Join UP!.

Александра
Стефанова
менеджер з продажів
Albena Tour:

 

АЛБЕНА — ПРОЄКТ ІДЕАЛЬНОГО КУРОРТНОГО КОМПЛЕКСУ

Албена — це не просто курорт, я б її радше порівняла з повноцінним містом, хоч вона і не має такого статусу. І ось чому вважаю таке порівняння доречним: Албена — це не тільки готелі чи курорт, це велике акціонерне товариство з багатьма дочірніми компаніями, кожна з яких покриває якусь одну сферу: одна компанія займається готелями, інша компанія (де я особисто працюю) є офіційним болгарським туроператором, який водночас виступає приймаючою стороною. Також є компанія, що займається сільським господарством, і саме вона на 50 % забезпечує необхідними продуктами весь курорт — усім, що ви побачите на шведському столі: овочами, фруктами, вином, неймовірно смачним яблучним соком.

Тільки уявіть! Наші виноградники займають площу близько 600 га, тому все вино, яке ми постачаємо на шведський стіл — тільки наше. Ми бутилюємо близько 22 000 пляшок на рік. Це вино ви не знайдете в магазинах, його можна купити тільки в готелях тут на курорті або випити в ресторанах Албени.

ЕКО-КОНЦЕПЦІЯ КУРОРТУ

Тема екології для нас дуже важлива і далеко не лише на словах: екологічність — це той принцип, яким ми керуємось у всьому.

Берегти природу. На території курорту не можна будувати — тільки перебудовувати вже зведені готелі. І немає навіть можливості знести те, що наразі існує, і побудувати заново — тільки реновація.
Пішохідні зони. У нас всього 33 готелі на території курорту, і 6 з них розташовані прямо у заповіднику. І, наприклад, біля готелів Mura, Laguna Garden, Hotel Gergana Beach є тільки пішохідна зона. Сюди можна потрапити лише пішки або на електрокарах.
Еко-транспорт. Загалом на курорті дуже багато еко-транспорту, який курсує весь час. Навіть є екобас, який возить туристів з верхньої зони курорту на море — у нижню.
Плата за авто. Багато хто приїздить сюди на власному авто, і зауваживши, що з року в рік кількість таких людей збільшується, ми зрозуміли, що на курорті виникає проблема з автомобілями. А точніше — з тим, що вони забруднюють повітря. Тоді ми придумали три зони для паркування: біля автовокзалу, де ціна становить 5 левів на день, синя зона — 10 левів на день, та зелена зона — 20 левів на день. Останньою зоною користуються ті, хто любить ставити машини максимально близько до місця проживання і їздити на них навіть за водою в магазин. Зараз — під час ковіду, коли загалом тут мало авто — вартість парковки становить 10 левів для зеленої і синьої зон.
Сортування сміття. Звісно, у нас працює програма сортування та утилізації відходів, а також у нас є програма переробки органічних відходів готелів у біопаливо: цим питанням займається станція Perpetuum mobile — наша дочірня компанія. До речі, скрізь на території є смітники, на яких написано, куди і що кидати, адже ми хочемо, щоб і наші гості були свідомими та долучались до сортування.
Косметика в готелях. В Албені централізоване управління. Кожен готель має свій менеджмент, але є загальне керівництво. Тому косметику вибирають наші спеціалісти і вона скрізь однакова — екологічна та веган.
Сонячні батареї. У нас на території курорту встановлені сонячні панелі, які покривають приблизно до 30 відсотків наших потреб в електриці.
Блакитний прапор на пляжі. Наш пляж відзначений «Блакитним прапором», ми отримуємо його вже 22 роки поспіль. І насправді багато робимо, щоб відповідати вимогам комісії: щотижня беремо проби води з моря, щодня — повітря, чистимо пісок та воду від сміття та водоростей.

СІМЕЙНИЙ КОНЦЕПТ І БЕЗПЕКА

Ще один наш важливий пріоритет — підтримка сімейного концепту. Ми дуже багато робимо для того, аби відпочинок з дітьми був комфортним та цікавим. Так, у деяких готелях тут є нічне життя (наприклад, Flamingo Grand Hotel & Spa та Maritim Paradise Blue), але загалом від самого початку була орієнтація на сімейний відпочинок і рекреаційний (спокійний, релакс).

Безпека. У нас дуже безпечно — навколо є паркани, охорона на території, рятувальники на морі, поліція, пожежники. Ну чим не місто?
Медична допомога. На курорті створені медичні пункти на пляжі та кабінет швидкої допомоги, працює медичний Spa-центр — найбільший на Балканському півострові. Майте на увазі, коли в цьому центрі купуєш будь-яку процедуру, то все починається з огляду лікаря.
Зручний пляж для дітей. Дно моря — пологе, можна пройти 100-150 метрів, і ще буде неглибоко — ідеальний варіант для діток.
Представлено дуже багато розваг для дітей і дорослих. Є аквапарк, усі можливості для того, щоб і діти і дорослі могли вибрати для себе один з 43 видів спорту. До послуг гостей — футбольне, баскетбольне, волейбольне поля. Для спортсменів — це ідеальна місцина, адже ми можемо забезпечити їм усе для якісного тренування. Для дітлахів працює школа плавання, футбольні та волейбольні школи. Є тенісний центр, їзда верхи.

АКВАПАРК

Про наш аквапарк хочу розказати окремо — він того заслуговує!

Ось кілька фактів про нього:

За відгуками у Tripadvisor аквапарк посідає 8 місце в Європі.
Його будувала канадська компанія.
Територія — як 5 футбольних полів.
Тут все зроблено по секціях: для дітей, для дорослих, навіть для інфантів.
У нас є одна гірка, яка за домовленостями три роки була ексклюзивною в Європі. Власне вона досі є ексклюзивною, незважаючи на те, що три роки минули саме у 2021 році. Ця гірка — це 7 метрів вільного падіння.
Аквапарк працює з 15.06 до 15.09.
Для нас велике важливе завдання — зберегти природу, тому архітектори хотіли залишити природну тінь: дерева обережно прибрали, зробили всю необхідну інфраструктуру, і висадили дерева знову. Також дерева залишали тому, що це заповідна зона.
Тут є майданчик зі спеціальним покриттям задля безпеки найменших гостей.

НОВИНКИ СЕЗОНУ

Щоб максимально убезпечити наших гостей, ми запровадили новинку: два рази на тиждень на нашій великій сцені проходитимуть концерти від усіх аніматорських груп. Ціла концертна програма, і головне — на відкритому просторі!

А також у цьому сезоні є два нових концепти Dine Around та Sport Around.

  • Dine Around. Окрім ресторанів у готелях, у нас є багато ресторанів a la carte: італійський, мексиканський, болгарський… Хочете в них пообідати чи повечеряти? Легко! Ми пропонуємо гостям їсти не тільки у своєму готелі, а два рази за період відпочинку (від 7 днів) посмакувати різноманітними стравами в іншому місці (1 обід та 1 вечеря). Щоб поїсти в іншому закладі, потрібно зробити бронювання за 24 години на ресепшн.
  • Sport Around. Припустимо, ви приїхали до готелю на курорті і роздивляєтесь там анонс спортивних заходів: сьогодні — йога, завтра — кросфіт, післязавтра — волейбол на пляжі. Але ви займаєтесь тільки йогою, що ж робити? Просто ходіть щодня на заняття з йоги у різні готелі! Ось так просто та зручно.

Так, курорт Албена — це прямо в серденько. Тож не стримуйте себе і прямо зараз вибирайте готель, що вам найбільш до вподоби, та насолоджуйтесь відпочинком в Болгарії разом з Join UP!.